E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar geriledi---

Küresel piyasalar geriledi

Küresel piyasalar geriledi
20 Temmuz 2018 - 09:15 borsagundem.com

Yuandaki değer kaybı hisse piyasalarında gerilemeye neden oldu

Birçok Asya borsası Çin'in para birimi yuanın daha fazla değer kaybetmesine göz yummasının ardından dalgalı seyir izlerken, yatırımcılar Çin ile ABD arasında yaşanan ticaret savaşında bir sonraki kızışma noktasının Beijing'in yuanın değerini belirleme politikaları olacağından endişe ediyorlar.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi dalgalı seyir izleyerek artı ve eksi seviyeler arasında gezindikten sonra yüzde 0.6 artıda bulunuyor. Güney Kore'nin KOSPI endeksi yüzde 0.3 yükseldi, Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.3 geriledi.
Bölgedeki hisse senedi piyasaları Çin Merkez Bankası'nın ard arda yedinci işlem gününde yuanın orta noktasını bir yılın en düşük seviyesine indirmesinin ardından geriledi. Çin'in yuanın değer kaybını önleme konusunda küçük işaretler göstermesiyle, yuan yaklaşık 13 ayın en düşük seviyesine geriledi.

DÖVİZ

Dolar ABD Başkanı Donald Trump'ın doların gücü ve Fed'in faiz artırımına ilişkin endişelerini ifade etmesinin ardından yen ve euro karşısında değer kaybına karşı koymaya çalışıyor.
Trump CNBC ile yaptığı söyleşide, güçlü bir doların ABD için bir dezavantaj olduğunu ve yuanın "bir kaya gibi düştüğünü" de sözlerine ekledi. Güçlü para birimi, ülkenin ihracatını daha pahalı hale getirir.
Trump ayrıca, Fed'in parasal sıkılaştırılmasının ABD ekonomisi ve Amerikan rekabet edebilirliği üzerindeki potansiyel etkisi konusunda endişe duyduğunu söyleyerek memnuniyetsizliğini dile getirdi.
Beyaz Saray daha sonra yaptığı açıklamada, Trump'ın Fed'in bağımsızlığına saygı duyduğunu
ve politika kararlarına müdahale etmediğini söyledi.
Dolar endeksi hafif gerileyerek 95.123'te işlem görüyor. Dolar yen karşısında dün altı ayın zirvesi olan 113.18'den 112.05'e kadar geriledikten sonra kayıplarının bir kısmını toparladı. Yüzde 0.1 düşüşle 112.38'de işlem görüyor. 

PETROL

Ham petrol fiyatları yükseldi ancak arz fazlası ve dünyanın en büyük iki petrol tüketicisi ABD ve Çin arasındaki ticaret çatışmasının neden olduğu olası ekonomik yavaşlama dolayısıyla düşük talep endişeleriyle haftalık düşüş kaydetmeye hazırlanıyor. Brent ham petrol fiyatı ilk işlemlerde 73.04 dolara yükseldikten sonra 72.65 dolarda işlem görüyor. 

ALTIN

Altın fiyatları doların bir yılın zirvesine yakın işlem görmesiyle ard arda altıncı günde de gerileyerek, dün gördüğü bir yılın dip seviyesine yakın seyrediyor. Altının spot piyasadaki ons fiyatı dün 1,211.08 dolar ile Temmuz 2017 başından bu yana en düşük seviyeyi gördükten sonra bugün yüzde 0.3 düşüşle 1,218.72 dolara geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)