E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEurodaki yükseliş sürdü, dolar "Trump soruşturması" ile geriledi---

Eurodaki yükseliş sürdü, dolar "Trump soruşturması" ile geriledi

Eurodaki yükseliş sürdü, dolar Trump soruşturması ile geriledi
21 Temmuz 2017 - 16:22 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda dolar, eurodaki yükseliş devam ederken dolar, Donald Trump'ın soruşturmasının genişletilmesiyle düştü

Tahviller yükseldi ve euro, Avrupa Merkez Bankası'nın teşvik programından kademeli olarak çıkmaya başlayacağı fiyatlamalarıyla dolar karşısında 2015 ocağından bu yana geldiği en güçlü seviyeye yöneldi. Avrupa hisseleri, ortak para birimindeki yükselişin araba üreticileri ve diğer ihracatçılara baskı yapmasıyla düştü.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yatırımcılar ABD Başkanı Donald Trump'ın ekonomik gündemini geciktirebilecek nitelikteki soruşturmayı değerlendirirken 11 ayın en düşük seviyesine yöneldi. Euro, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin Perşembe günkü parasal gevşemeden çıkma görüşmelerinin sonbaharda yapılacağı açıklamasının ardından güçlendi. Bakır, endüstriyel metallerdeki kazançların başını çekerken Petrol , OPEC arzının bu ay artmasıyla düşüşe geçti.

Avrupa Merkez Bankası'nın tutumunun biraz daha şahinleşmesi, eurodaki yükselişte etkili oldu. Yatırımcılar, tahvil alımlarının kademeli olarak azaltılmasına yeni yılda başlanmasını beklerken, 2018 yılının Eylül ayından önce faizlerin 10 baz puan artması yönünde fiyatlamada bulunuyor. ABD'de ise siyaset yeniden ön plana çıktı. ABD özel savcısı Robert Mueller'in, ABD Başkanı Trump'ın başkanlık kampanyası ve Rusya arasındaki olası ilişkiye yönelik soruşturmayı Trump'ın sahip olduğu işletmelerin para akışlarını kapsayacak şekilde genişlettiği belirtildi.

Swissquote Bank SA piyasa stratejisti Yann Quelenn, "Draghi, Avrupa Merkez Bankası'nın parasal teşvikleri artırabileceğini ve uzatabileceğini dile getirerek euroyu aşağı çekmeye çalıştı. Ancak, Döviz piyasaları, Draghi'nin bu sözlerine kanmadı ve biz de kanmadık. Mevcut tahviller oldukça az ve tahvil alımlarının kademeli olarak azaltılmaya başlanacağı çok ortada" açıklamasında bulundu.

Para birimleri

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi, New York saatiyle 08:07'de yüzde 0.1 düştü ve yüzde 0.8'lik haftalık kaybına yöneldi. Dolar, G-10 paralarının çoğu karşısında değer kaybetti.

*Yen, dolar karşısında yüzde 0.4 güçlendi 111.51 seviyesinden işlem gördü.

*Euro, yüzde 0.1 tırmanarak 1.1640 dolara çıktı. Euro bölgesi ortak para birimi, hafta boyunca yüzde 1.5 kazanç sağladı ve iki hafta üst üste yükseldi.

Tahviller

*ABD'de 10 yıllık Hazine tahvillerinin faizi, 1 baz puan düştü ve yüzde 2.25'e indi.

*Almanya'da gösterge faizler, iki baz puan düştü ve yüzde 0.51'e geriledi. Fransa'dakilerin faizi de iki baz puan düştü.

Hisse senetleri

*Stoxx Europe 600 Endeksi, otomobil hisselerinin yüzde 2.8'lik düşüşüyle birlikte yüzde 0.4 geriledi. Bankalar ve inşaat şirketleri de aşağı yönde hareket etti. Gösterge, üç haftanın ilk haftalık düşüşüne yöneldi.

*S&P 500 endeks vadeli kontratları, göstergenin Perşembe günü fazla değişmeyerek kapanmasından sonra yatay seyretti.

Emtia

*Batı Teksas Petrol ü (WTI), yüzde 0.9'luk düşüşle varil başına 46.52 dolara indi.

*Bakır, yüzde 1.5 yükseldi ve ton başına 6,047 dolara ulaştı ve endüstriyel metallerdeki kazançların başını çekti.

*Altın, 2 Haziran'dan beri ilk arka arkaya haftalık kazançlarına yöneldi. Spot altın, yüzde 0.4 yükseldi ve ons başına 1,249.16 dolara çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)