E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar Clinton beklentisi ile yükseldi---

Küresel piyasalar Clinton beklentisi ile yükseldi

Küresel piyasalar Clinton beklentisi ile yükseldi
20 Ekim 2016 - 08:42 borsagundem.com

Küresel piyasalar, petrol fiyatlarındaki yükseliş ve ABD'de sonuncusu gerçekleştirilen başkanlık münazarasını fiyatladı

Asya hisse senetleri, ABD'de bu sabah üçüncü ve sonucusu yapılan başkanlık münazarasının Hillary Clinton'ın seçimleri kazanacağına ilişkin beklentileri güçlendirmesinin ardından, ABD endeks vadeli kontratları ve Meksika pesosu ile birklikte yükseldi. Petrol, ABD'de stokların beklenmedik bir şekilde düşmesinin ardından 15 ayın en yüksek seviyesi yakınında işlem gördü.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, petrol fiyatlarının Çarşamba günü New York'ta ralli yaparak varil başına 51 doları aşması ile birlikte enerji sektörü hisselerine gelen alımlarla bu ayın en yüksek seviyesine tırmandı. Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın seçimi kazanma şansı azaldığında değer kazanma eğilimi gösteren meksika pesosualtı haftanın en yüksek seviyesine çıktı. Avustralya doları, istihdamdaki beklenmedik düşüşün ardından önemli para birimlerinin tümü karşısında zemin kaybederken, euro, Avrupa Merkez Bankası (AMB) politika toplantısı öncesi Temmuz ayından bu yana en düşük seviyesi yakınında kaldı.

Alternatif piyasalarda beklentiler

 

Fed'in faiz artışı Türkiye'yi nasıl etkiler?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)