E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar bilançolara odaklandı---

Küresel piyasalar bilançolara odaklandı

Küresel piyasalar bilançolara odaklandı
22 Temmuz 2015 - 09:27 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, büyük şirketlerin bilanço açıklamalarınını takip ediyor

Asya hisse senetleri ve Nasdaq 100 endeks vadeli kontratları geri çekilirken, Apple Inc. kapanış sonrası işlemlerde sert düşüş gösterdi ve dolar kayıplarını korudu. Petrol ve altın düşüşlerini yeniden başlatırken, emtia grubu yeniden 13 yılın en düşük seviyesine indi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Tokyo saati ile 13:17'de yüzde 1 aşağıda seyderken, yendeki yükseliş Japonya'da Topix Endeksi'nin yüzde 0.9 düşmesine yardımcı oldu. Nasdaq 100 vadelileri, her iki şirketin de hayalkırıklığı yaratan finansallarının ardından, Apple'ın kapanış sonrası işlemlerde yüzde 8.8 kadar düşmesi ve Microsoft Corp.'un yüzde 4 gerilemesi ile birlikte yüzde 1.2 düştü. Petrol değer kaybetti ve altın Salı günkü yükselişin ardından 1,100 doların altına indi. Buğday, artan arz ile birlikte, 13 ayın en uzun düşüş dönemini daha da genişletti.

Apple'ın beklenenden düşük iPhone teslimatı ve projeksiyonların altında kalan satış tahmini, AAC Technologies Holdings Inc., Sharp Corp., Japan Display Inc. ve Samsung Electronics Co. gibi tedarikçi firmaların hisse senetlerini olumsuz etkiledi. Goldman Sachs Group Inc.'den Jeffrey Currie, emtia grubunun yapısal ayı piyasasında olduğuna dikkat çekerek, altının 1,000 dolarıan altına inebileceği tahmininde bulundu. Avustralya'da tüketici fiyatları ikinci çeyrekte beklenenden daha az arttı ve bugün ABD'de konut başlangıçları verisi açıklanacak.

Sydney'de AMP Capital Investors Ltd. dinamik varlık tahsisi müdürü Nader Naeimi, "Piyasalar daha da volatil hale gelecek," dedi ve "ABD'de kar sezonu oldukça zayıf olacak. Yatırımcılar Apple'dan çok fazla şey bekliyor ve bu durum hisse fiyatında yansımasını buldu. Samsung gibi rakiplerinin ürettiklerinden radikal bir şekilde değişik bir ürün ortaya çıkaramadığı takdirde, Apple daha fazla ne gibi bir ilerleme sağlayabilir ki?" şeklinde görüş bildirdi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)