E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar bahar havasından kışa döndü.---

Küresel piyasalar bahar havasından kışa döndü.

Küresel piyasalar bahar havasından kışa döndü.
04 Mayıs 2016 - 08:14 borsagundem.com

Asya borsaları, küresel ekonomik büyüme ve deflasyona yönelik korkuların yeniden gündeme gelmesinin ardından geriledi.

Asya borsaları, küresel ekonomik büyüme ve deflasyona yönelik korkuların yeniden gündeme gelmesinin ardından yatırımcıların güvenli limanlara yönlenmesiyle beraber geriledi.

Çin ve İngiltere'den gelen imalat verilerinin hayal kırıklığı yaratması ve Avrupa Komisyonu'ndan hem ekonomik büyüme hem de enflasyona yönelik aşağı yönlü revizyonlar küresel ekonomik endişelerin artmasına neden oldu.

Ayrıca Avustralya Merkez Bankası tarafından son bir yıldır ilk defa faiz indirimine gidilmesi, deflasyonun küresel çapta etkilerini gösterdiği işaretini verdi.

Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.5 gerilerken, Güney Kore hisse endeksi de yüzde 0.6 düştü. Yenin güçlenmesinin etkilerini negatif yaşayan Japonya'da ise borsa tatil dolayısıyla kapalı.

ABD'de de Çin ve Avrupa'dan gelen zayıf ekonomik verilerin yarattığı endişeler etkisini gösterirken, petrolde yaşanan değer kayıpları enerji hisselerindeki düşüşlere öncülük etti.

Japon yeni dolar karşısında 18 ayın zirvesini gördüğü hızlı yükselişe bir ara vererek yatay bir seyre geçti.

Dolar dün yen karşısında 105.55 seviyesine kadar düşerek Ekim 2014'ten bu yana en düşük seviyeyi görmesinin ardından toparlanarak 106.55 yen oldu.

Euro ise dolar karşısında yüzde 0.1 değer kazanarak 1.1506 dolardan işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sonuçta 2.piyasalardır borsalar.04 Mayıs 2016 14:01

    dünyada halkların alım güçleri azaldıysa,gobal ticarette azalma olduysa elbette paraya sahip olma,tasarrufları sağlam yerlere bağlama,risklerden uzaklaşma dönemine girildi demektir ki bu da hisse senetleri borsalarında dünyada çekilmelere yol açabilir.

  • en mantıklısı Tl yatırımları 04 Mayıs 2016 13:47

    banka faizi,arsa,arazi,konut ön plana çıkar kanımca