E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar ABD verilerini fiyatlayacak---

Küresel piyasalar ABD verilerini fiyatlayacak

Küresel piyasalar ABD verilerini fiyatlayacak
28 Ekim 2016 - 07:35 borsagundem.com

Küresel piyasalar, merkez bankalarının teşvikleri azaltacağı endişeleri ile yön buluyor

Küresel tahvillerde satış dalgası, önemli merkez bankalarının teşvikleri azaltmaya yaklaşmakta olduğu spekülasyonunun etkisiyle derinleşirken, Asya hisse senetleri bir haftayı aşkın sürenin en düşük seviyesi yakınında tutundu.

ABD, Avustralya, ve Yeni Zelanda'danın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizleri, Fed'in bu yıl faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesinin etkisiyle, Mayıs ayından bu yana en yüksek seviyelerine tırmandı. MSCI Asya Pasifik Endeksi, ham madde üreticilerindeki kazançların tüketici ürünleri sektöründeki kayıpları dengelemesi ile fazla değişmedi. ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Dolar Spot Endeksi, ABD'de bugün açıklanacak olan üçüncü çeyrek büyüme verisi öncesi yedi ayın en yüksek seviyesinden geri çekilldi. Ham petrol, OPEC'in Viyana'daki toplantısı öncesi varil başına 50 doalrın altında seyrederken, demir değer kazandı.

Küresel ekonomide iyileşme işaretleri, merkez bankalarının aşırı gevşek para politikalarını terk edebileceği spekülasyonunu güçlendiriyor. Fed'in bu yıl faiz artırımına gitme olasılığı, vadeli işlem verilerine göre, bu hafta beş yüzde puanı yükselerek yüzde 73 seviyesine çıktı ve ABD'de bugün TSİ 15:30'da açıklanacak üçüncü çeyrek büyüme verisinin ekonominin hız kazandığını göstermesi bekleniyor. İngiltere'de dün açıklanan büyüme rakamının beklenenden daha iyi çıkması, İngiltere Merkez bankası'nın borçlanma maliyetlerini düşüreceği beklentilerini zayıflattı ve Japonya Merkez Bankası Başkanı Haaruhiko Kuroda, uzun vadeli tahvil faizlerinin yükselebileceği uyarısında bulundu.

Melbourne'de Peak Asset management LLC icra direktörü Niv Dagan, "Küresel merkez bankalarının muhtemelen ilave teşviklere gitmeyecek olması ile birlikte, bir değişim görüyoruz. Bu durum tahvil faizlerini yükseltiyor ve doların değer kazanmasına neden oluyor," dedi ve "Şirketlerden çok sayıda temkinli görünüm açıklamaları geliyor ve yatırımcılar portföylerine biraz daha fazla defansa yönelik yatırımlar ekliyor ve karlarının bir kısmını realize ediyor"şeklinde görüş bildirdi.

ABD'de gayrı safi yurtiçi hasılanın (GSYİH), Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, yılın üçüncü çeyreğinde yıllıklandırılmış rakamla yüzde 2.5 büyümesi ve böylelikle dokuz aylık durgun büyümenin biraz hızlanması bekleniyor. Fransa da bugün ekonomik performansına ilişkin veriyi açıklayacak ve Rusya Merkez Bankası politika toplantısını gerçekleştirecek. Euro Bölgesi maliye bakanları Slovakya'nın Bratislava kentinde bir araya geelecek. Öte yandan, Euro Bölgesi için iş dünyası ve tüketici güven göstergeleri açıklanacak.

ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi bir baz puan yükselerek Tokyo saati ile 12:02'de yüzde 1.86'ya çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)