E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiKüresel ekonomide istikrar çağrısı---

Küresel ekonomide istikrar çağrısı

Küresel ekonomide istikrar çağrısı
27 Haziran 2016 - 12:54 borsagundem.com

Çin, Dünya Ekonomik Forumu Yaz Davosu toplantılarında istikrarlı bir AB ve istikrarlı bir İngiltere görmek istediğini belirtti

Çin Başbakanı Li Kıçiang, İngiltere'nin Brexit kararının ardından global ekonomide istikrar çağrısı yaptı.

Çin'in kuzeyindeki Tiencin kentinde Dünya Ekonomik Forumunun (WEF) düzenlediği Yaz Davosu açılış oturumunda konuşan Çin Başbakanı Li, Brexit'in uluslararası finans piyasalarında ciddi etkilere yol açtığını belirterek, "Dünya ekonomisinde belirsizliklerin ortaya çıkmaya başladığını görüyoruz." dedi.

Bu etkiler altında zorlukların üstesinden gelmek ve ekonomide istikrarlı bir uluslararası ortam oluşturmak zorunda olduklarını belirten Li, "İstikrarlı bir Avrupa Birliği (AB) ve istikrarlı bir İngiltere görmek istiyoruz." vurgusu yaptı.

Çin'deki şirketlere çok kapsamlı vergi indirimi uygulanacağını ifade eden Li ayrıca, finansal raporların ilerletilmesi, reel ekonomik kalkınmanın desteklenmesi, devlet şirketlerinde reform, özel şirketlerin pazara girişinde kolaylıkların artırılmasının yanı sıra özel şirketlerin gelişmesi yolundaki engellerin kaldırılması yönünde adımların artırılacağı sözü verdi.

Bu yılki ana teması "Dördüncü Sanayi Devrimi-Dönüşümün Gücü" olan 10. Yaz Davosu toplantılarında düzenlenecek 200'e yakın oturuma 90 ülkeden bin 700 katılımcı iştirak edecek.

Oturumların temel ana gündem maddeleri arasında küresel ticaretin artırılmasını teşvik, sürdürülebilir global ekonomide finans sisteminin tesisi, başlıca para birimlerindeki kur dalgalanmalarının dünya ekonomisine etkisi gibi konular yer alacak.

Çin, WEF'in toplantılarına 2007'den bu yana Tiencin ve Dalien kentlerinde ev sahipliği yapıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)