E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları"Kurdaki dalgalanma geçici, etkisi sınırlı kalacak"---

"Kurdaki dalgalanma geçici, etkisi sınırlı kalacak"

Kurdaki dalgalanma geçici, etkisi sınırlı kalacak
14 Şubat 2017 - 13:20 borsagundem.com

Başbakan Binali Yıldırım, "Döviz kurundaki dalgalanma geçicidir ve etkileri çok sınırlı kalacak" dedi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Yıldırım doların hareketine ilişkin "Döviz kurundaki dalgalanma geçicidir ve etkileri çok sınırlı kalacak" dedi.

Yıldırım Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda alınan kararlar birer birer uygulandığını söyledi.

Yıldırım ekonomiye dair değerlendirmelerinde şu ifadeleri kullandı;

"Reel sektörü faiz baskısı altında ezmeden, Döviz kuru bakımından bazı adımlar attık. Dünya genelindeki ekonomik durgunluğun farkındayız. Mali disiplinden de asla taviz yok. Reel sektörü desteklemeye devam edeceğiz. Geçen hafta bütün KOBİ'lere kredi verme kararı aldık. Böylecek küçük esnafın sıkıntılarını ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. 600 bin civarında KOBİ'nin talebi olduğunu görüyoruz. EKK'da alınan kararlar uygulanıyor. Dün aldığımız bir kararla çiftçilerimizin 1 milyara yakın borçlarını 5 yıl süreyle yeniden yapılandırıyoruz.

Birkaç hafta içinde Döviz kurunda bir hareketlenme oldu, kıyamet koptu. Şimdi yüzde 7-8'lik bir iniş var. Felaket tellalları sus pus. Küresel dalgalanmalarla başlayan oynaklık geçicidir, etkileri sınırlı kalacaktır. 2017 baharından itibaren Türkiye her alanda şaha kalkmaya devam edecek. Yazla birlikte ekonomide de, demokraside de ülkemizin ayakbağlarından kurtulacağız.

İstihdamı artırmaya yönelik TOBB'la birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasındaki bir mutabakatla istihdam seferberliği ilan ettik. İşkur marifetiyle kamu kuruluşlarında vatandaşlarımız işsizlerimize temin ediliyor, en az 9 ay süreyle çalışıyorlar. Yeni uygulamada özel sektörü de dahil ettik, sayıyı 200 binden 500 bine çıkardık. Hem kamuda hem özel sektörde işsizler çalışacak, parasını işsizlik fonundan biz ödeyeceğiz. TOBB Başkanlığı bünyesindeki 1,5 milyonu bulan üyelerin her biri en az 1 işçi çalıştırmaya karar verdi."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)