E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKuraklık buğdayı vurdu---

Kuraklık buğdayı vurdu

Kuraklık buğdayı vurdu
14 Ocak 2014 - 05:41 borsagundem.com

Buğday ekim alanlarında tohumlar kurudu, birçok yerde buğday filiz vermedi. Buğdayın kurtulması için yağmur değil, kar gerekiyor

Yağışsız geçen kış kuraklık için alarm zillerinin çalmasına neden oldu. Özellikle İstanbul’daki barajlarda su seviyesi yüzde 30’lara düşerken, kış aylarında yağış düşmemesi önümüzdeki yaz için önemli ölçüde risk oluşturuyor. Meteoroloji uzmanları kısa vadede önemli miktarda yağış beklemezken, var olan suyu kullanma yöntemleri alternatif olarak öne çıkıyor. Bu kapsamda uzun vadede yeni barajlar yapmak, kısa vadede su tasarrufu tartışılıyor.

Tarım Bakanlığı’nın tarımı etkileyebilecek olası kuraklık durumu için ilkbaharı bekleyeceği, ona göre bir değerlendirme yapacağı öğrenildi. Milliyet'te açıklamalarına yer verilen Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, geçen seneye göre yağışların yüzde 50-74 arası azaldığını vurguladı.
Yetkin, Türkiye için hayati bir ürün olan buğdaya dikkat çekerek, “Şu ana kadarki verilere göre buğday istenen yağışı alamadı. Atılan tohumlar kurudu. Filizlenme olmadı” dedi.
Yetkin, özellikle Trakya, İçanadolu, Güneydoğu ve Çukurova’nın kuraklıktan etkilendiğini belirterek, “Durum iç açıcı değil. Şubat sonuna kadar 40-50 günlük süre var. Bu sürede kar yağması lazım, o zaman kurtarır. Yağmur yetmez. Mart-nisan ayında da yağmur yağması lazım” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dx14 Ocak 2014 21:08

    Kesin canım ağaçları yapın betonları,katledin doğayı sonra yağmur duasına çıkın.Ayıptır ayıp.Hele İçanadolu acınacak halde ağaca kuş yuva yapıp bunların buğdayını yermiş diye ağaçları keser bunlar.Her tarlası olana dekarına göre ağaç dikme zorunluluğu getirilmeli.