E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporKulüpler her şeylerini satsa yine zarardalar---

Kulüpler her şeylerini satsa yine zarardalar

Kulüpler her şeylerini satsa yine zarardalar
25 Mart 2015 - 07:42 borsagundem.com

İlk 6 aylık tablolara göre Türkiye'deki dört büyük kulübün aktiflerinin toplamı 1.576 milyar lira

Futbol kulüplerinin yıllık gelirleri 1 Haziran-31 Mayıs dönemi içerisinde gerçekleşen işlemlere göre hesaplanıyor. Venbey Yatırım Başekonomisti Semra Demircioğlu'nun yaptığı analize göre 2014-2015 mali yılının ilk yarısında hasılat bakımından lider 154 milyon TL ile Galatasaray. Galatasaray’ı 130 milyon TL ile Fenerbahçe, 113 milyon TL ile Beşiktaş ve 54 milyon TL ile Trabzonspor izliyor. 

BEŞİKTAŞ GELİRLERİNİ % 50 ARTIRDI 

Geçen sezonla karşılaştırıldığında Beşiktaş gelirlerini yüzde 50 artırmış. Avrupa Ligi'nde Liverpool’u eleyerek son 16’ya kalan kulübün kasasına UEFA’dan 750 bin euro ve 70 bin kişinin izlediği maçtan yaklaşık 5 milyon TL para girmiş oldu. Yayın gelirleri de dikkate alındığında kulübün kazancı yaklaşık 10 milyon TL.  

TRABZONSPOR ALARM VERİYOR

Yine geçen sezonun ilk altı aylık dönemiyle karşılaştırıldığında Galatasaray’ın gelirleri yüzde 30 artış durumda. Trabzonspor gelirlerini yüzde 11 artırırken, Fenerbahçe’nin gelirleri ise yüzde 7 azaldı. Beşiktaş’ın hasılatı ise maliyetlerinin yaklaşık yüzde 5 üzerinde. Galatasaray ve Fenerbahçe’nin maliyetleri hasılatlarının yaklaşık yüzde 20 üzerinde seyrediyor. Trabzonspor’un maliyet rakamı ise hasılatın yüzde 60 üzerinde.

FENERBAHÇE ZARARI KATLADI 

Her dört kulüp de 2014-2015 mali yılının ilk yarısını zararla kapadı. Galatasaray’ın zararı 72 milyon TL, Fenerbahçe’nin zararı 82 milyon TL, Beşiktaş’ın zararı 32 milyon TL, Trabzonspor’un zararı ise 18 milyon TL olarak gerçekleşti. Geçen yılın ilk 6 aylık dönemine göre Beşiktaş zararını yarı yarıya düşürürken, Fenerbahçe ise ikiye katladı.

Aktifleri yetersiz

Genel olarak, dört kulüp için de aktif toplamlar toplam borçları ödemede yetersiz kalıyor. Diğer bir deyişle, kulüpler ellerinde bulundurdukları tüm varlıkları satmış olsalar bile borçlarını ödeyemeyecek durumdalar. 

Hisselerde durum ne?

Fenerbahçe son bir yılda yüzde 36’lık prime ulaşarak yatırımcısını en çok sevindiren hisse konumunda. Beşiktaş hisseleri yüzde 30’luk artışla ikinci sırada. Trabzonspor hisseleri yüzde 8 ve Galatasaray hisseleri ise yüzde 10 değer kaybetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • haber25 Mart 2015 09:00

    Elindeki tum varliklar derken hata yapilmis sanirim galatasarayin rivasi bugun satsan 1 milyar dolar nasil habercilik bu.