E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy kimdir?---

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy kimdir?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy kimdir?
10 Temmuz 2018 - 01:29 borsagundem.com

Mehmet Ersoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Temmuz akşamı açıkladığı kabine içerisinde Kültür ve Turizm Bakanı göreviyle ilan edildi

Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan, düzenlediği basın toplantısıyla Cumhurbaşkanlığı Kabinesini açıkladı. Yeni kabinede Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy oldu.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET ERSOY KİMDİR?

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk Kültür ve Turizm Bakanı turizmci, iş adamı Mehmet Ersoy oldu. Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde Kültür ve Turizm Bakanlığına turizmci, iş adamı Mehmet Ersoy getirildi.

1968'de İstanbul'da doğan Ersoy, İstanbul Alman Lisesinin ardından, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nden mezun oldu.

Turizm sektöründe 25 yılı aşkın bir geçmişe sahip Ersoy, 2012 yılında cruise sektörüne yatırım yaparak, Türkiye'nin tek cruise gemisi işletmecisi oldu. 2017'de online rezervasyon platformunu hayata geçirerek, dünyanın dört bir köşesinden 200 bine yakın tesis için rezervasyon hizmeti sağlamaya başladı.

Mehmet Ersoy, ETS Tur ve Maxxroyal otellerin sahibi. Mehmet Ersoy’un, Murat Ersoy adında bir ikiz kardeşi bulunuyor. Atlasjet ve Voyage Turizm de Ersoy kardeşlere ait.

Mehmet Ersoy ikiz kardeşi Murat Ersoy ile geçtiğiz yıllarda yollarını ayırmasının ardından, Atlasjet ve Voyage Turizm’in kontrolü Murat Ersoy’a geçerken, ETS Tur ve Maxxroyal otelleri de Mehmet Ersoy'a kalmıştı. Mehmet Ersoy ile eşi Pervin Ersoy'un bir çocukları bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emrah. 10 Temmuz 2018 06:44

    Ets turla tatil iyi olur bana göre en iyi firmaların başında geliyor Sn Ersoy yerli turisti unutmayın fiyat konusunda.

  • Hakan10 Temmuz 2018 03:35

    Ekmeği fırıncıya,işi bilene,bakanlığı içinden geldiği sektörden birine vereceksin,helal reis,hadi hayırlısı