E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKudüs Başkonsolosumuz Filistin Büyükelçimizdir---

Kudüs Başkonsolosumuz Filistin Büyükelçimizdir

Kudüs Başkonsolosumuz Filistin Büyükelçimizdir
16 Aralık 2017 - 21:10 borsagundem.com

Başbakan Binali Yıldırım Artvin'de yaptığı konuşmada, CHP Lideri Kılıçtdaroğlu'nun "Kudüs Büyükelçisi" sözlerine yanıt verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, bugün Artvin Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti İl Başkanlığı Olağan Kongresi’ne katıldı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın da katıldığı kongrede konuşan Başbakan Yıldırım, Kudüs’le ilgili son yaşanan gelişmeleri de değerlendirdi.

Başbakan Yıldırım “Bütün uluslararası platformlarda Filistin’e, Kudüs’e sahip çıktık bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz. Türkiye bölge barış için neler yaptığını bütün dünya biliyor. Mazlum kardeşlerimize nasıl sahip çıktığımızı görüyor. Bunu görmeyen birileri de var. Mesela Kılıçdaroğlu. Geçtiğimiz günlerde bütçe görüşmelerinde Meclis’te Kudüs’teki temsilcimizin büyükelçi düzeyinde olduğunu ve bunun da Türkiye için tek olduğunu söylemişti. Bakıyorum Kemal bey bunu diline dolamış. Bilmeden, incelemeden konuşmaya devam ediyor. Acaba bunu bilgisizlikten mi yapıyor yoksa yine hesabı yanlış mı yapıp verdiler orasını artık siz karar verin” ifadelerini kullandı.

“Artvin’den, gökyüzüne komşu topraklardan, serhat şehrinden bir kez daha söylüyorum” diyen Başbakan Yıldırım, şunları söyledi: “Bugün Kudüs Başkonlosluğu olarak faaliyet gösteren misyonumuz fiiliyatta Filistin devleti nezlindeki büyükelçi olarak görev yapmaktadır. Daha açık söyleyelim. Bizim Kudüs’te ikamet eden büyükelçimiz Filistin nezlindeki büyükelçimizdir. Bizden başka da Kudüs’te büyükelçilik seviyesinde Filistin için bir misyon açan yoktur. Olay bu kadar nettir. İsrail ister bunu kabul etsin ister etmesin bu gerçek değişmez, bizim kararımız değişmez. Şimdi de Doğu Kudüs’ü ’biliyorsunuz İstanbul’daki zirve toplantısı sonunda Filistin’in baş şehri olarak ilan edildi. Bahsettiğim bu uygulama mevcut şartlarda diplomatik olarak bu aşamada alınabilecek en ileri karar olup dünyada tektir. Kudüs’te 1940’lardan kalma 9 tane başkonsolosluk var bir de Vatikan temsilciliği var. Bunların hiç birisi Türkiye gibi bir uygulamayı gerçekleştirmiyor.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)