E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKritik Perşembe öncesi piyasalar yön arayışında---

Kritik Perşembe öncesi piyasalar yön arayışında

Kritik Perşembe öncesi piyasalar yön arayışında
08 Haziran 2017 - 07:52 borsagundem.com

Yatırımcılar, İngiltere'deki erken genel seçimlere, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) para politikası kararına ve ABD Başkanı Donald Trump'ın görevden aldığı FBI eski başkanının Senato'nun sorularına vereceği cevapları bekliyor

 Asya borsaları, yatırımcıların İngiltere'deki erken genel seçimlere, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) para politikası kararına ve ABD Başkanı Donald Trump'ın görevden aldığı FBI eski başkanının Senato'nun sorularına vereceği cevaplara hazırlandığı günde yönsüz seyir izliyor.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksi seans başında yüzde 0.25 eksiye geçtikten sonra yatay seyrediyor. Japonya'nın Nikkei endeksi de dünkü kapanış seviyelerinde bulunuyor. ABD borsaları enerji fiyatlarındaki keskin düşüşe rağmen dün artıda kapandı.
FBI eski başkanı James Comey'nin bugün Senato komisyonunun sorularına cevap vermeden önce yapacağı konuşmayı yazılı olarak yayımlandı. Comey'nin konuşması Rusya'nın geçen yılki ABD seçimlerine müdahalesi hakkında yürütülen inceleme hakkında daha önce bilinmeyen bir bilgi içermiyor.
Sterlin 
ise İngiltere'deki seçimler öncesinde 1.2957 dolar ile iki haftanın zirvesinde bulunuyor. Başbakan Theresa May'in parlamentoda çoğunluğu artıracağına işaret eden dün yayımlanan anketler de sterlini destekliyor. İngiltere'de seçim sonuçları açıklanmadan önce ise ECB para politikası hakkındaki kararını açıklayacak. Ardından ECB Başkanı Mario Draghi TSİ 15:30'da basın toplantısı düzenleyecek.
Konu hakkında bilgi sahibi kaynakların geçen hafta Reuters'a verdiği bilgiye göre ECB'nin imkan olması halinde ekonomiye sağlanan desteği artırma taahhütünden vazgeçmeyi değerlendirmesi bekleniyor. Ancak yatırımcılar ECB'nin Eylül ayından önce tahvil alımlarını azaltacağının sinyalini vermesini beklemiyor. Euro ise bu ay içinde gördüğü yedi ayın zirvesi olan 1.1285 dolara yakın seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)