E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKristal-İş'ten grev ertelemeye tepki---

Kristal-İş'ten grev ertelemeye tepki

Kristal-İş'ten grev ertelemeye tepki
27 Haziran 2014 - 10:20 borsagundem.com

Kristal-İş Başkanı Çetintaş: Şişe-Cam grevinin ertelenmesine sessiz kalmayacağız

Kristal-İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş, Şişe-Cam grevinin ertelenmesi kararına karşı sessiz kalmayacaklarını söyledi.
Çetintaş tarafından yapılan açıklamada özetle şu bilgiler verildi:
" 5800 üyemizle Şişecam’a bağlı 10 cam fabrikasında 8 gündür sürdürmüş olduğumuz grev, AKP hükümeti tarafından “genel sağlığı ve millî güvenliği bozucu” nitelikte görülerek 60 gün süreyle ertelenmiş ve karar bugünkü (27 Haziran 2014) Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
Hükümetin bu kararından sonra Türkiye’de grev hakkından söz etmek mümkün değildir. Bu hükümet döneminde etkili hiçbir grev uygulanamamıştır. Başta cam ve lastik olmak üzere büyük ve etkili grevler ertelenmiş veya Çaykur ve THY’de olduğu gibi etkisiz hale getirilmiştir.
Cam işçisi birlik ve disiplin içinde haklarını aramaya devam edecektir. Gerek toplu sözleşme taleplerimiz ve gerekse grev sırasında hukuksuz bir biçimde işten atılan üyemiz Tamer Balcı’nın işine dönmesi için cam işçisi bütün gücünü kullanacaktır.   
Cam işçisi hukuksuz ve gayrimeşru grev erteleme kararına karşı meşru ve demokratik tepkisini ortaya koyacaktır.
Sendikamız AKP hükümetinin bu kararına karşı hukuki ve meşru yollarla mücadelesini sürdürecektir. Bu karara karşı Danıştay’a yürütmeyi durdurma ve iptal davası açacağız.   
Başta ILO olmak üzere bütün uluslararası zeminlerde bu hukuksuzluğu anlatacağız ve Türkiye’de grev hakkının ortadan kaldırılmasına karşı girişimlerde bulunacağız."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 45,48
En Yüksek: 45,72
En Düşük: 45,10
Değişim 1,02 %
FK: 8,14
PD / DD: 0,98
İşlem Hacmi 1.473.365.490
Toplam Adet: 32.427.781
Ağırlıklı Ort.: 45,44
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)