E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKremlin: İngiltere hesabını verecek---

Kremlin: İngiltere hesabını verecek

Kremlin: İngiltere hesabını verecek
19 Mart 2018 - 17:02 borsagundem.com

Zehirli gaza maruz kalan eski Rus ajanı Skripal için İngiltere'nin Rusya'yı sorumlu tutmasına Kremlin'den ağır tepki sürüyor

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus çifte casus Sergey Skripal ile kızı Yuliya'nın İngiltere'de öldürülmesi konusunda Rusya'yı işaret eden Londra'nın, eninde sonunda dayanağı olmayan bu suçlamasının hesabını vermek zorunda kalacağını söyledi.

Sputnik'in aktardığına göre Peskov bugünkü basın toplantısında, İngiltere'nin Salisbury kentinde 4 Mart'ta zehirlenen Skripal ve kızı hakkında aldığı bir soru karşısında şu ifadeleri kullandı: "Gene söylüyorum: İngiltere'nin, dayanağı olmayan bu suçlamalarının hesabını eninde sonunda vermesi gerekecek. Ya bu suçlamaları bazı kanıtlarla destekleyecekler ya da gereken özrü dilecekler."

Kremlin Sözcüsü, Londra'nın, Skripal ve kızına yönelik cinayet girişimden Rusya'nın sorumlu olduğu yönündeki iddialarını da 'açıklanması zor, dayanağı olmayan bir iftira' olarak niteledi.

Peskov ayrıca, suçlamalar ardından Moskova ve Londra arasında yaşanan diplomatik krizi tanımlarken, 'Batı ile ilişkilerin kötüleşmesi' ifadesini kullanmayı tercih etmeyeceğini söyledi.

Rusya'da dün düzenlenen devlet başkanlığı seçimlerinin açık ara galibi olan ve altı yıllık dördüncü başkanlık dönemini garantileyen Rus lider Vladimir Putin, seçimlerdeki zaferinin kesinleşmesi ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, İngiltere'deki cinayet girişiminin ardında Rusya'nın olduğunu düşünmenin 'saçmalık' olduğunu söylemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Atatürk Demişki...19 Mart 2018 21:55

    Bu gün Sovyet Rusya, dostumuzdur, komşumuzdur, müttefikimizdir… Devlet olarak bu dostluğa ihtiyacımız var! Fakat yarın ne olacağını kimse kestiremez. Tıpkı Osmanlı İmparatorluğu gibi, tıpkı Avusturya-Macaristan İmparatorluğugibi parçalanabilir! Bugün, elinde sımsıkı tuttuğun milletler, avuçlarından sıyrılabilirler… Dünya yeni bir dengeye ulaşabilir!.... Bugunleri Atatürk zaten yıllar önce yazmış, söylemiş..

  • Kuzey19 Mart 2018 19:28

    Söylediğiniz doğru ise tehdit etmek yerine tazminat davası açmanız gerekiyor. Boş tehditleriniz suçlu olduğunuzun kanıtı bence.