E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKoza Altın faaliyete ne zaman devam edecek?---

Koza Altın faaliyete ne zaman devam edecek?

Koza Altın faaliyete ne zaman devam edecek?
03 Ocak 2014 - 07:41 borsagundem.com

İzmir İl Özel İdaresi, Koza Altın'ın faaliyetleri durdurulan maden işletmesi ile ilgili açıklama yaptı

İzmir İl Özel İdaresi, Koza Altın İşletmesi'nin Dikili'de bulunan ve 'Çevre İzin Belgesi' olmadığı gerekçesiyle faaliyetleri durdurulan maden işletmesi ile ilgili açıklama yaptı. Firmanın eksiklerini tamamlaması için defalarca uyarıldığı belirtilen açıklamada, izin belgesinin getirilmesi halinde şirketin faaliyetlerine devam edebileceği dile getirildi.

Koza Altın İşletmesi'nin, Dikili Çukuralan Köyü'nde bulunan açık ve yeraltı işletmesinin Çevre Kanunu uyarınca alınması gereken 'Çevre İzin Belgesi' olmadığı gerekçesiyle faaliyetinin durdurulduğu ifade edilen açıklamada, "Firmaya 4 Ağustos 2011 günü 1. Sınıf İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı verilmiştir. 1. Sınıf İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına ait yönetmelik uyarınca firmanın bir yıl içinde izin belgesini İl Özel İdaresine teslim etmesi gerekmektedir. Bu mevzuattan doğan bir zorunluluktur" ifadesine yer verildi.

BELGE GELMEDİ

Firmanın 4 Nisan 2011 tarihinde izin belgesini alacağını taahhüt ettiği anlatılan açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın firmaya 20 Şubat 2014 tarihine kadar geçici faaliyet belgesi vermesine rağmen 30 Temmuz 2013 günü web sitesi aracılığı ile bir duyuru yaparak geçici izinlerle çalışan firmalara 31 Aralık 2013'e kadar eksiklerini tamamlamak için süre verdiği dile getirildi.

Açıklamada, "Hem söz konusu firma, hem de ilimizde faaliyet yürüten diğer firmaların tamamına bu yasal mevzuat çeşitli defalar teknik personelimizce yerinde yapılan denetimlerde duyurularak eksikliklerinin tamamlanması hatırlatılmıştır. İdaremizce, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Türkiye'de faaliyet gösteren tüm işletmelere 2014 yılı 1 Ocak gününe kadar vermiş olduğu bu genel izin çerçevesinde çalışma imkanı sağlanmış, 30 Aralık 2013 tarihi itibariyle izin idaremize ulaştırılmadığından '30.12.2013 tarih ve 37 bin 660 Sayılı Olur'la yukarda belirtilen sahada faaliyet durdurma onayı alınmış, 31 Aralık 2013 tarihinde firmaya yerinde tebligat yapılarak durdurma işlemi gerçekleştirilmiştir" denildi.

BELGE GELİRSE ÇALIŞACAK

Koza Altın İşletmeleri'ne ait maden sahasındaki durdurma işleminin 3213 Sayılı Maden Kanunu'nun işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmeliği uyarınca sonuçlandırıldığı ifade edilen açıklamada, firmanın Çevre İzin Belgesi'nin getirdiği gün madencilik faaliyetlerine kaldığı yerden devam edebileceği dile getirildi.

EŞİT MESAFE

İzmir İl Özel İdaresi'nden yapılan açıklamada idarenin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 'Meri Mevzuatı' kapsamında çıkartılan kanun, tüzük ve yönetmeliklerle yönetildiği, il sınırları içerisindeki tüm işletmelere hukuk kuralları çerçevesinde eşit mesafede bulunduğuna dikkat çekildi.

KOZA ALTIN BU AÇIKLAMAYA ŞÖYLE YANIT VERDİ

Koza Altın'ın Çukrualan madeninin durdurulması ile ilgili olarak özel idarenin kararına atfen bir açıklama yaptı. Koza Altın gerekli belge ve bilginin tamamlandığını ve tekrar faaliyete geçmek için beklediklerini belirtti.

Koza Altın tarafından yapılan KAP açıklamasında şöyle denildi: ''İzmir İl Özel İdaresi'nin 02.01.2014 tarihli basın bildirisinde şirketimizin Çukuralan işletmesinin faaliyetinin durdurulmasına ilişkin ayrıntılara yer verilerek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 31.07.2013 tarihli duyurusunda yer alan esaslara atıfta bulunulmuştur. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 31.07.2013 tarihli duyurusunda; 
"... Bakanlığımız tarafından, Çevre İzni olmadan faaliyet gösteren mevcut işletmelere izin işlemlerini tamamlamak üzere 31.12.2013 tarihine kadar süre verilmiştir. Bu tarihe kadar başvuruda bulunan işletmelere idari yaptırım kararı uygulanmayacaktır..." ifadesi yer almaktadır.
Bakanlığın şirketimize verdiği geçici faaliyet belgesine göre Şirketimizin 20.02.2014 tarihine kadar,  çevre izin veya çevre izin ve lisans belgesini almak için e-başvuru yaparak, gerekli bilgi ve belgelerin eksiksiz olarak tamamlaması gerekmektedir. 

Şirketimiz çevre izin veya çevre izin ve lisans belgesini almak için gerekli olan başvuru ve tüm aşamaları eksiksiz olarak yerine getirmiş ve son şart olan belge ücretini de 10.12.2013 tarihinde Bakanlık hesabına yatırmıştır. 

Şirketimiz tüm yükümlülüklerini zamanında yerine getirmiştir. 
Bu çerçevede, İzmir İl Özel İdaremizin basın açıklamasında belirttiği üzere, durdurma kararına gerekçe olarak gösterdiği 31.07.2013 tarihli Bakanlık duyurusunda yer alan hükümleri uygulamasını ve şirketimizin Çukuralan işletmesinin durdurma kararını bir an önce kaldırmasını bekliyoruz.

Bilgi: yanlış anlamaya sebebiyet verilmemesi için, çalışmalarımıza dayanak teşkil eden "ÇED" belgesi ve "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı" ile ilgili herhangi bir sorun veya tartışma bulunmamaktadır.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 23,54
En Yüksek: 23,68
En Düşük: 22,86
Değişim 1,47 %
FK: 0,66
PD / DD: 0,25
İşlem Hacmi 1.915.223.252
Toplam Adet: 82.346.131
Ağırlıklı Ort.: 23,26
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • akbaba03 Ocak 2014 10:27

    hem şirket hemde hukumet yanlışları zamnında nerdeydin hukemut

  • wega_pcc03 Ocak 2014 10:01

    bunlar bildiğin altan toplıyalım derdindeler. bi evrak ne kadar geç gönderile bilir .

  • ...03 Ocak 2014 09:24

    çimler eziliyo..çimler...

  • Madenci03 Ocak 2014 09:19

    Koza Altın bakanlığa gönderdim diyor. ama br kopyasını İzmir idare ye de ulaştırması gerekiyor. Olayın çözümü okadar kolayken Sanki bilerek yapıyorlar bunu ortalık karışıp milleti sirkelemek için.

  • Klgyozede 03 Ocak 2014 08:55

    Olan küçük yatırımcıya oldu. bu tarz durumlarda neden patronun şahsına ceza kesmezler anlamıyorum. Ayrıca Sayın akın ipek iki sene önce kozaa da ve ipek te nakit para tonla varken bedelliye gitmişti. yatırım yapacam diye. 8 ay boyunca borsa arttı bu iki kağıt artmadı. borsa düştü bu iki daha hızlı düştü. altın çıktı bunlar çıkmadı.demekki tüm çevresi büyük oyuncular biliyormuş böyle bir hamle yapacağını.sadece biz küçük yatırımcılar bilmiyormuşuz. bedelliyele beraber kağıtlar sert düştü.bi dünya zarar ettirdi. spk da onay verdi tabiiki. kanun nizam hak getire.o zaman hükümetle arası iidi.her istediği yapılıyordu. şimdi ters düştü tüm açıkları ortaya çıkmaya başladı.ne diyeyim. Allahlarındna bulsunlar. Ayrıca darısı kiler grubunun başına inşallah

  • ALPER_TUNGA03 Ocak 2014 08:41

    yahu bu işkence niye ilözel idaresi adam üretim yapıyor ülkeye kazanç sağlıyor sen kalkıp adamın önüne engel çıkarıyorsun olacak işmi siyaset ayrı bir iş ülkeye üretim yapıp döviz sağlamak istihdihdam yaratmak ayrı bir iş bizler ne zaman ADAM olacağız sizler maden ruhsatı alıpta tabela şirketlerine bakınız lütfen bir dünya bir dünya hemde borsada işlem görmekte adı var üretimi yok.

  • hakan çakır03 Ocak 2014 08:12

    BUNUN AKPARTİ CEMAAT ÇEKİŞMESİ İLE HİÇ ALAKASI YOKTUR DEĞİL Mİ? AK PARTİ İLE ARAN İYİ İSE İŞİN HEMEN AÇILIR KÖTÜ İSE HEMEN YASALAR DEVREYE GİRER 2011 DEN BERİ NERDEYDİNİZ.