E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaKöşk seçiminin olumlu etkileyebileceği 6 hisse---

Köşk seçiminin olumlu etkileyebileceği 6 hisse

Köşk seçiminin olumlu etkileyebileceği 6 hisse
28 Temmuz 2014 - 20:17 borsagundem.com

Analistler, bilançosu güçlü, defansif hisselerden 6’sı için “al” veriyor.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turuna artık sayılı günler kaldı. Nefesini tutmuş seçimi bekleyen Türkiye’nin tarihinde Ağustos ayıyla birlikte yeni bir sayfa açılacak. 10 Ağustos yaklaşırken yatırımcılar piyasaların bundan sonraki seyrinin ne olacağını merak ediyor. BİST’te artık tüm pozisyonlar cumhurbaşkanlığı seçimlerine göre alınıyor. İdil Taraklı’nın Para Dergisi’ndeki haberine göre 10 Ağustos öncesi endeksin 85 binlere çıkabileceğini öngören analistler, bilançosu güçlü, defansif hisselerden 6’sı için “al” veriyor.
 
“FAİZ İNDİRİMİ EMLAK GYO7YU OLUMLU ETKİLİYOR”
 
Meksa Yatırım Menkul Değerler Araştırma Müdür Yardımcısı Barkın Yalçın
 
EMLAK GYO: Merkez Bankası’nın faiz indirim sürecine girmiş olması Emlak GYO’yu da olumlu etkiliyor. Şirketin Nisan ayından itibaren satışlarında artış görülüyor. Haziran ayında 1112 adet ünite satan şirketi önümüzdeki dönemde alacağı yeni ihaleler ve yeni satışa çıkaracağı projeler destekleyecek. Yılın ilk çeyreğindeki net aktif değerine göre yüzde 15 iskontolu olarak işlem gören Emlak GYO hisseleri için 3.10 TL hedef fiyatla yüzde 8 yükseliş potansiyeli öngörüyoruz.
 
TÜRK HAVA YOLLARI: 2014 yılı ikinci çeyreğinde yolcu büyüme oranı yavaşlayarak yüzde 14 olarak gerçekleşti. Öte yandan havacılık sektörü doluluk oranlarının yüzde 80’le yüksek seviyelerde seyrettiğini belirtelim. Yolcu getirileri üzerindeki baskının artan taleple yılın üçüncü çeyreği ile beraber azalacağını ve hisse performansına olumlu yansıyacağını düşünüyoruz.  Yılbaşından beri endeksin yüzde 11.5 altında performans gösteren THY hisseleri için 7.40 TL hedef fiyatla yüzde 10 yükseliş potansiyeli öngörüyoruz,
 
BİZİM TOPTAN: Şirketin güçlü bilançosunu ve toptan satış pazarındaki Cash&Carry iş modelini beğeniyoruz. Önümüzdeki dönemde tütün satışlarının toplam satışlardaki payının azalmasıyla birlikte Bizim Toptan’ın marjlarında iyileşme bekliyoruz. Kurumsal kredi kartlarının BDDK’nın taksit yasağından muaf olmasının ise Bizim Toptan’ın üçüncü çeyrek bilançosuna olumlu yansıyacağını düşünüyoruz. Bizim Toptan hisseleri için 22 TL hedef fiyatla yüzde 14 yükseliş potansiyeli öngörüyoruz.
 
 “TOFAŞ OTO’NUN CİROSU YÜZDE 10 ARTAR”

İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Beste Naz Süllü

 
TOFAŞ TÜRK: Faizlerdeki düşüş, TCMB’nin kademeli azatlımı ile devam ederken kurdaki stabilite de cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde otomotiv sektörünü olumlu yönde etkiliyor. Öte yandan seçimlerin tamamlanması ve belirsizliğin netleşmesiyle, tüketici güveni ve harcamaları da olumlu yönde etkilenecek.  Bütün bunlar otomotiv sektörünü de hareketlendirebilir. Sektör içerisinde üretim ve ihracatta ilk üç sıra içerisinde yer alan Tofaş Oto’nun ise satış gelirleri ve ihracat rakamlarının geçen yılın ilk çeyreğine göre düşüş gösterdiği belirtelim. Ancak mevcut koşullar nedeniyle bu durum olumsuz algı yaratmıyor. Yılın ikinci çeyreğinde finansal koşulların gevşemeye başlamasıyla Tofaş Oto’nun yarıyıl satış cirosunun yüzde 10 oranında arttığını tahmin ediyoruz. Şirket hisseleri için var olan orta vadeli trendin devamında 14.90 TL hedef fiyatla yüzde 15 yükseliş potansiyeli öngörüyoruz.
 
AKBANK: Seçimler öncesinde bankacılık sektörünün defansif duruşu,  seçim sonrasında ise kalkan belirsizliklerin yarattığı faizlerdeki geri çekilme etkisiyle en çok banka hisseleri olumlu yönde etkilendi. Akbank ise yerel seçimler dönemindeki güçlü duruşu ile dikkatleri çekiyor. İkinci çeyrek karını açıklayan bankanın bilançosunda kar oranı beklentilerin oldukça üstünde 893 milyon TL oldu. Nakit değerler ve net faiz gelirini artıran bankanın net faiz marjı ise geçen yıl oranının altında seyretti. BDDK ve TCMB’nin sıkı duruş politikalarına rağmen beklentilerin üstünde kar elde eden Akbank’ın toplam mevduatları da 108 milyar TL’ye yaklaştı. Hisse performansına bakıldığında orta vadeli yükseliş trendini sürdüren Akbank hisseleri için 8.95 TL hedef fiyatla yüzde 5.30 yükseliş potansiyeli öngörüyoruz.
 
ALARKO GYO: İlke kez gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yurt genelindeki seçim atmosferi ılımlı devam ediyor. Etkinin yumuşak olması emlak sektöründe lansman tarihlerini erteletmeyeceği gibi yurt genelinde morgage kredilerinin de düşüş trendinde olması ve bankaların daha uzun vadeli plasmanlara yönlenmesi, gayrimenkul satış ve kiralama açısından da olumlu katkı yaratıyor. GYO endeksinin borsa endeksi performansına göre altta kalması, daha sonraki periyotlarda sektör hisselerine sert hareketler getirebilir.  Güçlü finansman ve portföy yapısına sahip Alarko GYO’nun piyasa değeri / FAVÖK oranı aylık bazda yüzde 43 artmış durumda.  Sektörel olarak 2.55 fiyat/kazanç oranına karşılık  10.13 fiyat /kazanç çarpanına  sahip Alarko GYO hisseleri iskontolu görünüyor. ‘Tut’ önerisi verdiğimiz şirket hisseleri için 22.20 TL hedef fiyatla yüzde 7.25 yükseliş potansiyeli öngörüyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hasan30 Temmuz 2014 22:31

    Faizlerin 4.5 olduğu donemde bile sngyo akfengyo ekgyo ucmadi da yüzde8 faiz duscekk eee millet evv alcakk eeee olumlu etikilencekk hadi canim endeks 48.000 sngyo 0.90 .0.92 calisiyordu endeks 84000 sngyo 0.88

  • yetim30 Temmuz 2014 09:19

    borsa da ky istenmiyor o nedenle hefeslenmek yanlış olur biz hep kaybettik kaybetmeyede mahkumuz, onlar kazanacak daha çok kazansınlar iye kazanma hayaliyle girip tekrar kaybedeceğiz en güzeli uzak durmak, borsa kumar gibi oldu yada bizler bilmiyoruz

  • SODA30 Temmuz 2014 09:03

    SODA DA BİLANÇO OLUMLU BEKLENİYOR.

  • memo29 Temmuz 2014 22:32

    'Netaş' ne olur?

  • DD29 Temmuz 2014 19:01

    eğer bu hisseler olumlu etkilenirse borsa bu sayede yükselecek demektir neticede piyasayı taşıyan şirketler bunlar

  • dd29 Temmuz 2014 18:54

    valla bende bir miktar otokar var bilanço için olumlu yorumlar yapılmıyor ama grafiği güzel görünüyor bişeyleri fiyatlıyorlar ama neyi ileride görücez hadi hayırlısı diyelim

  • yatırımcı29 Temmuz 2014 16:48

    çok haklısın ass en az %60-70 potansiyel olacakki iş çıksın...:)gelecek bilançolar önemli.ona göre senet seçmek lazım.

  • ass29 Temmuz 2014 11:09

    12 aylık hedef fiyat %10 kazanacaksa yatırımcı neden borsanın riskini alsın

  • KARA28 Temmuz 2014 22:39

    BSÖKE nerde

  • Balat:bfren28 Temmuz 2014 20:36

    Takibe deger