E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKordsa'dan kompozit yatırımı---

Kordsa'dan kompozit yatırımı

Kordsa'dan kompozit yatırımı
19 Aralık 2014 - 08:13 borsagundem.com

Kordsa, Türkiye'nin ilk akademi ve sanayi işbirliği projesi olan Kompozit Teknolojiler Mükemmeliyet Merkezi'nin temel atma törenini bugün yapacak

Kordsa 65 milyon liralık yatırım için bugün temel atma töreni gerçekleştirecek. Kordsa'dan KAP'a yapılan açıklamada İstanbul Teknopark'ta kurulacak Kompozit Teknolojiler Mükemmeliyet Merkezi için Ekonomi Bakanlığı'ndan 36 milyon TL yatırım teşviği alındı.

Açıklamada yer alan detaylar şöyle:

''Şirketimiz Yönetim Kurulu, Sabancı Üniversitesi ve bağlı kuruluşları ile gerçekleştirilecek "ileri malzemeler ve kompozit işbirliği" çalışmaları kapsamında; 

Teknopark İstanbul A.Ş. (İstanbul Teknoloji Geliştirme Bölgesi) içinde yaklaşık 10,000 metrekare kapalı alana sahip, Kompozit Teknolojiler Mükemmeliyet Merkezi inşaasına ve ilgili merkezin kurulumu için toplam 65 milyon TL bütçe ayrılmasına onay vermiştir.

Kordsa Global ve Sabancı Üniversitesi ortaklığı ile hayata geçirilecek, Türkiye'nin ilk akademi ve sanayi işbirliği projesi olan Kompozit Teknolojiler Mükemmeliyet Merkezi'nin temel atma töreni; T.C. Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu'nun katılımlarıyla, Teknopark İstanbul'da 19 Aralık 2014 tarihinde gerçekleştirilecektir.

Söz konusu merkezin yatırımı için 04.12.2014 tarihinde Ekonomi Bakanlığı'ndan 36 milyon TL'lik Yatırım Teşvik Belgesi alınmıştır. Alınan belge doğrultusunda "öncelikli yatırım" olarak kapsama alınan projemiz, 5.Bölge desteklerinden faydalanacaktır.

Projenin 2016 yılı ilk yarısında hayata geçirilmesi planlanmaktadır. Bu, Kordsa Global'ın stratejik hedefleri içinde tanımlanmış olan kompozit malzemeleri güçlendirme ürünleri alanındaki büyümesinin ilk adımı olacaktır.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 95,90
En Yüksek: 96,70
En Düşük: 93,20
Değişim 1,21 %
FK: 101,76
PD / DD: 1,45
İşlem Hacmi 79.184.880
Toplam Adet: 828.207
Ağırlıklı Ort.: 95,63
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)