E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinKopaş, Dalin'den sonra bebek mamasında da iddialı---

Kopaş, Dalin'den sonra bebek mamasında da iddialı

Kopaş, Dalin'den sonra bebek mamasında da iddialı
24 Mayıs 2017 - 16:36 borsagundem.com

Türkiye’nin en çok tercih edilen bebek şampuanı markası Dalin’in üreticisi Kopaş, Bausch + Lomb ile gerçekleştirdiği anlaşma ile Alman bebek maması ve çay markası Humana’nın Türkiye’deki tüm operasyonunu üstlendi

Türkiye’de 20 yılı aşkın bir süredir anneler tarafından tercih edilen, 2015 yılından itibaren ithalatını Bausch + Lomb Sağlık ve Optik A.Ş’nin üstlendiği Humana markası, artık eczane kanalı dışında tüketicilerle Kopaş Kozmetik’in uzmanlığıyla buluşuyor. Türkiye’nin lider bebek saç bakım ürünleri markası Dalin’in üreticisi Kopaş Kozmetik ve Bausch + Lomb Türkiye arasında yapılan anlaşmayla, Kopaş Kozmetik münhasır distribütör olarak Humana markalı çay ve bebek maması ürünlerini Türkiye çapındaki tüm bebek ürünleri satan zincirler ve süpermarketlere dağıtımını gerçekleştiriyor. Bu iş birliği ile Humana ürünleri Türkiye genelinde hem bebek ürünleri satan mağazalar hem de süpermarketlerde geniş bir tüketici kitlesi ile buluşma imkanına kavuşuyor.

Yapılan anlaşmanın Kopaş’ın Dalin markasıyla bebek bakım ürünlerindeki lider konumunu diğer kategorilere de genişletme stratejisinin bir parçası olduğunu belirten Kopaş Genel Müdürü Onur Özyurt, bu hamleyle Kopaş’ı 3 yıl içinde lider hızlı tüketim ürünleri dağıtıcısı konumuna ulaştırmayı hedefledikleri belirtti. Bebek maması segmentine özel önem verdiklerini ifade eden Özyurt, bu segmente Humana gibi güçlü bir markayla girmekten mutluluk duyduklarını söyledi:

“Kopaş olarak hedefimiz, Dalin markamızla Türkiye’de elde ettiğimiz başarıyı çevre ülkelere de yayarak bölgesel bir güç olma yolunda ilerlemek. Bu açıdan bebek bakım ürünlerine ek olarak bebek gıdası segmentinde de güçlü olmak zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. Humana bu anlamda bizim için çok önemli ve değerli bir marka. Dalin markamızın Nielsen verilerine göre yüzde doksanın üzerinde ağırlıklı dağılıma ulaşmasını sağlayan satış ekibimiz ve bayi ağımız, Humana ürünlerinin de Türkiye genelinde benzer bir dağılıma kavuşmasını sağlayacak. Böylece bebek ürünleri genel kategorisinde önce Türkiye’de liderliğimizi pekiştireceğiz, ardından da bölge ülkelerinde güçlü bir oyuncu olarak faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.”

Anlaşmanın her iki marka açısından da değer taşıdığını ifade eden Bausch & Lomb Türkiye, Orta Dogu ve Afrika Bolge Baskani Muhittin Bilgütay; “Bausch + Lomb olarak Humana markası için Türkiye’yi stratejik öneme sahip öncelikli bölgeler arasında görüyoruz. Bu sebeple markamızın Türkiye’deki varlığının güçlendirilmesine özel önem veriyoruz. Kopaş Kozmetik ile iş birliğimiz bizim için çok değerli; Türkiye’nin bebek bakım ürünlerinde önemli ve lider bir markasını yaratmış ve bugünlere getirmiş, güçlü bir kurum. Yeni iş birliğimizin, Humana’yı Türkiye’nin en çok tercih edilen bebek maması markaları arasında hak ettiği yere taşıyacağına inancımız tam” açıklamasında bulundu.

Kopaş, Humana markalı çay ve bebek maması ürünlerini Türkiye genelinde hem bebek ürünleri satan mağazalarda hem de süpermarketlerde dağıtacak. Ocak ayından itibaren Edirne’den Van’a, Samsun’dan Diyarbakır’a uzanan geniş bir coğrafyada pek çok perakende satış noktasında Humana ürünlerini listeleyen Kopaş, Dalin markasıyla bebek bakım ürünleri kategorisinde elde ettiği liderliği bebek gıdası kategorisinde de sürdürmeyi amaçlıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)