E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakKonutta vergi düşebilir---

Konutta vergi düşebilir

Konutta vergi düşebilir
22 Eylül 2014 - 09:28 borsagundem.com

TBMM Plan Bütçe Kom. Sözcüsü Demiröz, yapılacak bir düzenleme ile Haziran 2015'e kadar konut sektöründe vergi inebileceğini söyledi

AKP milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Vedat Demiröz, konut stokuna çözüm bulmak için yapılacak bir düzenleme ile Haziran 2015'e kadar konutta vergilerin inebileceğini söyledi.

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre, Dubai'de düzenlenen gayrimenkul fuarında açıklamalarda bulunan Demiröz, konut stokunun artması üzerine yüzde 18 ile yüzde 8'lik vergi oranlarında indirim sağlanabileceğini söyledi. Demiröz, konut sektöründe yaşanan yavaşlamanın Türkiye'nin büyüme rakamlarını olumsuz etkilediğini belirterek, "Daha önce mevcut konut stoklarının eritilebilmesi için bu sektöre yönelik uygulanan KDV'nin azaltılması söz konusu olmuştu. Bugünkü ortamda aynı şekilde yeni bir girişimin tekrar başlatılması artık bizim üzerimize farz olmuştur...İnşaat sektörünün önünün açılması için çalışmalar yapıp bunları sunacağız" dedi. Yapılacak çalışmaya hem vergi hem de devlet harçları açısından bakılabileceğini belirten Demiröz, "Stok için belli bir tarih belirlenir. Ya 2014 sonuna kadar ya da 30 Haziran 2015'e kadar satılacak projelerdeki konutların KDV oranlarının yüzde 8 ya da yüzde 1'e dek düşürülmesini kapsayacak bir düzenleme olabilir. Çünkü daha önce 2009 yılında bu tür bir uygulama olmuş, konut stokları belli oranda eritilmişti" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)