E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakKonutta ertelenen talep alıma dönecek---

Konutta ertelenen talep alıma dönecek

Konutta ertelenen talep alıma dönecek
13 Eylül 2014 - 03:49 borsagundem.com

Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Rahvalı, "Konutta ertelenen talep önümüzdeki dönemde güçlenerek alıma dönecek." dedi

Avrupa’nın ve Türkiye’nin en büyük konut projelerinin sergilendiği CNR Emlak 2014 Fuarı'nda konuşan Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Hasan Rahvalı, konutta ertelenen taleplerin güçlenerek alıma döneceğini söyledi.

Seçimden sonraki süreçte konutta trendin olumluya döndüğünü ifade eden Rahvalı, "Seçime kadar bir endişe vardı. Seçim yıllarında bir duraklama oluyor ve bunu yaşadık. Fakat bunlar geride kaldı. Bizde ertelenen talep sonunda güçlü olarak alıma dönüyor. Şöyle ki, eğer bir uçak işletmesinde zamanında koltuğunuzu satamazsanız, uçak havalandıktan sonra satma şansınız yok. Fakat bizde öyle değil, yaptığınız konutu alıcı bugün almayı erteliyorsa, zaten yarın yine gelip alacak. Dolayısıyla bu dalgalanmalarda, duraklama dönemlerinin arkasından hareketli dönemler her zaman gelir, biz bunu defalarca yaşadık. 2014'ün son çeyreği ve 2015'in önümüzdeki dönemde geçmişten çok daha iyi olacağını bekliyoruz." dedi.

Emlak 2014 Fuarı'nı değerlendiren Rahvalı, "Fuar geçen yıl da oldukça hareketliydi, bu sene de hareketli geçti. Sadece yerli ziyaretçiler değil, bölge ülkelerinden yoğun ziyaretçiler var. Özellikle Körfez ülkeleri ve Kuzey ülkelerinden ziyaretçiler dikkat çekiyor." diye konuştu. 

Rahvalı açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü:

"Fuara gelen yabancı ziyaretçilerin bir kısmı alım ve yatırım yapmak için geliyorlar. Bir kısmı da kendi ülkelerine yatırım çekmek, diyaloglarda bulunmak ve firmalarla tanışmak istiyorlar. Biz her ikisine de sıcak bakıyoruz. Ancak ilk önceliğimiz Türkiye'de proje geliştirmek ve bunları yurtdışındaki yatırımcılara pazarlamak. Yurtdışındaki cazip projelere geliştirici olarak katılmak konusuna da uzak değiliz, komşu ülkelerden gelen teklifleri değerlendiriyoruz. 

Türk inşaat sektörünün hacim bakımından Çin'den sonra ikinci sırada ancak kalite bakımından dünyada birinci olduğunu iddia edebiliriz. Nitelikli eleman kadromuzun uluslararası deneyimlerinin de çok büyük rolü var burada. Örneğin sadece Ağaoğlu'nda 350 civarında mimar mühendis kadrosu var ki bunun yarısından çoğunun dünyanın değişik yerlerinde deneyimi var. Hemen hemen tüm firmalarda da bu şekilde yetişmiş elemanlar var.

Fuarlarda satış hedeflemiyoruz. Fuarlarda hem ülkemizi, hem kendimizi, firmamızı, ürünlerimizi tanıtmayı hedefliyoruz. İki yılda 1.5 milyar dolarlık satış yaptık. Fuarı bir satış standı olarak değil, tanıtım standı olarak düşünüyoruz ve burada sağladığımız tanıtım belki 5 sene sonra bile satışa dönebiliyor. Kalıcı ilişkiler kuruyoruz ve mutlaka zaman içinde satışa da yansıyor. Güçlü olan markayı koruma ve tanıtma hedefimiz var."

Ağaoğlu'nun yeni projesi My New Work hakkında bilgi veren Hasan Rahvalı, "My New Work'un lansmanını henüz yapmadık ancak buna rağmen gelen talepleri alıyoruz. Orada 30 bin metrekare satılabilir alanımız var. Her katta 1.500 metrekareye yakın alan var, kat bazında satış yapıyoruz. Bir haftalık süreçte yüzde 20'sinin ön talebini aldık. Reklama dahi ihtiyaç duymadan, 2 aylık süreçte biter diye düşünüyoruz. Fuar vesilesiyle potansiyel müşterilerimiz de oluştu. Metrekare fiyatları 5.500 dolar civarında. İstanbul Finans Merkezi'nin hemen yanında olduğu için fiyatlarımız makul karşılanıyor." dedi. (Hürriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ibrahim18 Eylül 2014 01:30

    sen kendin eline göre konuşuyorsun avmler bitti sıra yaptığınız lüks konutlarageliyor arablara satarsınz

  • ruganda gorursun13 Eylül 2014 18:09

    Emlakta artan talebi ruyanda gorursun.kriz geliyor o fahis fiyattan sattiginiz evleri yari fiyatina vereceksiniz.yani normal olmasi gereken fiyata.250 bine izmirde insanca yasayabilecegim bi ev bulup alamadim.bende almaktan vazgectim.sacmasapan evlere inanilmaz rakamlar istiyolar.mortgage cikinca nasil olsa satiliyor diye fiyatlari artirdikca artirdilar ama artik deniz bitti.hem faizler yukselecek hemde ev fiyatlari alinamaz seviyeye yukseldi.ben yolunacak kaz degilim.hayatimi alt tarafi bir ev icin yillarca kredi borcu odeyerek tüketmeyecegim.normal fiyatlardan insanca yasanacak evler yapin satin.ev luks degil n temel ihtiyactir.muteahhitler milyonluk arabalara binsinler diye brn 10 sene kredi borcu odeyemem.odemiyecegim.odemiyorum.kapiş?