E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakKonutlar mayısta yüzde 1 zamlandı---

Konutlar mayısta yüzde 1 zamlandı

Konutlar mayısta yüzde 1 zamlandı
15 Haziran 2017 - 11:43 borsagundem.com

Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi Mayıs'ta aylık yüzde 1 artış gösterdi. Bu arada konut fiyatları en çok Bursa'da arttı.

Türkiye İş Bankası A.Ş.’nin desteğiyle gayrimenkul bilgi servisi REIDIN tarafından hazırlanan, 'Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi’ mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1.07 oranında ve geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 9.96 oranında artış kaydetti.

Mayıs ayında Bursa’da metrekare başına konut satış fiyatları yüzde 2.40 oranında artarken, Bursa fiyatların en çok yükseldiği şehir oldu. Aynı dönem içerisinde konut satış fiyatlarının en çok azaldığı şehir ise yüzde 0.32 oranı ile Kars’tır.

Kira fiyatları da yüzde 1 arttı

Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi’nde ise mayıs ayında bir önceki aya göre 1.07 oranında ve geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 4.10 oranında artış gerçekleşti.

Mayısta kiraların en çok yükseldiği şehir yüzde 2 ile Van oldu. Aynı dönem içerisinde konut kira değeri en çok, yüzde 0.87 oranı ile Erzincan’da düştü.

REIDIN Yıllık Brüt Kira Getiri Oranları yıllık konut Türk Lirası cinsinden kira değerinin konutun satış fiyatına bölünmesiyle hesaplanmaktadır. Mayıs ayı itibariyle en yüksek yıllık brüt kira getiri oranları Aydın, Van ve Bilecik şehirlerinde ölçülmüştür.

Amortisman süreleri

REIDIN Amortisman Süresi (Yatırım Geri Dönüş Süresi), ilgili bölgede satın alınan ya da alınacak olan konutların kiraya verilmesi durumunda satış fiyatının kaç yıl içerisinde yıllık kira değeri ile karşılanabileceğini göstermektedir. Mayıs ayı itibariyle en düşük amortisman süreleri Aydın, Van ve Bilecik şehirlerinde ölçülmüştür.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)