E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakKonut satışlarındaki artış sürpriz değil---

Konut satışlarındaki artış sürpriz değil

Konut satışlarındaki artış sürpriz değil
25 Kasım 2014 - 05:01 borsagundem.com

Konut sektörü temsilcileri, konut satışlarında ekim ayında da artış yaşandığını gösteren TÜİK istatistiğini değerlendirdi

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı konut satış istatistiklerine göre, konut satışlarındaki artış trendi üçüncü ayına girdi. İnşaatçılar konut satışlarındaki artışı değerlendirdi. Duygu Erdoğan'ın Milliyet'te yer alan haberine göre, sektör temsilcilerinin görüşleri şöyle: 

FAİZLER DÜŞÜNCE SATIŞLAR ARTTI

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, seçimlerin ardından bekleyen talebin alıma geçtiğini belirterek, şunları söyledi:
“Seçim belirsizliğine iki bayram tatili ile Ramazan ve yaz aylarındaki durgunluk da eklenince ağustosa kadarki satışlarda gerileme kaydedildi. Ayrıca yılın ilk aylarında faizler yüzde 1.25’e kadar çıkmıştı. Sonrasında başlayan düşüşlerle birlikte şu anda yüzde 0.87 ile konut kredisi kullanmak mümkün. Elverişli faiz ortamına, markalı konut üreticilerinin stok eritme amaçlı yılsonu kampanyaları da eklenince satışlar yükselişe geçti.”

Nazmi Durbakayım İNDER Yönetim Kurulu Başkanı: ‘Konut satışında 2013’ü geçeriz’

“Ekim 2014’te yüzde 25 artış göstererek 95 bin 645 adede ulaşan konut satışları, yıl bazında kaybedilen zamanı telafi ediyor. Çünkü halen geçen yılın gerisindeyiz. Yılın ilk 10 ayında 926 bin konut satılırken, geçen yılın aynı döneminde 938 bin konut satıldı. Ancak bu yılki satışlarda yeni projelerden yapılan satışların geçen yıla göre artış göstermesi; projelerin ara verilmeden devam ettiğinin göstergesi. Artış kesinlikle sürecek, kasım-aralık aylarındaki satışlarla birlikte geçen yılın toplam satışlarını da geçeceğimizi düşünüyoruz.”

Haluk Sur GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı: ‘Satışlardaki artış sürpriz değil’

“Bu yıl satışlar 1 milyon seviyesini geçecek. Bizim için sürpriz değil ama yılın başında öyle bir olumsuz hava estirildi ki her şeyin kötü gittiği sanılıyordu. Artışın devam edeceğini düşünüyoruz, sadece dönemsel ve mevsimsel olarak kış ayları ve yaz ayları satış durağanlaşır, yılın ilk yarısında bir genel seçim olacak, seçimden sonra çok daha iyi bir süreç yaşayacağımızı da biliyoruz. Daha önce mesela yabancı yatırım için sadece İstanbul cazipti artık tüm Türkiye yerli ve yabancı alıcı için önemli bir noktaya geldi.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)