E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakKonut alacaklara yeni teşvikler geliyor---

Konut alacaklara yeni teşvikler geliyor

Konut alacaklara yeni teşvikler geliyor
14 Ocak 2018 - 10:07 borsagundem.com

İlk kez konut alacaklara yeni teşvikler yolda... Buna göre; konut hesabına daha fazla devlet katkısı verilecek, bu birikimlerden daha düşük stopaj alınacak ve ev alımlarında düşük tapu harcı tahsil edilecek.

Hükümet, konut hesabı uygulamasını daha etkin hale getirmek için çalışma başlattı. Buna göre vatandaşın ilk konutuna "2018 model" destek verilecek.

Konuya ilişkin açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Konut hesabı uygulamasını daha etkin hale getirmek amacıyla sistemi yeniden dizayn ediyoruz. İlk kez konut sahibi olacak vatandaşlarımıza kolaylıklar sağlayacak yeni düzenleme üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Şimşek, "Yeni model kapsamında daha fazla devlet katkısı verilmesi planlanıyor. Konut hesabı birikimlerinden daha düşük stopaj ve ev alımlarında düşük tapu harcı tahsili düşünülüyor" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ14 Ocak 2018 12:31

    TÜRKİYE ŞARTLARINDA HİÇ DEGER KAYBETMEYEN VEDE GÜN GEÇTİKÇE ARTARAK DEGER KAZANAN KONUT BİR DİGER MEVDUAT BUNLARIN DIŞINDA HİÇ BİR YATIRIMA BAKMA HELEDE BORSA YOK BİTKOİN BUNLAR KUMARDIR BORSADA BİR SABAH KALKARSINKİ HİSSEN KAPANMIŞ OLUR .BU YAŞIMA KADAR GÖRDÜGÜM TECRÜBEMİ YAZDIM TAKTİR SENİN.

  • ası 14 Ocak 2018 18:34

    :o) :o) :o) :o) :o)

  • Çetin14 Ocak 2018 12:27

    Faizler yüksekken ev alınmaz. Zaten fiyatlar çok düşecek. Bir sene ev almayın. Suriyeliler gidince fiyatlar ekstra düşecek.

  • Ali14 Ocak 2018 10:56

    Emlak konut hissesi al. Ev alıp uğraşma vergi kiracı elektrik su doğal gaz ne uğraşıcan

  • Türkoğlutürk14 Ocak 2018 10:35

    Gerek yok öyle büyük zam yaptı ki emeklisine memuruna asgari ücrete hepsi ev alıyor. Elli kere yazdım ekonomi den anlamıyorsunuz. Anlasan yüzde 6 inen faizi yüzde 14 e çıkarmazdın. Enflasyonu azdırmazdın. Srnde bişey söylesene koyun

  • türkoğlutürk14 Ocak 2018 16:59

    ekonomiden anlayanlar belli oluyor.ülkeyi 3.dünya ülkesi haline getirenler.eski türkiyede 2 tane pil fabrikamız varken şimdi ampül ithal ediyoruz.hatta telis saman ithal etmeye başladık.

  • abc14 Ocak 2018 15:53

    möööö mö möö ne böğürüp duruyorsun ekonomiden anlamayan cahil sen möö leyip dururken önünüzden artık hızlı trenler geçiyor