E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKongre kararı sonrası Cemil Ertem'den açıklama---

Kongre kararı sonrası Cemil Ertem'den açıklama

Kongre kararı sonrası Cemil Ertem'den açıklama
05 Mayıs 2016 - 09:44 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, dolardaki yükselişle ilgili olarak, "Dolarda gelişmekte olan para birimlerinden büyük ayrışma yok. Piyasaların şu saatten sonra kongre kararını olumlu karşılaması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, AK Parti'de kongre kararı alınmasınınardından dolardaki yükselişi yorumladı.

NTV yayınına katılan Ertem şunları söyledi:  

"Dolarda gelişmekte olan para birimlerinden büyük ayrışma yok. Kongre kararıyla Türk Lirası hızla eridi ama gece sığ bir piyasa vardı. Bu sabah ise düzeltmeyi gördük. Akşam en kötü durumda bile Güney Afrika randı ile arasındaki fark yüzde 1'den azdı. 

Akşamki kararı piyasalar esasında yalnızca AK Parti'nin iç meselesi olarak algıladı. Siyasi belirsizliği önemli ölçüde ortadan kaldıracak. Piyasaların bunu şu saatten sonra olumlu karşılaması gerektiğini düşünüyorum. Şu an dolarda geriye gidiş var. ABD'den gelen haberler de doların geri gitmesini sağlayacak haberler.

DOLARIN İKİ ÜÇ GÜNDÜR YÜKSELİŞİ SPEKÜLATİF

Doların iki üç gündür yukarı çıkması spekülatif bir şey. Doları yukarı taşıyacak Fed üyeleri oy hakkı olmayan üyeler. Kriz sürecinde görebileceğimiz bir spekütatif hareket. Küresel piyasalarda ve Türkiye'de bugünden itibaren düzelme bekliyorum. Fed için yeni bir genişleme dalgası gelecek haberleri de gelmeye başladı.

EKONOMİ YÖNETİMİNİ ETKİLEYECEK DURUM YOK

İktidar partisinin ekonomi programını ekonomi yönetimini etkileyecek bir durum olarak görmüyorum.

MERKEZ BANKASI İÇİN ENDİŞE YOK

Merkez Bankası konusunda hiç bir endişe yok oradaki yol haritası son derece net. Para ve maliye politikalarında kısmi bir değişiklik bile beklemiyorum.

ERKEN SEÇİM OLMAZ

Erken seçim olasılığını da yok olarak görüyorum, 2019'a kadar güvenli bir şekilde gidecektir.

Belki bir müddet sonra TL'nin bu kadar değerli olması acaba ihracatı olumsuz etkiler mi diye tartışabiliriz. Önümüzdeki dönemde ekonominin daha istikrarlı hale geldiğini göreceğiz." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KIRIMLI05 Mayıs 2016 18:23

    Hem zaten hoca neyi kazandı da kaybetmiş olsun.Seçmen akp e ve değişmez lidere oy atıyor devamlı.Baba vekaleten buyur otur dedi şimdi de koyduğu gibi kaldırıyor.Bozulacak bir şey yok her şey daha iyi olur seçmenin istediği de bu ,babaya zıt gitmeyecek birisinin oturtulması koltuğa.Baba budur dedimi seçmen memnun olur zaten piyasalarda uçar gider…Gelsin çılgın projeler…

  • KIRIMLI05 Mayıs 2016 18:19

    Ne erken seçimi baba erken seçimi yaptı bitirdi sonuçlarıda açıkladı. Erken seçim tamamlandığına göre yeni anayasa,başkanlık,kanal İstanbul,yerli otomobil,Suriye işgali,halifelik,…Daha başka monşerlerin aklına yatmayan ne kadar proje varsa tamyol ileri .Aklı her şeye yatan kişi her kimse o kazandı erken seçimi…

  • dalga05 Mayıs 2016 16:06

    2019 a kadar erken seçim olmaz demiş peki anayasa değişimi referandum başkanlık seçimi olmayacak mı ?

  • Yılmaz05 Mayıs 2016 12:31

    Merak ediyorum gene ne diyecek bu danışman...Teknik & Temel analiz kuramını yıktı :) helal olsun... ne derse tersini yap para kazan :) Haklısın Robert :)

  • Menekşe05 Mayıs 2016 12:20

    herşeyin yanlışını bilen başdanışman...piyasalar için yorumladığın 1 tane öngörün keşke tutsa :)

  • rasim05 Mayıs 2016 12:13

    Olumlu mu karşılamalı..Borsa kaça düştü bir bakın efendim.Bayağı bir olumlu karşılamış...

  • Çiğdem05 Mayıs 2016 10:31

    İnanmıyoruz sana, gene boş konuşmuşsun..hani USD / TL 2,75 olacaktı ?

  • ahmet davudoglu05 Mayıs 2016 10:30

    oldu , piyasalar , onumuzdeki 6 ayin politik risk ve karmasa ile , turlu entrikalar ve saray darbeleriyle gececek olmasina ragmen , ve turizmin de daha da dibe vuracagini gormesine ragmen , olanlara olumlu yaklassin diyorsunuz yani..hayat akp ve secmenine guzel , valla biri yalan soyluyor digeri de gözlerini kapatip inaniyor , saniyorlar ki dunya pespembe..yakinda gercek fatura cikacak onumuze..

  • BİROL DİZDAR05 Mayıs 2016 10:05

    Piyasalar belirsizliği sevmezler. Bu nedenle şu yapılmalıydı: Davutoğlu istifa eder yerine Cumhurbaşkanı ileride yapalacak kongrede AKP nin genel başkanı olacak kişiyi Başbakanlığa Atardı. Başbakan da hükümeti kurar cumhurbaşkanına götürür onay alırdı.Böylece de belirsizlik kalmazdı. Siyasi kriz azalır ekonomi de rahatlardı. Bu yapılmadığı için mayıs ayını tamamı hatta hazirana sarkan bir belirsizliğin içine girilecek.

  • Vahit05 Mayıs 2016 10:02

    Başdanışman uyan artık rüyadan, gerçeklerle yüzleş...

  • Robert05 Mayıs 2016 10:00

    Demedim mi!! Uzmanların ve özellikle Başdanışmanların (tam tersini) yapın bol para kazanın diye...bu danışman da USD / TL 2,75 olacak dememişmiydi :)