E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiKoç Holding hedef fiyatı 12.3 TL'ye yükseltildi---

Koç Holding hedef fiyatı 12.3 TL'ye yükseltildi

Koç Holding hedef fiyatı 12.3 TL'ye yükseltildi
14 Kasım 2014 - 10:08 borsagundem.com

İş Yatırım tarafından hazırlanan şirket raporunda Koç Holding için hedef fiyat açıklandı

İş Yatırım tarafından hazırlanan Koç Holding hisse analizinde hedef fiyatın 12,30 TL'ye yükseltildiği belirtilirken, güncellemelere de yer verildi:

''Hedef fiyatımızı 12.3 TL’ye yükseltiyoruz. 3Ç14 sonrası Koç Holding için modelimizi aşağıdaki değişikliklikler ile güncelliyoruz; 1) Tofas’ın yeni yatırımlarını modelimize eklememiz sonrası Tofas’ın hedef değerini %19 oranında yükseltiyoruz, 2) halka açık olup bizim takip listemizde olmayan iştiraklerin güncel piyasa değerlerini modelimize yansıtıyoruz, 3) solo net nakit pozisyonunu güncelliyoruz (6A14 itibari ile 800 milyon dolar olan net nakit pozisyonu 9A14 itibari ile 770 milyon dolara düştü), 4) hedef piyasa değerimize uyguladığımız %10 iskontoyu %5’e düşürüyoruz. Bu değişikliklerden sonra hisse için hedef fiyatımızı 12.3TL/hisse olarak revize ediyoruz (önceki:10.2 TL). Yeni hedef değerimiz %4 yükselme potansiyeli sunuyor olması neden ile TUT tavsiyemizi sürdürüyoruz.

Konjonktürün Koç Holding hisselerini cazip hale getirdiğini ve iskontonun %5 seviyelerinde stabilize olacağına inanıyoruz. Son üç aylık ortalama iskontosu %4 seviyesine geriledi ki son bir yıllık ve 3 yıllık iskontoları sırasıyla %8 ve %12 seviyesinde. Koç’un iskontosunun takibimizdeki holding hisselerinin %28 olan ortalama iskontosunun altında işlem görüyor olmasının temel nedenlerini bir sonraki sayfada paylaştık. Şuanki makro ekonomik durum, yatırımcıların risk iştahının azalması, ve güçlü nakit pozisyonunun yeni yatırım fırsatlarına imkan sağlaması nedeniyle Koç hisselerini öne çıkardığını ve iskonto daralmasında önemli rol oynadığını ve iskontonun %5 seviyelerinde stabilize olacağını düşünüyoruz.

Güçlü nakit pozisyonu. Koç Holding 9A14 itibari ile 770 mn dolar net nakit ve 1.53 milyar TL nakit pozisyonu taşıyor. Yüksek nakit pozisyonunun inorganic büyüme fırsatlarına imkan tanıyor olması ve Holding’in yeni yatırım fırsatlarını sürekli değerlendiriyor olması önümüzdeki dönemde ilave getiri potansiyeli sağlayabilir. Holding ayrıca iştiraklerinden güçlü temettü geliri elde ediyor. Geçtiğimiz yıl 841mn TL temettü geliri elde etti. Tüpraş ve Ford Otosan’ın devam eden yatırımlarının büyük ölçüde tamamlanması ve yatırım sonrası karlılıklarındaki önemli iyileşmeler ve Tüpraş’ın 2015 yılında SPV seviyesinde borcun kapanacak olması nedenleriyle Holding’in temettü gelirlerinde önemli bir atış bekliyororuz. 2017 yılında kadar temettü gelirlerinin yaklaşık iki katına yükselmesi bekleniyor.

Köprü ve otoyolların özelleştirme/halka arz süreci yeniden başlıyor. Halka arz ile ancak kısmen satılabilecek iken özelleştirme yöntemi ile tamamının satışı söz konusu olabileceği için özelleştirme ihtimalini daha olası görüyouz. Bu durumda Koç’un yeniden ihaleye girebileceğini düşünüyoruz. Hatırlanacağı gibi 2012 Aralık’ta ihaleye çıkılmış ve Koç’un %40 ortak olduğu OGG 5.72 milyar dolarlık teklifi ile ihaleyi kazanmış ancak ÖYK’nın daha yüksek fiyat beklentisi nedeni ile iptal edilmişti.

İGDAŞ özelleştirme süreci Kasım’da başlıyor. Kasım ayı içerisinde İGDAŞ’ın özelleştirilme süreci başlayacak. Aygaz bu ihaleye bir ortak ile girmeyi planlıyor. Aygaz’ın herhangi bir konsorsiyum oluşturaması durumunda biz ihale için Koç ve Aygaz’ın ortak teklif verebileceğini düşünüyoruz. İGDAŞ özelleştirmesinin Grup için önemli bir sinerji yaratacabileceğini öngörmemiz nedeni ile Grup’un ihalede agresif olabileceğini düşünüyoruz.

İştirakler Holding’den daha cazip görünüyor. Holding portföy değerinin %90’ını halka açık iştiraklerinin oluşturuyor olması nedeni ile halka açık iştiraklerine göre olan iskontosu da bizim için iyi bir gösterge. Holding şuan halka açık iştiraklerine göre %18 primli işlem görüyor ki son 3 aylık ve son bir yıllık ortalamaları sırasıyla %14 ve %10 seviyesinde. Biz önümüzdeki dönemde halka açık iştiraklerine göre var olan primde bir miktar gerileme bekliyoruz. Ayrıca takip listemizdeki 9 Koç şirketinin 5’i için Al tavsiyemiz bulunuyor ve ortalama %20 getiri potansiyeli ile Koç Holding’den daha cazip görüyorlar. O yüzden biz önümüzdeki dönemde iştiraklerinin Koç’tan bir miktar daha iyi performans gösterebileceğini düşünüyoruz. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 214,40
En Yüksek: 218,60
En Düşük: 213,00
Değişim -1,15 %
FK: 7,53
PD / DD: 1,34
İşlem Hacmi 2.613.799.537
Toplam Adet: 12.097.848
Ağırlıklı Ort.: 216,18
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)