E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKitle Fonlama Platformları geliyor---

Kitle Fonlama Platformları geliyor

Kitle Fonlama Platformları geliyor
20 Ekim 2017 - 08:46 borsagundem.com

SPK'dan izin alarak faaliyet gösterecek yeni oluşum torba yasa ile kanunlaşacak

Sermaye piyasası kurumları arasına Kitle Fonlama Platformları ekleniyor.
Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen 'torba tasarı'ya göre, kitle fonlamasına aracılık edecek platformlar elektronik ortamda hizmet verecek. Kitle fonlama platformalarının kurulabilmesi ve faaliyete başlaması için, SPK'dan izin alınması zorunlu olacak.
Bu platformların kuruluşlarına, ortaklarına, pay devirlerine, çalışanlanlarına, her bir fon sağlayıcısı tarafından yatırılabilecek veya proje sahipleri ile girişim şirketlerince toplanabilecek paranın azami limitine ve faaliyetleri sırasında uymaları gereken diğer ilke ve esaslara ilişkin hususlar, Sermeye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından belirlenecek.
Kitle fonlaması suretiyle halktan para toplanması, SPK tarafından faaliyet izni verilen kitle fonlama platformları aracılığıyla gerçekleştirilecek ve kanunun izahname ya da ihraç belgesi hazırlama yükümlüğüne ilişkin hükümlerine tabi tutulmayacak.
Halka açık ortaklıklarda payları borsada işlem gören ortaklıklar ile kitle fonlaması suretiyle halktan para toplayan ortaklıklar hariç olmak üzere pay sahibi sayısı 500'ü aşan anonim ortaklıkların payları halka arz olunmuş sayılacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)