E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKissinger: 3. Dünya Savaşı çok yakın---

Kissinger: 3. Dünya Savaşı çok yakın

Kissinger: 3. Dünya Savaşı çok yakın
20 Kasım 2017 - 08:56 borsagundem.com

Eski ABD Dışişleri Bakanlarından Henry Kissinger uzun süren sessizliğini bozdu.

Manhattan’daki lüks dairesinden değerlendirmelerde bulunan 89 yaşındaki eski ABD’li politikacı, “Eğer savaş tamtamlarını duymuyorsanız sağırsınız demektir” sözleriyle 3. Dünya Savaşının yakın olduğunu söyledi.

ABD’nin şu an Çin ve Rusya’yı kandırdığını söyleyen Kissinger, “Çin’in askerî gücünü artırmasına ve Rusya’nın da Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından onlara sahte kabadayılık hissini verdik. Bu onlar için daha hızlı ölüm olacak. Yaklaşan savaş o kadar ağır olacak ki, sadece bir süper güç kazanacak ve bu bizim milletimiz olacak. Avrupa Birliği deneyin geleceğini bildiği için hızlı bir şekilde tek devlet olmak için acele ediyor. Onların bu acelesi bana bu çok büyük hesaplaşmayı bildiklerini gösteriyor” dedi.

“Üçüncü dünya savaşı yolda ve bunun başlangıç noktası İran olacak” diyen Kissinger şöyle devam etti: 
Orduya ‘Stratejik önemlerinden dolayı 7 Orta Doğu ülkesinin kontrolü bizde olmalı’ dedik. Çünkü o ülkelerde petrol ve diğer ekonomik kaynaklar bulunuyor. Şimdi tek adım kaldı: İran’ı vurmak... Büyük Rus ayısı ve Çin orağı uykudan uyanacak ve ardından İsrail bütün silahlarıyla öldürebildiği kadar Arap öldürecek. Umarım her şey yolunda gider ve Orta Doğu’nun yarısı İsrail’in olur. Bizim gençlerimiz son yılda oyun konsollarında iyi eğitim gördü. Yakın gelecekte neler olabileceğinin aynası olan yeni Call of Duty 3 oyununu görmek enteresan olacak. Askerlerimiz kurallara uyacak ve Müslümanları küle dönüştürecek, sokaklarda çılgın Rus ve Çinlilerle savaşacak.

Yeni bir dünya düzeninin inşa edilmesi gerektiğini belirten Kissinger “Sadece bir tane süper güç olmalı. Kazanan global bir hükûmet olacak. Unutma ki, ABD en iyi silahlara sahip ve hiçbir toplumda olmayan ekip bizde bulunuyor. Ve zamanı geldiğinde bu silahları dünyaya tanıtacağız” diyerek sözlerini noktaladı. (Türkiyegazetesi)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (28)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • M nezih Erdem21 Kasım 2017 09:55

    Hergüzellik THY na yakışıyor sizlerleuçmak bize güven vehuzurveriyor

  • adaletin kılıcı20 Kasım 2017 22:33

    ne diyor bu ihtiyar bunak dinazor yahudi anladınızmı acaba ??*

  • Bora Aydın20 Kasım 2017 22:18

    Dinsizin hakkından imansız gelir derler Kuzey Kore küçücük ülke ne yaptınız ne yapabileceksiniz ?????? Hidrojen bombası var binlerce nükleer füzesi var.Tek butonla bir çok şehriniz yerle bir olur.Üçüncü dünya savaşı öyle kolay değil çini var rusyası var Avrupa birliği kanada avusturalya yani ümmi derya devlet ve güçler var.

  • Mustafa20 Kasım 2017 22:13

    Samimidir sermıdır siz kendi hesaplirinizi yapıyorsunuz unutmaki sizin yaptığınız hesap yüce Yaradanın hesabının yanında zerre kul dahi olamaz bizler sağ sol nekadarda ayrı gibi dursak söz konusu vatan ise hepimiz etle tırnak gibiyiz saygilar

  • Faruk Halıcı20 Kasım 2017 22:03

    Çıkmıştı zaten..

  • Niğdeli Dr.20 Kasım 2017 20:50

    Eyyy Sam amca,bundan sonra sizin Ortadoğu'ya Turist olarak bile gelme şansınız olmayacak.

  • türk20 Kasım 2017 17:45

    herşey senın duşundugun gıbı gıtmeyebılır sen turk ne demek bılmıyorsun hersey sılah degıl sen yurek nedır bılmıyorsun

  • Hakan akarca20 Kasım 2017 21:34

    Tepene bir butonla tonlarca bomba yersen yürek mürek kalmaz kardaş.senin dediğin 1oo yıl önceydi.

  • Kamil,20 Kasım 2017 16:40

    Adam kafayı yemiş demek hafif kalır resmen kusmuş ama söyledikleri hepimizi kendimize getirmeli. Müslümana bu coğrafyada rahat vermeyecekleri çok belli. Bu işler obez çocukların call of duty oynamasına benzemez.

  • İçimizdeki hainlere duyrulur20 Kasım 2017 16:24

    Adamların niyetlerinin ne olduğunu anlamak istemeyen cahil ve körlerde anlasın diye cok net konuşmuş.Gecmişte Bush un İkiz kule saldırılarından sonra İslama karsı asıl savasımız simdi baslıyor diye TV kanalında acıkca savas ilan etmesini cok cabuk arada kaynatıp unutturmuslardı.!!

  • POLAT ALEMDAR20 Kasım 2017 16:23

    korkamayın ortamı gererek biraz daha silah satma istiyorlar.daha kuzer koreye diş geriremedilerki.yakın zamanda çin ile abd bir nükleer savaşa girecekler ve abd tarihe karışacak.benim tezimde bu.

  • POLAT ALEMDAR20 Kasım 2017 16:22

    bizce mahsuru yok sizleri bekliyoruz.

  • Emmi20 Kasım 2017 13:56

    Adam net bir şekilde bizim derdimiz ortadoğu da barış değil petrol ve enerji diyor ve israile her şekilde destek vericez müslümanları yok etmeye çalışacaz diyor. Unuttuğu birşey var ki Allah(cc) gerçek müslümanların yanındadır. Bizim de unutmamamız gereken şey biz de müslümanız ve hazırlıklı olmalıyız.

  • Cengiz20 Kasım 2017 13:46

    Birkaç yıl önce niyetlerinin yorumlandığı sahte bir röportaj çoğu palavra ama bazı konularda uyandırma servisi gibi de görmek lazım

  • güdük sami20 Kasım 2017 13:27

    askeri donanımla ilgili söyledikleri dogru.ancak çin,rusya iran türkiye ittifakına karşı sansı yok.

  • HASAN TOSUN20 Kasım 2017 13:15

    İSRAİLLE KANKA OLACAK ARAPLAR DUYSUN

  • Oktay doğaner20 Kasım 2017 12:22

    Bu namussuzun bir zamanlar Amerika'nın bakanı olduğunu ve Nobel ödüllerinin kimlere verildiğini düşüncenize açıyorum.

  • TURGUT20 Kasım 2017 12:14

    BENCE ÇOK HAFİFE ALMADAN SAVUNMA SİSTEMLERİMİZİ VE TARUZ SİSTEMLERİMİZİ BİR AN ÖNCE AÇIK VERMEDEN ÜLKEMİZİM HER YERİNE YERLEŞTİRİLMESİ GEREKLİ HÜKÜMETİMİZİN .ARTIK SAVAŞLAR TEKNOLOJİK OLACAGI İÇİN TEKNOLOJİK SİLAHLARA ÖNEM VERMEMİZ.ASELSAN VE DAHA FAZLASI GEREKEKİR ETRAFIMIZDA BU KADAR TEHTİT VARKEN...

  • yılmaz20 Kasım 2017 11:27

    bilmiyor ki Allah cc. zalimlerin karşısındadır,tek şartı nifağa düşmeyin çalışın zaferi merak etmeyin diyor rabbim ,ayrıca bu kissinger turşusuda biliyor ki abd bugüne kadar büyük küçük 103 devlete askeri opearsyon yapıp sadece 3 ünde kesin sonuç sağlayabilmiş,işte propaganda yapıyor,250 yıllık kabile devleti 3000 yıllık iran türk çin kültürünü zaten yenemez yıkamaz,sıkıntı yok.

  • POLAT ALEMDAR20 Kasım 2017 11:07

    evet bende öyle tahmin ediyorum.çin ve abd .sonunda yok olacaksınız.

  • Bika20 Kasım 2017 10:00

    1973 Nobel barış ödülü alan Kissinger sessizliğini bozmasaydı daha iyiydi, akıl sağlığı yerinde olmadığı ortaya çıktı.

  • Zoner20 Kasım 2017 15:25

    Seni adamdan sayıp üstüne ödül verenlerin.......

  • Mahmut Üner20 Kasım 2017 09:49

    O kadar kolay değil tek bir süper güç var oda abd kazacak diyor o kadar kolay değil nükleer çağı yaşıyoruz.her şey bir düğmeye basmak kadar kolay yüzlerce nükleer füzenin bir ülkeye düşmesini düşünün k.kore hidrojen bombası yapıyor iranın atom bombası var deniyor yani öyle kolay bir şey değil 3. dünya savaşı asla çıkmayacak ama insanlar önlem almaşsa nüfus artışından dolayı açlıktan ölecekler.

  • Murat20 Kasım 2017 09:27

    La galibe illallah. Sen cehennem de kül olurken, bizlerde israli tarihin çöplüğüne gömmekle meşgul olacağız. İsrail yenikecek keşke bunu sen de gmrebiksen kahrından gebermek istesen. Allah büyük, Rahmetli Erbakan be kadar haklıymış.

  • Mari Başak20 Kasım 2017 09:25

    Al sana bir deli daha.Herifler deki manyaklık tavanda. 89 yaşına gelmiş konuştuğu şeylere bak.Bunlar harbi şeytan ya..... Ondan sonra gel de inanma şeytana iblise vs.....

  • alper20 Kasım 2017 09:19

    Hassssss...tir. Kissinger.. Uzun zamandır bu kadar güldüğümü hatırlamıyorum. Call of duty oynayan gençleriniz oturdukları koltuktan o koca gtlerini kaldırmayaı becersinler o size yeter ... Tehdite bak..:)))

  • ali20 Kasım 2017 09:13

    fazla haşhaş almış. pezeveng 80 yaşına gelmiş ölümü hiç düşünmüyor. sen önce nasıl hesap verecen onu düşün.

  • Murat 20 Kasım 2017 09:42

    Yanlış düşünüyorsunuz adam ilk defa doğruları konuşmuş. Bizim tek amacımız Ortadoğuda İsrail'e toprak kazandırmak hepinizi öldüreceğiz demiş. Daha önce yaptığı gibi süslü yalanlar söylememiş.... Asıl soru şu olmalı BİZ 100 YILDIR NE YAPTIK???