E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakKiralar yüzde 65 arttı---

Kiralar yüzde 65 arttı

Kiralar yüzde 65 arttı
01 Nisan 2015 - 08:05 borsagundem.com

Sahibinden.com verilerine göre, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Projesi güzergahındaki kiralık emlak fiyatları geçen yıla göre yüzde 65 arttı

İzmir Otoyolu üzerindeki kiralar fahiş fiyatlara çıkmaya başladı.

Yapılan açıklamaya göre, İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 3,5 saate indirecek olan ve Bursa'ya kadar olan bölümün yıl sonunda tamamlanması beklenen İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Projesi, bu güzergahtaki emlak piyasasını hareketlendirdi.

Sahibinden.com, 2014 ve 2015 yıllarında ocak-şubat döneminde proje güzergahında yaşanan emlak fiyatlarındaki değişimi araştırdı. Buna göre, bu yılın ilk iki ayında geçen yılın aynı dönemine göre satılık emlakta en yüksek ilan artışı Orhangazi'de yaşandı. İlan adedinde yüzde 146 artışın olduğu Orhangazi'yi yüzde 74 artışla İzmir takip etti. Aynı dönemde satılık emlaklarda metrekare başına en yüksek fiyat artışının yaşandığı bölge yüzde 19 ile Gebze oldu. Gebze'yi yüzde 14 artışla Dilovası izledi.

Kiralık emlak verilerine göre ise 2015 ocak ve şubat aylarını kapsayan dönemde geçen yılın aynı dönemine oranla en yüksek ilan artışı yüzde 86 ile Gebze'de yaşandı. Gebze'yi yüzde 44'lük artışla İzmir takip etti.

Kiralık emlaklarda metrekare fiyatlarındaki artışa bakıldığında yüzde 65 ile Orhangazi ilk sırada yer aldı. Orhangazi'yi yüzde 11 ile İzmit ve yüzde 9 ile İzmir izledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)