E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKipa'nın ortağı Tesco incelemeye alındı---

Kipa'nın ortağı Tesco incelemeye alındı

Kipa'nın ortağı Tesco incelemeye alındı
01 Ekim 2014 - 12:16 borsagundem.com

İngiltere'de FCA, Tesco'da yaşanan muhasebe skandalı ile ilgili inceleme başlattı

BORSAGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere'de sermaye piyasalarının düzenleyen ve denetleyen kurum olan ve İngiltere SPK'sı diye adlandırılan Financial Conduct Authority (FCA), uluslararası alışveriş zinciri Tesco'yu muhasebe kayıtlarında usulsüzlük yaptığı sebebiyle incelemeye aldı.
 
Türkiye'de faaliyet gösteren marketler zinciri Kipa'nın da yüzde 95'in üzerinde sahip olduğu hissesi ile ana ortağı olan Tesco’dan yapılan açıklamada, FCA’nın 2014 ilk yarıyılına ait kar beklentisinde abartılı rakamlardan ötürü incelemeye aldığını belirtti.
 
Borsaya bildirilen verilerdeki yanıltıcı bilgiler sonucu başlayan soruşturmada Tesco’nun 2014’ün ilk yarısındaki karını şişirerek 250 milyon pound fazla gösterdiği iddia ediliyor.
 
Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 1,6 milyar pound kar eden Tesco üç hafta önce bu yılın ilk yarısındaki tahmini karını 1,1 milyar pound olarak belirtmişti.
 
Soruşturmanın ardında bir tanesi Tesco İngiltere’nin CEO’su olmak üzere dört Tesco çalışanının görevleri askıya alındı.

Pek çok hedge fonu tarafında hisseleri takip edilen Tesco İngiltere’deki en büyük dört alışveriş zinciri arasında şu an en çok değer kaybeden konumunda. Haberin duyulmasının ardından şirket hisselerinde %3’e yakın değer kaybı yaşandı. Olayların ardınan Tesco'nun piyasa değeri 3 milyon pound eridi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkiye de yapılsa idi?01 Ekim 2014 12:37

    Türkiye de yapılsa idi? bunu yapanlara madalya takıp, şirket yönetim gurusu diye överlerdi. Mahkeme olsa bile" yatyırımcının iyiliği için yaptım" diye savunma yaparlar ve aklanırlardı. CANINI SEVDİĞİMİN ÜLKESİ.. ADALET ABİDESİ..