E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu'ndan kritik kongrede sert açıklamalar---

Kılıçdaroğlu'ndan kritik kongrede sert açıklamalar

Kılıçdaroğlu'ndan kritik kongrede sert açıklamalar
13 Ocak 2018 - 13:46 borsagundem.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin kritik İstanbul İl Kongresi'nde Anayasa Mahkemesi'nin Şahin Alpay ve Mehmet Altan kararını uygulamayan mahkemeyi sert sözlerle eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul 36. Olağan İl Kongresi'nde konuştu. Bostancı Gösteri Merkezi'nde yapılan kongrede, Kılıçdaroğlu partililerin sevgi gösterileri arasında salona girdi. Kılıçdaroğlu'nun sağında adaylardan Cemal Canpolat ve solunda ise Canan Kaftancıoğlu oturdu.

"BUNLAR KENDİ TARİHİNE İHANET ETTİ"

Dış politikayla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu," Ege adaları dolayısıyla dünya kadar soru sordum. Bu adalar bizim mi Yunanistan'ın mı? Benim ağzımdan çıkan herşeye laf yetişirir. Bu soruya gelince dut yemiş bülbül gibi Tık yok. Ya arkadaş bu adalar kimin? 4 mil uzakta Keçi Adası var. Bize mi ait? Çipras gitti. Ziyaret etti. Yunan bayrağı var. Dışişleri açıklıyor. Bizim zamanımızda hiçbir yer teslim edilmedi diye. Ben senin zamanından nelerin nerelere teslim edildiğini çok iyi biliyorum. Senin zamanında Süleyman Şah Türbesini kendi topraklarından kaçırmadın mı? Bir de biz Osmanlıcıyız diyor. Süleyman Şah türbesini kaçıran adamdan Osmanlıcı mı olur? Tarihimize saygılıyız. Görkemli bir tarihimiz var. Orta Asya'dan gelip Balkanlara uzanan bir tarihimiz var. Ama bu saygı birilerinin dillerine pelesenk olmamalı. Bu saygı tarihe ihanet noktasına taşınmamalı. Bunlar kendi tarihine ihanet etti, Süleyman Şah türbesini kaçırarak. Ben size söz veriyorum. 2019'da Süleyman Şah Türbesini aynı yere götüreceğiz ve Türk bayrağını oraya dikeceğiz" diye konuştu.

"NE DEMEK 3. DERECEDE RİSKLİ ÜLKE?"

CHP'nin dış politikasını anlatan Kılıçdaroğlu, "CHP gelirse dış politikada ne yapar? 180 derece değişiklik yapar. Yurtta barış dünyada barış. Herkesle barış içinde yaşayacak.Niye kavga edelim. Kavganın yararı varsa edelim? Ama yok. Hepimiz zarar görüyoruz. Bunu söyleyen kişinin hayatı savaş meydanlarında geçti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk boşuna mı dedi. Savaşın bütün acımasızlığını gördü. Ama barıştan yana. Ama müttefik ilişkilerinde son derece dikkatli olmalıyız. Efendim ABD ile müttefikiz. Güzel. Müttefiksek Türkiye'yi güvenlik açısından 3. riskli kategoride tanımlayamaz tanımlamamalı da. Ne demek 3. derecede riskli ülke? Müttefiksek bize karşı olmamalı. Müttefiksek Orta Doğu'da teör örgütlerine silah vermemeli. Eğer terör örgütlerine silah veriyorsanız günü gelir bu silahlar Orta Doğu'daki ülkelere döner. Bize döner. Akan kandan artık bıkmadınız mı" şeklinde konuştu.

'YARGITAY'I DA DANIŞTAY'I DA ANAYASA MAHKEMESİ'Nİ DE KAPAT'

Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi'nin tutuklu gazeteciler ile ilgili verdiği karar sonrası Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamasına da değindi. Kılıçdaroğlu, "Sayın Yıldırım son Anayasa Mahkemesi kararıyla ilgili diyor ki ilk mahkemenin kararı geçerlidir. Dosya oradadır. İlk hüküm geçerliyse Yargıtay'ı da Danıştay'ı da Anayasa Mahkemesi'ni de kapat. AİHM'den de çık. Hakimleri saraya taşı. Talimat versin karar versin. O zaman niye bu kadar mahkeme kuruyorsunuz. Adaleti sağlamak sizin görevinizdir" diye konuştu.

BERBEROĞLU'NDAN MESAJ

Bu arada Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının başında andığı tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu da kongreye bir mesaj gönderdi. Berberoğlu mesajında şöyle dedi: "Demokrasi ve adalet ardına çok ağır bedel ödemiş dostum ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin şerefli mensubu Dursun Çiçek aracılığı ile sizlere yolladığım bu mesajımda vurgulamak isterim ki; ne bir pişmanlık ve ne de suçluluk duygusundan eser yoktur. Müteahhit bürolarında ve avukat ofislerinde değil, cephelerde savaş meydanlarında kurulmuş bir partinin onurlu bir üyesi olarak ne siz dava arkadaşlarımı ve ne de canımdan çok sevdiğim ailemi mahcup edecek hiç bir eylemim olmadı ve olamaz da..."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bağdattan döne döne14 Ocak 2018 08:45

    Şükür ki bu adama inanan bir avuç zümre var. yoksa onların gazını almak ta bize düşerdi. %25 seçmeni var bu partinin sen ne diyorsun ? diyenleri duyar gibiyim. eee kasetleri düzen fetö o denklemin cevabını da bıkmadan usanmadan anlatıp duruyor zaten lakin sonuç hep yanlış hep hatalı hep noksan işlem...

  • MİLLET......13 Ocak 2018 23:20

    cahil adamın yaşlılık belirtileri Süleyman Şah türbesinin bulunduğu bölge terör üssü yani açık hedef.Türkiye'yi güvenlik açısından 3. riskli kategori olmasının sebebi amerikanın uşağı veya köpeği olursan sıkıntı yok ama sen hangisini tercih edersin sen amerikamı veya avrupanınmı kendi ülkenimi düşünüyorsun açık ol kimi destekliyorsun hdp feto ortaklığımı

  • gamış13 Ocak 2018 23:16

    ilk önce kendi partine bak herğün bir ilde kavğavar.memleketi böylemi yöetecekler.

  • dsd13 Ocak 2018 21:56

    Milli şarlomuz....

  • Ömer sude13 Ocak 2018 19:51

    Dürüst insanların yeri yok siyaset sahnesinde seni seviyoruz değerli genel başkanımız

  • abc14 Ocak 2018 01:30

    kaset siyasetine devam

  • Yorum13 Ocak 2018 18:39

    Yav arkadaş neyin kafasını yaşıyorsunuz bu konu lozanda karara bağlanmış şeyler açarsınız bakarsınız konunun uzmanları da gelir masanın başına karşı tarafı da çağırın gerekirse anlaşmayıda koyun ortaya bu kadar basit insanları germeyin bu vesileyle kim doğru söylüyor kim yalan söylüyor çıksın ortaya eger bize aitse türk devleti gerekeni yapar yunanistana papuç bırakılmaz ayrıca böyle milli konularıda siyasete karıştırmayın politikanıza malzeme yapmayın böyle davranmak ülke menfaatlerine zarar verir böyle bir konuyuda yanyana gelip halledemiyorsanız ne işe yapıyorsunuz

  • Oylum Oylum fidan boylum 13 Ocak 2018 17:52

    Eceli gelen misali camii duvarına işemeye devam diyor .. Sonu 2019 da yine hüsran olacağından beter de olacak ..

  • D demirkan 13 Ocak 2018 17:40

    BAŞKA ÜLKELERDE İLİM ADAMI BİLİM ADAMI SİYASETE KARIŞMAZ.BULUŞLA İCATLA ANILIR ÖDÜLLER ALIR.MAŞALLAH BİZİMKİLER LÂF CANBAZI. HANGİ DAŞA KALDIRSAN ALTINDAN ÇIKAR. İLİMDE BİLİMDE TÜRKİYENİN GELDİĞİ NOKTA BELLİ.

  • KILIÇ13 Ocak 2018 17:10

    BU ÜLKEYE HİZMET EDEN İNSANLARADA SAHİP ÇIKSAN SEVİNİRİZ KİM İHANET EDİYORSA ONU KORUYORSUN .SEÇİM OLUNCA KAYBEDİYORSUN BİR AY ÇIKMIYORSUN BİR YIL GEÇİNCE ERKEN SEÇİM DİYORSUN TAKTİKLERİN AYNI KAYBEDE KAYBEDE SİNİRLERİN BOZULDUYSA KENARA ÇEKİL MOREL DEPOLA.

  • Metin13 Ocak 2018 16:28

    Allah seni chp nin basindan eksik etmesin

  • beşer13 Ocak 2018 14:58

    sağ görüşlü bir insan olarak ,söylediklerinin hepsi doğru...

  • baturayersin13 Ocak 2018 14:10

    VATANDAŞ ADLİYELERİ BIRAKTI TV KANALARINDA ADALET ARIYOR HER GÜN TVDE MAHKEME KURUYORLAR ÇAPRAZ SORGU YAPILYOR DEVLET BUNU GÖRMEZDEN GELİYOR BUNADA YAPAN ATVE