E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu'ndan hükümete sürpriz faiz teklifi---

Kılıçdaroğlu'ndan hükümete sürpriz faiz teklifi

Kılıçdaroğlu'ndan hükümete sürpriz faiz teklifi
25 Ekim 2016 - 14:09 borsagundem.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin gurup toplantısında yaptığı konuşmasında hükümete seslenerek "Faizleri yüzde 1'e indiren kanun getirin. Destek vereceğiz" dedi.

Meclis grup topalntısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan satır başları şöyle:

Amasra gibi Karadeniz’in incisi olan bir yeri neden kirletiyoruz? Amasra’ya termik santrale eski bakanlar Veysel Eroğlu, Erdoğan Bayraktar, İdris Güllüce, Fatma Güldemet Sarı karşı çıktı.

Yeni bakan ‘termik santral yapacağım’ dedi. Adamına göre ÇED raporu hazırlanırsa olumlu çıkar. Amasra’ya gidip, görün, Amasralılarla konuşun. Elinizi vicdanına koyup kararınızı verin.

Bu kadar yol ve köprü yapmaktan övünen iktidar, Tekirdağ’a gelince duruyor. Tekirdağ’daki yol 11 yıldır bitmiyor. Sayın Başbakan’a çağrı yapıyorum. İki yolun yapımını belediyeye devredin, o yolu yapacağız. Tek isteğimiz var, yol yapımını belediyelere devredin.
İş kazalarında Avrupa’da birinci, dünyada ise üçüncüsüyüz. Avukat tutacak paraları yok. Aileleri, çocukları var. Bu vicdan denilen şey rantın içinde mi gizli? Bu insanların hakkını ne zaman koruyacaksın? Diyorlar ki ‘Mağdurlara sahip çıkıyorsun’. Ben zalime mi sahip çıkayım, mağdura sahip çıkacağım. Rant odaklı siyasi anlayış, insan odaklı siyaset anlayışı vardır. İnsan en değerli varlıktır ve bizim başımızın üzerinde yeri vardır.

Cumhurbaşkanının gittiği Bursa’da bir vatandaş işsizim diye bağırıyor. Binali Yıldırım işsizliği önleyeceğiz diyor mu? Demiyor. İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır. Kişiyi aç bırakırsan neyere gidecek? Bursa’da bir başka vatandaş, ‘4 çocuğum var, dörtü de aç’ diyor. 4 çocuklu baba, hüngür hüngür ağlıyor. Buna hangi vicdan dayanır. Hiçbir ailenin geliri 600 liradan az olmayacak.

5 milyon 870 bin işsiz var, üniversitemezunları arasında işsiz daha fazla. Esnaf faiz batağı içinde. Türkiye’yi tefeci faizden ancak CHP kurtarır.

Başbakan faizlerden şikayetçi. Sen başbakan değil misin? Sen niye şikayet ediyorsun? Senin şikayet etmeye hakkın yok. Sayın Cumhurbaşkanı da faizlerden şikayetçi, çok yüksek diyor. Faizler yüzde 1’i geçemez diye Meclis’e teklif getir, destek vereceğim. Getiremezler, abileri izin vermez. Faizleri yüzde 1’e indiren düzenlemeyi getir, destek vereceğim. Devleti yönetemiyorlar.

Türkiye’nin OHAL’den çıkması, normalleşmesi lazım. Her şeyi dolara bağlayan sensin. Köprüyü, otoyolu dolara bağlayan sensin. Teşekkür ediyoruz yine de, ‘Dolar artışına CHP yol açtı’ demedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TEMEL İZE SORUYORUM26 Ekim 2016 12:48

    temel iz25 Ekim 2016 18:46 64 senedir türkmilleti sizi iktidara getirmiyor neden acaba.? BU SORUNUN CEVABI SENDE SEN BİLİYORSUN O ZAMAN NİYE SORUYORSUN,,HA BİLMİYORSAN BEN SÖYLERİM,,, BU SORUNUN CEVABI SENİN KAFA YAPINDA GİZLİ,,AÇ BAK BULURSUN,,,,

  • erol bahtlı26 Ekim 2016 11:03

    Sayın Kılıçtaroğlu ekonomiyi hiç bilmiyor. Söylediği ekonomik gerçeklerle ilgisi yok Sayın Erdoğan faize karşı dmek %1 olsun demek istemediği biliniyor. Faizleri %1 indir teşvik edeceğiz demek ülke krize girsin , yabancı ülkeden kaçsın, dolar alabildiğine yükselsin ,bunu enflasyon takip etsin sonucunu ortaya koyar. Sırf AKP yi zora sokmak için böyle bir teklife destek verilmesi siyasetin bilimden ne kadar uzakta olduğunu belli ediyor. CHP nin ekonomiden sorumlu vekili daha dün dolar 1 lira artarsa 78 milyon zarar görür dememişmiydi. Chp nin Ekonumik politikası en az AKP kadar hatalarla dolu. Bu ülkede siyaset böyle yapılmaz. Biraz ekonomik bilgisi varsa Sayın genel başkanın böyle bir söz söylemesi gaftır. Eğer şaka yapmamışsa...

  • KY25 Ekim 2016 19:15

    Hükümet sonunda CHP nin sosyal politikalarını geç de olsa kabul ediyor.Bu CHP nin Doğru politikalar izlediğiniz bir sonucu.Mezhepsel nedenlerle iktidara getirilmiyor.Başka bir izahı var mı?

  • temel iz25 Ekim 2016 18:46

    64 senedir türkmilleti sizi iktidara getirmiyor neden acaba.?

  • baturayersin25 Ekim 2016 16:01

    devlet bankaları akpenin elinde cumhurbaşanın elinde çok istiyorsa versin kimse engel olamaz özel bankalar yılık maliyeti 22 akepede 11 versin oluyorsa boş kunuşmakla olmuyor yapsın görelim

  • mehmet25 Ekim 2016 15:12

    osman sen emekli olduğunda ne kadar emekli maaşı alacksın onu hesap et BES falan yaptırda açıkta kalma 10 - 15 sene sonra emekli olanlara maaş değil harçlık verecekler

  • KILIÇ25 Ekim 2016 14:58

    EGERKİ CHP YE GÜVEN DUYULSAYDI BU GÜN İKTİDAR OLURDU .

  • osman25 Ekim 2016 14:40

    sen önce batırdığın SSK nın hesabını ver.

  • metin25 Ekim 2016 14:39

    Dolari 1 lira yapin her seye zam oluyor bu ulkede faiz kadar dolara mudahale etseniz adam olursunuz.