E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu'ndan hakimlere "Fethullahcı terör örgütü" çağrısı---

Kılıçdaroğlu'ndan hakimlere "Fethullahcı terör örgütü" çağrısı

Kılıçdaroğlu'ndan hakimlere Fethullahcı terör örgütü çağrısı
31 Mayıs 2016 - 16:16 borsagundem.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MGK toplantısında Gülen cemaatinin "Fethullahcı terör örgütü" olarak nitelendirilmesi yönünde alınan tavsiye kararı sonrası hakimlere çağrı yaptı.

CHP lider Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında "paralel yapı" olarak nitelendirilen Gülen cemaatinin "Fethullahcı terör örgütü" olarak nitelendirilmesi yönünde alınan tavsiye kararına ilişkin "Şimdi namuslu bütün hakime ve savcılara sesleniyorum; Eğer bu dosya önünüze gelirse, doğrudan doğruya Recep Tayyip Erdoğan'ı davet edeceksiniz. Gel diyeceksiniz" dedi. Kılıçdaroğlu, Gezi eylemleri için "Ben Taksim meydanında zekasını aklını sesini bilgisini kullanan bütün gençlere şükran duyuyorum" diye konuştu. CHP lideri bugün TBMM'de görüşülecek enerjiyle ilgili yasayla ilgili şunları söyledi: Yargıtay 'kayıp kaçak bedeline hayır' dedi. Şimdi kanunla alacaklar"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında yaptığı konuşma özetle şöyle:

VİCDANLI BİR SAVCI ARIYORUM

"2002'de sıfır terörle devraldılar! Kim Nusaybin'e silahlar yığdırdı, kim gözyumdurdu. Kim valilere talimat verdirdi. Bunun hesabını hepimiz sormak zorundayız. Kim terör örgütlerine yardım ve yataklık yapıyorsa her şehidin kanı onların elindedir, kanındadır. Suç duyurusunda bulunduk! Vicdanlı bir savcı arıyorum. Elin yanmaz savcı yeter ki vicdanın yanmasın. Dün açıklama yapıyor Fethullah Gülen terör örgütü. MGK'da karar aldık" deniliyor. Tamam. Şimdi namuslu bütün hakime ve savcılara sesleniyorum; Eğer bu dosya önünüze gelirse, doğrudan doğruya Recep Tayyip Erdoğan'ı davet edeceksiniz. Gel diyeceksiniz. Sen ne diyordun; "Siz ne istediniz de biz vermedik" söyle bakalım. Hakim soracak; "Neyi istediler sen neyi verdin?" Yardım ve yataklık diyorsunuz bundan büyük itiraf mı olur? "Her şeyi biz verdik" diyor. Devleti bile teslim ettin paralel yapı diyorsun. Şimdi hakimlerden bekliyorum; bunu ve yandaşlarını çağıracaklar. Türkiye Cumhuriyeti'nden yana biz de taraf olacağız. Bu davada tarafız diyeceğiz. Ne istediniz de verdiniz siz onlara? Siz onlara ne verdiniz? Öğrenmeye hakkımız var.

OLAY 2 AĞAÇ DEĞİL BİNLERCE AĞAÇ

Ve Gezi'nin 3. yıldönümü. İstanbul'da yerel yönetimler fuarımız vardı. Kadıköy'de miting yapacaktık. Taksim'e çıkan binlerce çocuğumuz bize dediler ki o mitingi yapmayın bize Taksim'i açın dediler. Ben de mitingi iptal ettim ve kimse eline CHP bayrağı almadan Taksim'e gidecek dedim. Bunu yaptık. Ben Taksim meydanında zekasını aklını sesini bilgisini kullanan bütün gençlere şükran duyuyorum. Onlar kimsenin vermediği dersi verdiler ve bir diktatöre diz çöktürdüler! Olay 2 ağaç değil binlerce ağaç.

YALAN SÖYLEDİLER

Hiç merak etmeyin yeri geldiğinde direnme hakkımızı da kullanacağız. İki büyük yalan söylediler. Birincisi camide içki içtiler yalanıydı. Kim söylüyor bunu dönemin diktatörü söylüyor. Cuma günü göstereceğim bunları diyor. Araştırdılar taradılar herkesi seferber ettiler, görüntü yok! İçki, içki de yok! Bir ibadet yeri üzerinden gençlere seslendiler. İmamı yakaladılar imam dedi ki 'Vallahi de billahi de içmediler'. Sen misin yalan söylemeyen onu da sürdüler. Gençlerin eylemini bitirmek için toplumun en hassas noktasından saldırdılar. 35-40 kişi pusette çocuğunu tutan kadına saldırıyor ve herkes seyrediyor. Böyle bir şey olabilir mi? Adam mı öldürdüler? Güçlü mizah duygusunu bütün dünyaya yaydılar. Farklılık zenginliğimizdir diye niye bakmadınız.

İSTANBUL'UN FETHİNDE FATİH YOK

İstanbul'u, İstanbul'un ağaçlarını kutladılar. Bunlar kalkmış Fetih kutlaması yapıyor. Tek bir kare Fatih Sultan Mehmet fotoğrafı yok. Haliç'in sırtında koyun bile otlatmazdı! Fatih çağ açıp çağ kapattı! Bütün dünyanın en önemli liderlerindedir. Gemileri karadan yürütenlerle yürüttükleri malları gemilerle götürenler aynı insanlar değillerdir.

ELEKTRİK FATURASI DÜRÜSTTEN TAHSİL EDİLECEK

Bugün parlamentoda bir kanun görüşülecek. Enerji ile ilgili elektrikle ilgili. 1 kilovatsaat elektrik faturaya 41 lira 17 kuruş olarak yansıyor. 52 TL'lik bir elektrik faturasının toplamı 105 TL'dir. Namuslu vatandaş saati doğru gidip fatura ödüyor. Devlet diyor ki dürüst adamdan bunu tahsil edeceğim. Birisi kaçırmışsa gider yakalarsın ama namuslu adamdan bunu niye kesiyorsun! Olay yargıtaya kadar gitti.Yargıtay da 'hayır vatandaştan kayıp kaçak bedelini alamazsın' dedi. Şimdi kanunla alacaklar. Her evden küçük küçük alacaklar bu parayı! Kaçak elektriğin bedelini namuslu vatandaşlardan almanın nedeni nedir? Bugün görüşülecek. Arkadaşlarıma söyledim aynı sertlikte Meclis'te muhalefet edeceksiniz! Nereye döndük biliyor musunuz taa antik çağlara! Bütün anneler size sesleniyorum, elektriği siz kullanıyorsunuz.

KILIÇDAROĞLU'NA SUR'UN ESKİ VE YENİ FOTOĞRAFI HEDİYE EDİLDİ

CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önce  Sur'da yaşanan süreçte CHP'li belediyelerin ve Kılıçdaroğlu'nun Sur'a olan ilgisinden dolayı  kürsüden kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Sayın Kılıçdaroğlu'na, Sur'un eski ve yeni fotoğrafını gösteren bir tablo da hediye etti.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Realite31 Mayıs 2016 20:25

    Bu ülkeye gelmiş geçmiş en büyük ve en başarısız diktatörsün.bırak şu koltuğu artık..sayende 15 yıldır iktidar değişmedi..