E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu'ndan 24 Haziran açıklaması---

Kılıçdaroğlu'ndan 24 Haziran açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan 24 Haziran açıklaması
21 Nisan 2018 - 12:16 borsagundem.com

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "24 Haziran'da daha güzel bir Türkiye'ye uyanacağız" diye konuştu

İstanbul’da Türkiye Rumeli-Balkan Çalıştayı’na katılan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede yaşayan herkesin Cumhuriyet’e borcu var.

O borcumuz Cumhuriyet’i demokrasiyle inşa etme borcudur. 24 Haziran’da hepimiz daha güzel bir Türkiye’ye uyanacağız. Birlikte yaşamanın ne kadar değerli olduğunu öğreneceğiz” dedi. Öte yandan CHP liderinin önceki gün İYİ Parti lideri Akşener ile İstanbul'da gizlice görüştüğü ortaya çıktı. Görüşmede her iki parti de erken seçim öncesi seçenekleri masaya yatırdı.

"CUMHURİYETE BORCUMUZ VAR"

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Bu ülkede yaşayan herkesin cumhuriyete borcu var. O borcumuz cumhuriyeti demokrasi ile inşa etme borcudur. Bu borcu yerine getirmek bu ülkenin namus borcudur. Demokrasiyi güçlü bir kuvvetler ayrımını savunmak, üniversitelerin bilim ürettiği, üniversite hocalarının kapı önüne konulduğu değil, baş tacı edildiği bir ülkeyi inşa etmek hepimizin görevidir. Siz alimi kapının önüne koyarsanız dünyayı yok etmiş olursunuz. Hepimize görev düşüyor. Ben çalışacağım, hepiniz çalışacaksınız. Özellikle kadınlara büyük görev düştüğünü düşünüyorum. Kendi çocuklarının özgür bir ülkede okula gitmesi, yetişmesi, hiçbir baskının olmadığı sokaklarında, caddelerinde özgürce gezdiği bir ülkeyi savunmak zorundayız. Bu görev hepimizin ortak görevidir."

HUKUK KORUYAN BİR KAPI

“Anadolu’nun Avrupa’ya açılan kapısının Balkan ve Rumeli olduğunu biliyoruz. O kapı demokrasinin güçlenmesi kapısıdır. O kapı hiçbir zaman devlet yöntemini bir kişiye veren bir kapı değildir. O kapı hakkı hukuku adaleti koruyan kapıdır. Demokrasimiz güçlenecekse bunu birlikte yapacağız. TBMM Milli Kurtuluş Mücadelesi’nde bile Gazi Mustafa Kemal’e sürekli ‘Başkomutanlık’ unvanı vermemiştir. Bir kişinin iradesi parlamentoya, yargıya, inançları ayırmak için toplumun üzerine gölge olarak düşüyor. Bizim bu konuda Rumeli ve Balkanlar’ı örnek almamız lazım. O insanların demokrasi, hoşgörüye ne kadar önem verdiğini görmemiz lazım. Ayrışmayı değil birlikte olmayı, kavgayı değil barış içinde birlikte yaşamayı savunacağız.

DAHA GÜZEL BİR TÜRKİYE
24 Haziran’da hepimiz daha güzel, daha hoşgörülü bir Türkiye’ye uyanacağız. Birlikte yaşamanın ne kadar değerli olduğunu öğreneceğiz. Farklı düşüncedeki insanların yan yana gelip herkesi nasıl kucaklayacağını öğreneceğiz. Benim görevim var ama bu ülkede yaşayan herkesin Cumhuriyet’e borcu var. O borcumuz Cumhuriyet’i demokrasi ile inşa etme borcudur. Bu borcu yerine getirmek bu ülke insanlarının namus borcudur. Demokrasiyi savunmak, kuvvetler ayrımını savunmak, yargıyı siyasallaştırmamak, üniversitelerin bilim ürettiği bir Türkiye’yi inşa etmek, üniversite hocalarının kapının önüne konulduğu değil baş tacı edildiği bir ülke hepimizin amacı olmalıdır.”

MERAL AKŞENER'LE GİZLİ GÖRÜŞME
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun, önceki gün İYİ Parti Lideri Meral Akşener’le İstanbul’da gizlice görüştüğü ortaya çıktı. Görüşmede İYİ Parti ile ittifak ve cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili konular masaya yatırıldı. İki partinin seçimlere birlikte girerek, İYİ Parti’nin TBMM’de grup kurması B planı olarak gündeme geldi. Görüşmede ayrıca cumhurbaşkanlığı seçiminde her partinin kendi adayı ile birinci tura katılarak ikinci turda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısında kalan adaya destek verilmesi seçenek olarak ele alındı. Ayrıca seçim güvenliğine yönelik çalışmalar da görüşüldü. Bugün CHP ve İYİ Parti heyetlerinin bir araya gelerek teknik detayları görüşmesi bekleniyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (32)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • demirkan 22 Nisan 2018 18:58

    HER SEÇİMDE ANTİ KONTİ BİTMEZ. YENİLGİDE BAHANEDE BİTMEZ. AVRUPADA Kİ GİBİ SEÇİMİ KAYBEDEN İSTİFA EDİP GİTMİYOR. ÇÜNKÜ BİZİM LİDERLERDE UTANMAK YOK. KOLTUĞU BIRAKMAK İSTEMİYOR. SEÇMENDE SEN SEÇİMİ KAYBETTİN. NE İŞİN PARTİNİN BAŞINDA DEMİYOR.

  • Meeeeeeeeee22 Nisan 2018 16:35

    Sen kendine acı bence soyal mosyal.mazot 6 liraya dayanmış dolar uçmuş.hala neyi savunuyorsun.üzerinden faiş üceretle geçtiğin köprüleri mi

  • tarik22 Nisan 2018 15:00

    simdiye kadar 8 secim kaybetmis baskana bakin nasil dayilaniyor...

  • soyal mosyal22 Nisan 2018 13:59

    "ben sosyal demokratım" deyip de sosyal demokrat bir aday çıkaramayan cehape ye bel bağlayanlara acımıyorum bile. zira hüsran onların göbek adı olmuş...

  • KILIÇ22 Nisan 2018 10:13

    EDİRNEYE KADAR YÜRÜDÜN SONRADA OTURMA EYLEMİNE GEÇTİN 24 HAZİRANDAN SONRA BU HALK ARTIK YETER SEN BİRAZDA YATMA EYLEMİNE GEÇ DİYECEK.UYKU MODUNDA KAL DİYECEK.

  • Frkateyn22 Nisan 2018 12:22

    Halkın tümünün anketi mi var sende. Kim napacak ne bilecen arkadaş

  • Urumi22 Nisan 2018 10:13

    Bozuk saat gibisin. Arada dogru soyledigin de oluyor. Sensiz günler elbette güzel olacak.

  • ;22 Nisan 2018 10:07

    boş küpten çok ses gelir...

  • hadi canım siz de22 Nisan 2018 09:22

    o kadar uyumuşlar ki hala uyanacakları yok... çağdaşlık, laiklik, demokrasi, kamusal alan vs bir sürü masal dinleye dinleye ancak ellerinden bu gelmiş veledlerin. anlaşılan adile naşitin KUCUKLARIM hikayeleri bile sarmamış bunları...

  • Abuzittin22 Nisan 2018 08:38

    Sıkışınca Cumhuriyet laf cambazı seni

  • Hadi leyn22 Nisan 2018 12:23

    Sıkışınca atatürk cumhutiyet millilik riyakarlar sizi

  • Hüseyin Taspınar21 Nisan 2018 17:31

    Gerçekten doğru söylüyor 24 Haziran'da çok güzel bir güne uyanacagiz

  • Salih21 Nisan 2018 17:31

    Yav bu demiş ki uçak inmeyen yere havalimanı yapıldığını gördünüzmü siz yav adam bu kafayla Türkiyeyomi yõnetecek

  • Hakikat 21 Nisan 2018 16:07

    RTE ı istemeyenler KK destekliyor . Bu ne çelişki ya Rabbim . Anladık siz RTE den nefret ediyorsunuz da peki bu KK ne buluyorsunuz ? Olsa olsa kestirmeden RTE da olmayanı diyebilirsiniz . Yani gayri millilik , yatırımsızlık, iktidarsızlık, terörist ESED seviciliği vs vs ... sizi tebrik ediyorum fosiller sürüsü ...

  • Cahilin aklı bu olur ancak22 Nisan 2018 12:26

    Torpil, yolsuzluk yaygın ise Almanya olamazsın. Almanya kaliteli üretim ülkesi, ilim, buluş ülkesi. Sen anca ithal eder övünürsün. Almancılara özenmedim hiç. Ama alamancılar yatsın kalksın almanlara dua etsin mercedes, audiye binebiliyorlar. Hatta makam araçları için de sen gibiler dua etsin.

  • hakikat 22 Nisan 2018 09:25

    ismi celaladdein olan kardeşim ! sen o saydığın hizmetleri AK PARTİ gelene kadar ya Alamancıların anlattıklarından dinliyor ya da rüyalarında görebiliyordun. o da o kadar ufkun varsa...

  • Celaleddin21 Nisan 2018 16:28

    Kk yı geç bayılmıyoruz da ekonominin neresi milli ? Milli zam akaryakıt, milli ipotekli 30 senelik köprüler, hastaneler, milli kelepir özelleştirme . Millilik tanımın ne ?

  • demirkan 21 Nisan 2018 14:19

    SENİN UYANACAĞIN YOK.

  • 25’i belli21 Nisan 2018 14:04

    25’ine yine erdogan ile uyanacagimiz bence kesin, 3-5 bin akp’li zengin oldukça milletin kendini zengin zannetmesi demav ettikçe, 10 yillik eflasyonun çarsida %500, ekonomistlerce %80 olduguna aldanan, dis borcun kisi basina maliyetinin 8bin$’ i astigini ve bu nedenle bmw, audi sayisinin arttigini anlamayan bu millet oldukça 25’inde ne olacagi kesin.

  • devam21 Nisan 2018 14:34

    yani senin 4 kisilik bir ailen var ise, borcun 32bin dolardir, kagit üstünde borç direk sana ait gozukmesede sen ötv,kdv,pahali tarim ürünleri, elektrik, dogal gaz ile bunu ödeyeceksin kardesim. sen hep 50 liralik benzin alsanda ödeyeceksin , hep makarna yesende.

  • Tam komedi21 Nisan 2018 13:49

    Türkiyede kılıçdaroğlu nu muhalefet sanan yanılır bahçeli Erdoganın sağ kolu kılıçdaroğlu sol kolu bu iki siyasetçi sayesinde erdoğan girdiği bütün seçimleri kazanmıştır. Bunlarda lider vasfı yok bir projeleri yok bir öngörüleri yok vizyonları yok . Eğer siyasetçiler koltuklarını değil ülkelerini düşünmüş olsa idi ittifak kanunundan önce uyum yasaları çıkardı ülkenin şu zor günlerinde seçim yerine birlik olurlardı. TÜRKİYE kasıtlı olarak seçime götürüldü yaklaşan krizde erdoğan başta olmak istemiyor.

  • ayrinti21 Nisan 2018 15:04

    bence her türlü basta olmak istiyor fakat birinde krizdeki 2019 da secime girmek var, digerinde ulkeyi kendi soktugu krizden cikario 2024 de secime girmek var.

  • Dış mihraklar21 Nisan 2018 13:39

    Hep aynı terane ama seçimlerde sonuç yine aynı. Bu kaçıncı soyleyisin . Millet osmanlı hikayesi kendini kurtaracak sanıyor. Adımız osmanlı olursa ekonomimiz düzelecek, üretim tesisi kuracaz sanıyor. Halbuki osmanlı devrinde silah bile üretemezdi. Balkanlarda kısa surede mağlup oldu. Bir yığın savaş ve toprak kaybedildi. Yine o zaman düşmanlarımız dünyanın en güçlü ülkeleriydi. Şimdi suriye, yunanistan, iran, ırak gibi kıytırık ülkelerle aşık atıyoruz. Bırakın uğraşmayın dikta gelsin. Halk kul köle olmak istiyor, bırak yalana doysunlar.

  • Selçuklu22 Nisan 2018 12:30

    Osmanlı para verdiği silahlarını bile abd, avrupadan alamadı. Silah üretimi cumhuriyet döneminde arttı. Ne meraklisiniz arkadaş padişaha kul köle olmaya. Koca peygamber sav bile kral olmamış. İslamda padişahlık değil demokrasi var. Sultanlardan dini kullananı da az değil.

  • Urumi22 Nisan 2018 10:16

    Once tarih ogren kardeşim. 1914 yilina kadar osmanlı çin'e dahi top be tüfek satiyordu.

  • Cansel21 Nisan 2018 12:44

    Senin için değişen birşey olmayacak koltuğu garanti altına bir şekilde alırsın tek adam k. Kılıçdaroğlu

  • demirkan 21 Nisan 2018 14:21

    0/26 oy yeter sana.

  • murat21 Nisan 2018 12:38

    İşi gücü boş boş konuşmak.Bir bellemiş laiklik,demokrasi,cumhuriyet hep aynı nakarat.Ülkenin kalkınması ve halkının daha iyi yaşaması için ağzından bir proje duydunuzmu?Bu tür muhalefetle Chp hiçbir seçimi kazanamaz.

  • oktay ak21 Nisan 2018 12:33

    yılladır aynı muhabbet...önce alternatif olun ki seçilesiniz,bize oy verin görün demekle siyaset olmuyor.

  • Nadir21 Nisan 2018 12:26

    Senden bir çacık olmaz Kılıçdaroğlu...

  • mehmet yılmaz21 Nisan 2018 12:22

    senin siyasetten ve chp den ayrılman ATATÜRKÇÜLER ve baykala ilaç olabilir.

  • Burada21 Nisan 2018 13:42

    Baykal sadece dünya zevki peşinde. Ülkeye zerre faydası olmadı