E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu: Türkiye 4 yıl içinde dolara boğulacak---

Kılıçdaroğlu: Türkiye 4 yıl içinde dolara boğulacak

Kılıçdaroğlu: Türkiye 4 yıl içinde dolara boğulacak
08 Haziran 2018 - 21:06 borsagundem.com

Kılıçdaroğlu, "Bizim eskiye dönme gibi bir düşüncemiz yok. Biz, çağdaş ve uygar bir demokratik parlamenter sistem inşa etmek istiyoruz." dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizim eskiye dönme gibi bir düşüncemiz yok. Biz, çağdaş ve uygar bir demokratik parlamenter sistem inşa etmek istiyoruz." dedi.

Kılıçdaroğlu, Gala Yaşam ve Aktivite Merkezi'nde iş dünyası, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada, herkesin düşünerek sandığa gitmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, demokrasinin olmadığı ülkelerin gelişmediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "İnsanların düşüncelerini rahatça açıklayabilmeleri için her şeyden önce demokrasi istiyoruz. Herkesin can ve mal güvenliği olsun diye demokrasi istiyoruz. Haksızlığa uğrayan bir kişi, gidip bağımsız mahkemede hakkını arasın, medya özgür yayın yapsın diye demokrasi istiyoruz." ifadelerini kullandı.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin seçilmesi halinde ilk yapacakları işin üniversiteden atılan hocaları tekrar üniversiteye göndermek olacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Eskiyi en çok biz eleştiriyorduk. 12 Eylül darbe hukukunu biz eleştiriyorduk. Hukuk sistemimizin darbe hukukundan arındırılması gerektiğini biz söylüyorduk. Yüzde 10 seçim barajına biz karşı çıkıyorduk. Anayasada YÖK'e biz karşı çıkıyorduk. Bizim eskiye dönme gibi bir düşüncemiz yok. Biz, çağdaş ve uygar bir demokratik parlamenter sistem inşa etmek istiyoruz. Düşünceye yasak getirmeyen, toplantı ve gösteri yaptı diye hapse atılmayan, parlamentonun üzerinde hiçbir vesayetin, özellikle lider vesayetinin olmadığı bir demokratik parlamenter sistem inşa etmek istiyoruz."

"Emekli aylığı bin 500 liranın altında olmayacak"

Seçilmeleri halinde "beton ekonomisinden üretim ekonomisine geçeceklerini" ifade eden Kılıçdaroğlu, "Katma değeri yüksek ürün üretmek için teknolojiyi, bilimi ve bilgiyi yakalayacağız. Hem tahsilat yapacağız hem katma değeri yüksek ürün üreteceğiz. Bunun projesini yaptık." dedi.

Kılıçdaroğlu, güçlü bir sosyal devlete ihtiyaç duyulduğunu belirterek, şunları söyledi:

"İşsizlik, yoksulluk varsa orada barış, huzur olmaz. Herkesin kazanması lazım. Fabrika, işçi çalışacak, üretim yapılacak, oteller, lokantalar dolu olacak, yurt dışından turistler gelecek ve herkes kazanacak. Bunun yolu, yöntemi budur. Allah kısmet ederse Muharrem İnce cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturduğunda 2019'da asgari ücreti net 2 bin 200 lira yapacağız ve vergisiz olacak. Emekli aylığı da asla bin 500 liranın altında olmayacak."

Kendisinin SSK'yı batırdığı yönündeki iddialara değinen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Sabah, öğle, akşam bunu söylüyorlar. İkindi, yatsı namazında bunu söylüyorlar. Sabah kalkıp meydan meydan bir daha bunu söylüyorlar. Bugün hayatı boyunca asgari ücret üzerinden prim ödeyen birisi, emeklilik yaşı dolduğunda gidip Sosyal Sigortalar Kurumuna 'Ben emeklilik dilekçemi verdim. Bana emekli aylığı bağlayın.' dediğinde bağlanan emekli aylığı, 718 lira 69 kuruş. 1 Ekim 2008'den önce dilekçeyi verseydi bin 822 lira emekli aylığı alacaktı. Emekli aylığında yüzde 50'den fazla düşüş oldu. Emeklilik yaşı 65'e çıktı. Daha önce 5 bin gün prim ödeme zorunluluğu vardı. Bunu 7 bin 200'e çıkardılar. Benim zamanımda açık 2 milyar liraydı, şimdi 34 milyar lira. Maaş yarı yarıya düştü. Bu açık nasıl oluyor da 2 milyar liradan 34 milyar liraya çıkıyor?" 

"Geleceği kavgasız, dövüşsüz inşa etmek zorundayız"

"Sözüm söz Türkiye, 4 yıl içinde dolara boğulacak." diyen Kılıçdaroğlu, bunu üreterek başaracaklarını dile getirdi.

Ülkenin önündeki 50-100 yılın planlanması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bizim ufkumuz o kadar büyük ki bize yetişemezler. Bizim kavga edecek zamanımız yok. Türkiye'yi büyütmek zorundayız. İnsani Gelişme Stratejileri ve Bilgi Politikaları Kurumu kurmak zorundayız." dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin projelerinin tam bir bütünlük içinde olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Geleceği kavgasız, dövüşsüz inşa etmek zorundayız. Esnaflar, devlete yük olmayan kurumlardan biridir. En çok huzur isteyenler, esnaflardır. En büyük huzursuzluğu yaşayan, yine esnaflardır. Kira stopaj vergisi var, tam bir bela. Dükkanı kiralamış, vergisini sahibi değil, esnaf ödüyor. Bu beladan esnafı kurtaracağız. Kira stopajı vergisini kaldıracağız. Bağkur Genel Müdürlüğü yaptığım tarihten bu yana esnaflar, hep bir esnaf bakanlığı kurulmasını ister. Dünya kadar dertleri var. Biz, esnaf bakanlığı kuracağız, esnafın sorunları ile ilgilenecek."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • alabao09 Haziran 2018 10:08

    cumhurbaşkanı adayı olmayan adam cumhur başkanı gibi vaatlerde bulunuyor bu chp nin adayı mı var ince ben bağımsızım rozetimi çıkardım diyordu.

  • Baho10 Haziran 2018 11:28

    Aynı mantıkla binali yıldırım yada devlet bahçeli de aday değil ama konuşuyor. Mantık, zeka, bilgi , kıyaslama gibi herhangi bir özellige sahip misiniz ? Aynı ayak takımı

  • demirkan 09 Haziran 2018 10:05

    SEN GELİRSEN EMEKLİ MAAŞIMIZIDA ALAMAYIZ. EMEKLİ MAAŞ KUYRUĞUNDA. ÖLEN İNSANLARI UMUTMADIK. BAY KEMAL.

  • realite 09 Haziran 2018 10:05

    Yorumları okudum neyazıkki utanç verici dolar 1liradan 5 lira olmuş çiftçi ekinini ekmek için mazot alamıyor.halkım hala atma kamal diyor..fabrikalar satıldı yakındada kapanmaya başlanır.. ozaman göreceğim iş bulamayan intahar eden hırsız gaspçı olup çıkan insanları.. (M) (M) (M)

  • demirkan 09 Haziran 2018 11:13

    SAYIN REALİTE.......... ESAS SENİN YORUMUN UTANÇ VERİCİ. SEN TAMBİR NANKÖRSÜN. DEVLET MAZOT DESTEĞİ VERİYOR ÇİFTÇİYE YALAN SÖYLEME. BENDE ÇİFTÇİYİM.1974 TE KARA BORSADAN MAZOT BULMADIK PAMUKLARINIZ BOSTANLARIMIZ YANDI. BİR YIL EMEYİMİZ YABANA GİTTİ. POMPANIN BAŞINDA SUBAY BEKLİYORDU. O GÜNLERİ YAŞADINMI BİLMEM AMA BİZ YAŞADIK. SOKAKLAR ARABA DOLDU. ÇÖP BİDONLARININ YANINDA. YES YENİ KIYAFET LER. EKMEKLER. MOBİLYALAR ATILIYOR. FAKİR HALK BÖYLEMİ OLUR?. CHP YALAKALIGI YAPMA. ALLAH ÇARPAR. HALİNİ ŞÜKREK.

  • Mustafa ayne09 Haziran 2018 09:46

    Düşünce diyorsun Tayyip Erdoğan da düşünce suçundan cezaevine girdi hemde sizin dönemde atma Kamal

  • doğru09 Haziran 2018 00:01

    3 ay size devleti teslim etsinler yiyecek ekmek eğer bulabilirsek ben ne olayım sizinderdiniz merkez bankasını nasıl hortumlarız onun pilanını yapıyorsunuz ama geçti o günler

  • Şimdi mi aklına geldi09 Haziran 2018 01:22

    Bunca hortum yapılırken neredeydin. Benim hortumcun olursa sorun yok zihniyetinden vazgeç

  • MİLLET......08 Haziran 2018 23:34

    Düşünceye yasak getirmeyen, toplantı ve gösteri yaptı diye hapse atılmayan yani seladdin demirtaşı pkk sözcüsünü özgürlük getirecek olabilir vatan hainliğinin düşünce özgürlüğü olamaz ama CHP nin vatana hizmet anlayışı tek derdi hdp seladdin demirtaşı savunsun gerisi teferruat

  • Çakır08 Haziran 2018 22:59

    Böyle zihniyete oy verenin aklına sasarim nedeni ise adam 1500 emekli maaşı diyor yurtdışından gelen olacak ama türkler yurtdışına çıkamayacak refah olamayacak diyor emekliler hacca gidemeyecek diyor evet kardeşim anlasana kaşıkla veririz kepçeyle geri alırız diyor bankaları yine hortumlarını diyor hastanelerde sıvı sabun tuvalet kağıdı olmayacak diyor sokaklar çöplük dolacak diyor TL sıfır az cogaltalim diyor

  • KILIÇ08 Haziran 2018 22:55

    HDP İLE KOL KOLA GİR BU HALKI KÖR SAGIRMI SANIYORSUN BU HALKA İHANET EDEN PKK YANLISI VEKİL ADAYLARINI DA YANINA ALMIŞIN BU HALKTAN OY İSTİYORSUN BU MİLLET MUHALEFET OLDUGUN HALDE CHP DEN BIKMIŞDIR CHP YE OY VERİLMEZ DOMUZ ETİ YİYENLERİ GÖRDÜK ŞİMDİ SEÇİM ZAMANI BOŞ VADDLERİ SIRALIYORSUN .

  • şener toygun08 Haziran 2018 22:48

    4 yıl çok uzun be abi...

  • Beyhan08 Haziran 2018 21:43

    sen sus gel bakalım Muharremi duyamıyoruz

  • ;08 Haziran 2018 21:32

    bir kasetçinin boş vaatleri ...

  • ist08 Haziran 2018 21:26

    harbi senmi yapacan bunları? inanmak isterdim ama nafile . sen zaten geri dur hatta mümkünse terket partiyi ekibinle . muharrem ince azar azar rakip gibi olmaya başladı . ama o da meydanda fetö pkk ypg ve suriye sınırı demekten itina ediyor halen . hal böyle olunca kusura bakmayın adayımız belli yine .