E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu: Ok yaydan çıktı---

Kılıçdaroğlu: Ok yaydan çıktı

Kılıçdaroğlu: Ok yaydan çıktı
07 Mayıs 2017 - 09:45 borsagundem.com

CHP’de Selin Sayek Böke’nin sürpriz bir kararla “Mevcut yönetim anlayışının parçası olmayı uygun bulmuyorum” diyerek merkez yönetim kurulu (MYK) üyeliğinden istifa etmesi, CHP’de taşları yerinden oynattı

CHP'de Selin Sayek Böke'nin partideki görevlerinden istifasının ardından parti meclisi (PM) bugün Mersin Milletvekili Fikri Sağlar’ın kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevkini oylayacak. Sağlar’ın, YDK’ya sevki için 60 üyeden 31’inin “Evet” oyu kullanması gerekiyor.

'BARIŞÇIL YOLLA ÇÖZELİM' ÖNERİSİNE 'OK YAYDAN ÇIKTI' YANITI

Gazete Habertürk'ten Düzgün Karadaş'ın haberine göre; Bir grup PM üyesi dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek, Sağlar’ın ihraç edilmesi durumunda partide yeni kırılmaların yaşanabileceğini ve muhalefet cephesinin genişleyebileceğini belirterek, “Sağlar ile konuşun, o da geri adım atsın; bu sorunu barışçıl yolla çözelim” önerisinde bulundu. Kılıçdaroğlu’nun, “Ok yaydan çıktı. Süreç başladı. Bu aşamadan sonra geri adım olmaz” dediği ve bu öneriyi kabul etmediği öğrenildi.

CHP kulislerinde, Sağlar hakkında disipline sevk kararı çıkmazsa Kılıçdaroğlu’nun, “güven oylaması” ve “PM’nin yenilenmesi” için olağanüstü kurultay seçeneğini gündemine alabileceği ifade ediliyor. Sağlar’ın disipline sevkine ilişkin MYK kararının geçtiği durumda ise Kılıçdaroğlu’nun, parti vitrininde köklü revizyona gidebileceği konuşuluyor. Kılıçdaroğlu’nun, Böke’den boşalan koltuğa atama yapmak yerine MYK’nın yarıdan fazlasını değiştirebileceği ifade ediliyor. Böke’den boşalan Parti Sözcülüğü koltuğuna ise Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın oturması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Taylan karan 07 Mayıs 2017 19:13

    Böke ve Fikri Sağlar'ın chp den ilişiğinin kesilmesi dileğiyle kılıçdaroğlu'da şekilde gitsin artık.

  • Pes artik07 Mayıs 2017 19:10

    Bunların kendilerine faydası yok ülkeye ne faydası olacak zaten ne yaptilar

  • Kadir Aga07 Mayıs 2017 17:40

    Domatisten payını veriyorlar herhalde iyi ninni söylüyor chplilere..

  • temel07 Mayıs 2017 16:30

    CHP,de her kafadan bir ses cikiyor yakinda ortalik karisacak gibi görünüyor.

  • yürü 07 Mayıs 2017 15:50

    ok yaydan çıktı, defol git. senin chpde işin yok. istenmiyorsun artık.

  • İzmirli bir CHP seçmeni07 Mayıs 2017 14:42

    Görüldüğü üzere CHP deki parti içi muhalefet nihayet kendi kendine yok olmak üzere. Sn. Kılıçdaroğlu liderliği süresince aşırı derecede demokrat davrandı, o kadar ki Baykalın partiden uzaklaştırdığı Çağlar gibi bir hizipçiyi yeniden partiye kabul edecek kadar, hatta Balbay, İnce gibi siyasetçilerin yeniden liste başı aday gösterilmelerine ses çıkarmayacak kadar. Sn. İnce boş muhalefet yapmayı bıraksın önce Bursa bölgesi ile ilgilensin, Yalovada bile neredeyse evet çıkacaktı, bazı Sozcu ve Oda tv köşe yazarlarının desteği ile siyaset yapılmaz! Öyle ümit ediyorum ki Sn. Kılıçdaroğlu nasıl davranması gerektiğini sonunda anladı ve acil olarak uygulayacak. CHP deki hizipçilerin, gelecek genel seçimlerde ön sıralarda aday gösterilmesi halinde, kullanacağım oy kesinlikle CHP nin olmayacaktır.

  • Mehmet korkmaz07 Mayıs 2017 14:05

    Chp bu haçlıları bu siyonistlerin sözü ile oturup kalktığı sürece türk düşmanlarına türkiyeyi şikayet ettiğiniz sürece hiç birzaman iktidarı aklınızdan geçirmeyin.

  • Güreşe doymaz07 Mayıs 2017 13:47

    Gelenin gideni arattığı iyi bir örnektir chp

  • Mann07 Mayıs 2017 12:34

    Şu atayı bi rahat bırakın. Onun isminin arkasına saklanıp hala yerinizde sayıyorsunuz. Adam olunda şu ülke için bir şeyler yapın. İçinizden adam gibi bir lider çıkarın. Ama ataninismini kullanıp yatmak kolay tabii.

  • Kemalist07 Mayıs 2017 11:42

    Aktepe tam da Sünni İslam partisidir.Sünni ve reise biat etmeyen bu akapede barınamaz.ATATÜRK e sövenlere bu partide bir şey söylenmez.Akepe+pkk nın ortak noktası ATATÜRK karşıtlığıdır.Ne Mutlu Türk'üm diyene Ne Mutlu ATATÜRK'cüyüm diyene.

  • DEMOKRAT07 Mayıs 2017 11:29

    CHP DE DEMOKRASi VAR.HİÇ DEĞILSE İNSANLAR KONUŞUYOR FiKRiNi BEYAN EDİYOR.AKP DE ODA YOK.TEK ADAM NE DERSE O.DAVUTOĞLU'NUN NASIL ALAŞAĞI EDILDIĞINI HEP BİRLiKTE GÖRDÜK.ŞİMDİ TEK ADAM YANLIŞ DA YAPSA KIMSE KARŞI ÇIKAMIYOR.

  • Kadir İnanır07 Mayıs 2017 11:29

    Domatisss...

  • ahmet engin 07 Mayıs 2017 10:39

    Sırf partide yaşanan şu garabete bakarak dahi cehape ye bu hali ile oy verenlere şaşmamak elde değil. Hele bir de seçmedeki yansımalarını da siz düşünün. Neymiş Atatürk'ün partisi... geçin bunları... kliklerin bencilliklerin kasetlerin mezheplerin partisine hoş geldiniz ve veladdallin AMİNN

  • bey07 Mayıs 2017 10:04

    bu halk sana oy vermiyor kardeşim zorla oy alamazsın git artık,iktidarda olsan hiç gitmezsin yuh sana

  • Hainler için yaşasın cehennem07 Mayıs 2017 10:02

    %51 olan milletin kararını ve oyunu kabul etmiyen zihniyet, 60 oyun 31 oyunu yeterli buluyor ihraç için siz bu sunuz iştee

  • ben07 Mayıs 2017 10:01

    muhalefet koltuğunu bile bırakamayan başarısız olduğu halde gitmeyi bilmeyen bu anlayışı reddediyorum