E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu: Katilleri hangi gerekçeyle tutuklamadınız---

Kılıçdaroğlu: Katilleri hangi gerekçeyle tutuklamadınız

Kılıçdaroğlu: Katilleri hangi gerekçeyle tutuklamadınız
26 Ekim 2018 - 20:33 borsagundem.com

Kılıçdaroğlu, "Hala aynı soruyu soruyorum. Cinayet işleyen katilleri siz hangi gerekçeyle tutuklamadınız ve onların yurt dışına çıkışına izin verdiniz? Bu sorunun yanıtını bekliyorum." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü'nde düzenlenen "Türkiye'de Gençlik ve Siyaset" konulu konferans öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin yaptığınız açıklamalara karşılık geldi. Süreci trollediğinizi dile getirerek, 'Aklı fikri parada' diye bir cümlesi oldu. Sizin cevabınız ne olacak?" şeklindeki soru üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Aklım fikrim asla, hiçbir zaman, hayatımın hiçbir döneminde parada olmadı. Ben kendisine ilkokulda okuyan bir öğrencinin anlayabileceği düzeyde bir soru sordum. Kaşıkçı cinayetinin işlendiği biliniyordu, üstelik cinayetin işlendiği saatten 3,5 saat sonra istihbarat örgütü, emniyet, Cumhurbaşkanlığı bunları biliyordu. Benim sorduğum soru şu; ki ses kayıtlarının da olduğu iddia ediliyor, cinayeti işleyenler ellerini kollarını sallayarak Türkiye'ye geldiler. Cinayeti işlediler, cinayetten sonra ellerini kollarını sallayarak yurt dışına çıktılar, niçin siz bunların yurt dışına çıkışına izin verdiniz? Eğer cinayeti işleyenler yurt dışına ellerini kollarını sallayarak çıkıyorsa, bunun bir gerekçesinin olması lazım. Ben bu soruyu sormayacak mıyım? Cinayeti işleyenleri neden serbest bıraktın? Yurt dışına çıkışına neden izin verdin?"

Kılıçdaroğlu, Viyana Sözleşmesi'ne göre konsolosun dokunulmazlığının olmadığını belirterek, "Gelip bizim ülkemizde cinayet işleyecek, insan öldürecek, elini kolunu sallayarak yurt dışına çıkacak. Ben soru soracağım 'Niye serbest bıraktın?' diye, o dönüp bana diyecek ki 'Kılıçdaroğlu'nun aklı fikri parada.' Ne ilgisi var? Hala aynı soruyu soruyorum. Cinayet işleyen katilleri siz hangi gerekçeyle tutuklamadınız ve onların yurt dışına çıkışına izin verdiniz? Bu sorunun yanıtını bekliyorum. Çok net, çok açık bir soru soruyorum. Katiller geldiler, ellerini kollarını sallayarak cinayeti işlediler, yine ellerini kollarını sallayarak uçaklarına binip gittiler. Niçin, hangi gerekçeyle izin verdiniz? Ben bunu soruyorum." diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selahattin abi27 Ekim 2018 11:30

    Adamı sevmeyebilirsiniz ama hakaret etmeyin.Üstelik burada ne kadar rahat hakaret edebiliyorsunuz.Bu suçtur bilginiz olsun

  • recai27 Ekim 2018 10:42

    sen neden koltuğuna yapıştın hesap ver basarız adam bir seçim bile kazanamadın hala martaval okuyorsun utanmadan...

  • Memo27 Ekim 2018 05:53

    Ke-mal Yav sande yürü bi git yaaa. Ulan 1000 tane oyum olsa birini sana vermem ya

  • Sen düşün27 Ekim 2018 12:01

    Verme verme zaten türkiye coştu uçuyor. Enflasyon, döviz, faize bak. Emin ol şu adam bile yönetse ülkede bu kadar talan, borç olmazdı. Erdoğan ve bahçeliden daha iyi yönetici olabilir şu kemal kılıçdaroğlu bile.

  • Derr27 Ekim 2018 02:26

    Mal in anlamını sorsalar bu mal i gösterirdim

  • Koyucu27 Ekim 2018 07:54

    Adamı hiç sevmem. Ama bende sana mal demek istiyorum. DERR-MAL

  • Onder27 Ekim 2018 01:46

    Ke-maal...

  • Murat 27 Ekim 2018 01:24

    Hadi hükümet uyudu, diğer muhalefet de uyudu Kılıçtaroğlu yine BİNGO yaptı... Yahu biri şu adama konsolosluk ve elçiliklerin temsil ettiği ülkeye ait toprak parçası sayıdığını, konsolos ve elçilerin suçları ispat edilene kadar diplomatik dokunulmazlığı olduğunu anlatsın.. Konsolos Kaşıkçı cinayeti çözülmeye başlayınca kaçtı. Konsolosu katil diye tutukladın diyelim suçunu ispat edemezsen (ki o sıra cinayet olduğuna dair yeterli kanıt yoktu) ne olacak? Al sana durup dururken bi dünya diplomatik kriz.. Yarın senin konsoloslarını da tutuklamaya başlarlarsa ne yapacaksın? Diplomatik krizi çözmek için ne tavizler vermek zorunda kalacaksın? Hiç düşündün mü? Benim ki de soru işte düşünse bu lafları edebilir mi?

  • gobel6626 Ekim 2018 23:20

    Katil çok yakında olabilir.

  • 1Borsacı26 Ekim 2018 22:50

    Bu Kaşıkçı cinayeti ile pazarlık yapılıyor olabilir. Muhalif Suudların çok parası var. Başata bakıyoruz filan derken son günlerde cumhurbaşkanı sert çıkmaya başladı, bize veri biz yargılayalım diyor. Muhaliflerde de çok para var.

  • ahmet26 Ekim 2018 21:56

    cunku orası o ulkeye aittir.aynen senin konsoloslukların gibi.sen girersen yarın seninde konsolosluklarına olmadık yere baskın yaparlar.devlet işlerin her canının istedigini yapamazsın kemal.

  • Ali26 Ekim 2018 20:51

    Ada haklı. Soruya yanıt vereceğine hedef saptırıyor Erdoğan.

  • Vatandaş26 Ekim 2018 20:45

    Nedeni belli. Suudilerden pata koparmak.

  • ALAATTİN CAMGÖZ26 Ekim 2018 20:43

    BU ADAM TAM BİR BOZGUNCU MİLLETİN KAFASINI KARIŞTIRMAK İÇİN SÜREKLİ BİR ŞEYLER YAPIYOR.BEN RTE DESTEKLEDİĞİM İÇİN DEİL FAKAT DEMEÇLERİNE BAKIYORUM AYNEN ÇOÇUK ZEKASI İLE HAREKET EDİYOR.SÜREKLİ MİLLETİ GALYANA GETİRMEYE ÇALIŞIYOR.DİYOR Kİ NEDEN BÜYÜKELÇİLİK HEMEN ARINILMADI VE GELENLER TUTUKLANMADI.ONLAR DOKUNULMAZLIĞI OLAN VE BÜYÜKELÇİLİK DOKUNULMAZLIĞI OLAN YERLER OLUP İZİN VERİLMEZ İSE ASLA YAPILAMAZ.SONRA SUDİLER İLE NEDEN ARAMIZ BOZULSUN.ONLARDAN ZAMAN ZAMAN BİZLERE PARA GELİYOR.SENİN MAAŞINI KİM VERİYOR.ORADAN BURADAN GELEN PARALARLA ALIYORSUN.BUNA ÜLKEYİ EMANET EDİN ÜÇ GÜN SONRA YERİNDE BULAMAZSINIZ.

  • SÜPER 26 Ekim 2018 21:07

    SÜPER SAÇMALIK.ORDAN BURDAN GELEN PARA ILE MAAŞLAR ODENIYORSA VAY HALİMİZE