E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu: Fiyatlar arttıysa sorumlusu hükümettir---

Kılıçdaroğlu: Fiyatlar arttıysa sorumlusu hükümettir

Kılıçdaroğlu: Fiyatlar arttıysa sorumlusu hükümettir
21 Haziran 2018 - 13:41 borsagundem.com

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "16 yılda bu ülke saman, mercimek, fasulye, yulaf, canlı hayvan, et ithal etti, şimdi soğan ve patates ithal edecek. Fiyatlar arttıysa sorumlusu hükümettir" dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Perpa Ticaret Merkezi esnafıyla bir araya geldiği toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Patates ve soğan fiyatlarının yükselmesinin ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin bu ürünlerin ithalatına izin verileceğine ilişkin açıklaması sorulan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"16 yılda bu ülke saman ithal etti, mercimek ithal etti, fasulye ithal etti, yulaf ithal etti, canlı hayvan, et ithal etti, şimdi soğan ve patates ithal edecek. Akıl ve mantığın alacağı bir şey değil. Bu kadar bereketli topraklar üzerinde üretim yapan insanların 5-10 kuruş kazanmasına hükümet engel oluyor. Fiyatlar arttıysa sorumlusu hükümettir, hükümet edenlerdir. Bunlar hangi gerekçeyle gidip vatandaştan oy istiyorlar, emin olun ben de merak ediyorum. Bu memleketi bu hale kim getirdi? Soğan, patates ithal edecek ülke miyiz biz? Daha düne kadar patatesler, soğanlar derelere dökülüyordu, o zaman bu ülkede hükümet yok muydu? Aynı kişiler, aynı bakanlar vardı, aynı Cumhurbaşkanı koltuğunda oturan zat vardı. Memleketi bu hale getirdiler, şimdi 'İthalat yapıyoruz.' Başka ülkelerin tarımına katkı yapıyorlar. Fransa'da boşuna şövalye nişanı vermediler bunlara o ülkenin tarımına katkıda bulunduğu için. Geldiğimiz nokta şudur; tarım üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. Hükümet, büyük güçlerin, Batı'daki tarım lobisinin oyuncağı konumundadır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • eddy21 Haziran 2018 17:24

    Soğan, patates ithal edecek ülke miyiz biz? Daha düne kadar patatesler, soğanlar derelere dökülüyordu. ne diyo bu. adam da piyasa bilgisi sıfır. 60 liralık antep fıstığı nasıl 200 tl oldu onu bile bilecek kapasitesi yok elleham.

  • hakan terzi21 Haziran 2018 16:31

    patates soğan pazarda ucuzladığı zamanda 75 kuruşlardan satıldığı zamanda o zaman sorumlusu hükümet mi acaba her şeyi hükümet e ve tayyip erdoğan'dan sorumlu tutacak kadar nefret ve kininiz var ama teröristleri bir o kadarda sempatiniz var

  • Derman21 Haziran 2018 16:22

    Zil takıp göbrek atarsınız artık. Yeterki Türkiye aleyhine bir durum olsun, neşeniz tavan yapıyor sırtlan gibi saldırıyorsunuz. Bunlar gelsin bereket kaçar, kıtlık gelir yokluk gelir.

  • tamam21 Haziran 2018 14:51

    lanet olsun hepsine kimlerle nasıl anlaştılarsa Türk milletini dışa bağımlı hale getirdiler. bu halk bu sömürülmeyi nasıl göremiyor. yazıklar olsun bunlara halen oy verenlere.

  • Gerçek vatandaş21 Haziran 2018 15:58

    Sana yazıklar olsun. 7 lira soğan mı olur. Seçim oyunu olduğunu anlamıyorsunuz

  • Osmanlı 21 Haziran 2018 14:44

    Bu yönetenler o kadar bilgili kültürlü derin insanlar ki, o kadar becerikli insanları şu dış mihraklar olmasa ülkeyi dünyanın zirvesine uçuracaklar. Onun içim hep dış mihraklar hep dış mihraklar diye feryat figan tribünlere bağırıp çağırıyorlar her gün her hafta her ay ger yıl bıkmadan usanmadan

  • Murat21 Haziran 2018 14:28

    Soğandan siyaset , sarmısaktan teyyare...

  • millet21 Haziran 2018 13:53

    Sayın Kılıçtaroğlu malesef yine yanılıyorsunuz sorumlusu dış güçlerdir :)

  • amanin amanin21 Haziran 2018 14:32

    ahhh ahhh dediydim o dış güçlere, bare fakirin ekmeğine patates soğanına karışmayın diye...dinletemedim...