E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu: Demokrasi mücadelemizi sürdüreceğiz---

Kılıçdaroğlu: Demokrasi mücadelemizi sürdüreceğiz

Kılıçdaroğlu: Demokrasi mücadelemizi sürdüreceğiz
01 Eylül 2017 - 15:03 borsagundem.com

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan milletvekili Enis Berberoğlu'nu ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe Cezaevi’nde tutuklu bulunan Enis Berberoğlu’nu ziyareti sonrasında açıklama yaptı. Yaklaşık 1 saat 15 dakika süren görüşmenin ardından cezaevi önünde açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Kurban Bayramı’nı kutlayarak konuşmasına başladı. Kılıçdaroğlu, “Enis Berberoğlu’nu ziyaret ettim. Morali yerinde, iyi. Üzüldüğüm nokta şu; hiçbir suçu olmayan bir kişinin adaletsiz bir şekilde hapse konulmasını emin olun sindiremiyorum. Enis bey bir demokrasi mücadelesi yapıyor. Enis bey seçilmiş bir milletvekili. Seçilen bir milletvekilinin hapise atılması milli iradenin hapise atılması demektir” dedi.

“MİLLETVEKİLLERİNİN TUTUKLANMASINI İÇİMİZE SİNDİREMİYOR BİR DEMOKRASİ AYIBI OLARAK GÖRÜYORUZ”

Kılıçdaroğlu, “Milletvekillerinin tutuklanmasını içimize sindiremiyor bir demokrasi ayıbı olarak görüyoruz. Ama bütün bunlara rağmen biz mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu ülkeye gerçek anlamda hakkın, hukukun ve adaletin gelmesi için mücadele edeceğiz. Hiçkimse suçsuz yere tutuklanmasın, gözaltına alınmasın, mahkum edilmesin. Yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını bunun için istiyoruz” dedi.

“CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİN TEMİNATI BAĞIMSIZ ADALETTİR, YARGIDIR”

Kılıçdaroğlu, “Eğer yargı bir ülkede tarafsız ve bağımsız değilse, yargı belli makamlardan aldığı talimat ile karar veriyorsa o ülkede adalet yoktur o ülkede hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Can ve mal güvenliğinin teminatı bağımsız adalettir, yargıdır” dedi.

“YARGININ BAĞIMSIZLIĞINI ÖZELLİKLE ÜLKEYİ YÖNETENLERİN DE DİKKATE ALMASI GEREKİR”

Bağımsız yargı vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, “Geldiğimiz nokta maalesef farklı bir tabloyu Türkiye’nin önüne koymuş durumda. Buradan ülkeyi yönetenlere seslenelim; yargının bağımsızlığı üzerine biz ne kadar titiz davranıyor söylemelerimizi dile getiriyorsak aynı duyarlılığı toplumun her kesiminin özellikle ülkeyi yönetenlerin de dikkate alması gerekir” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte eşi Enis Berberoğlu’nu tutuklu bulunduğu Maltepe Cezaevi’nden ziyaret eden Oya Berberoğlu, eşinin moralinin çok iyi olduğunu söyledi.

MİT TIR’ları davasından 25 yıl hapis cezasına çarptırılan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun eşi Oya Berberoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve milletvekilleri Bihlun Tamaylıgil, Barış Yarkadaş, Mahmut Tanal, Onursal Adıgüzel, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile birlikte Maltepe Cezaevi’ne giderek eşini ziyaret etti.

Çıkışta gazetecilere kısa bir açıklama yapan Oya Berberoğlu, eşinin moralinin çok iyi olduğunu belirterek, “Herkesin, tüm İslam aleminin  Kurban Bayramı’nı kutluyorum. İslam dininin derin manasına uygun vaziyette tüm insanlığe barış, sevgi ve kardeşlik getirmesini diliyorum” dedi.

‘ENİS’İN MORALİ ÇOK İYİ’

Bugün eşi ile normal görüş günü olduğunu söyleyen Oya Berberoğlu, “Bugün normalde görüş günümdü zaten benim, ama kapalıydı. Sağ olsun Kemal Kılıçdaroğlu bey ve partinin girişimiyle onların bayram ziyaretine eklenmiş oldum. Çok güzel geçti. Enis’in morali çok iyi. Herkese, hukuksuzluğa uğrayan herkese bir an önce hukukun uygulanmasını, adaletin gelmesini, tarafsız, bağımsız bir yargının kurulmasını diliyorum. Hak, hukuk, adalet diyorum” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)