E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKiler yenilemeye Ateştuğla'dan başlıyor---

Kiler yenilemeye Ateştuğla'dan başlıyor

Kiler yenilemeye Ateştuğla'dan başlıyor
29 Eylül 2014 - 09:24 borsagundem.com

Kiler Holding, Bağcılar'da yer alan Kiler Maximum mağazasını yeniliyor

Toplam 22 şirketi ve 5 binin üzerinde çalışan sayısı bulunan Kiler Holding, grubun lokomotif sektörleri perakende ve inşaatta sinerji yaratacak projelere imza atmaya hazırlanıyor. Holding, merkezi noktalarda bulunan Kiler mağazalarının bulunduğu alanları inşaat grubuna devrederek bu alanlarda yeni projeler geliştirmeyi planlıyor. Türkiye genelinde 210 mağazası bulunan Kiler, aldığımız bilgilere göre ilk olarak Bağcılar'daki Ateştuğla mağazasının bulunduğu arazi üzerinde çalışmalara başlayacak. Bu mağazanın Kiler'in en yüksek cirolu yeri olduğunu belirtelim.

Henüz fizibilite çalışmaları sürdürülen projenin AVM ve ofisin bulunduğu karma bir proje olacağı ifade ediliyor. Bu bilgiyi doğrulayan Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, henüz bunu konuşmak için erken olduğunu fakat burada karma bir projeyi hayata geçirmek istediklerini dile getiriyor.

Son 2-3 yıldır perakendede agresif büyüme yerine verimliliğe odaklı bir strateji izleyen Kiler, her yıl ortalama 15-20 mağaza açıyor. Her yıl yüzde 5-10 civarında büyüyen şirketin şu sıralar perakende tarafındaki gündem maddelerinden biri de yurtdışı açılımı. Katar'da bir mağaza açmayı planlayan şirket, diğer taraftan başka ülkelerde de araştırmalarını sürdürüyor.

Odakule’ye kaç yatırımcı ilgi gösterdi?

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) 33 yıl süre ile üst hakkını devredeceği Odakule ihalesinde süreç başladı. Tarihi Pera bölgesinin en yüksek binası olarak nitelendiren ve bir süredir yerli-yabancı yatırımcısını arayan Odakule binasının ihale süreci için  bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde bilgi odası açıldı. Aralık ayında gerçekleşmesi öngörülen ihale için bilgi odasına bir haftada yapılan başvuru ise beklentileri aştı. Bireysel, kurumsal ve konsorsiyum kuran yerli ve yabancı yatırımcı adaylarının katılması beklenen Odakule ihalesiyle ilgilenenlerin sayısı yaklaşık 300’ü buldu. Aldığımız duyuma göre bir hafta içinde 300 yatırımcı bilgi odası üzerinden ihale koşullarını öğrenmek amacıyla Odakule’yi takibe aldı. Odakule ihalesi, kapalı zarf  usulü teklif toplama ve teklifler üzerinden açık arttırma veya pazarlık yöntemi ile yapılacak. Sözkonusu süreç aralık ayında tamamlanacak. Ekonomist Dergisi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)