E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKibar Holding halka arza hazırlanıyor---

Kibar Holding halka arza hazırlanıyor

Kibar Holding halka arza hazırlanıyor
05 Eylül 2017 - 15:02 borsagundem.com

Kibar Holding, bünyesindeki şirketlerden 1 ya da 2'sini halka arz etmeyi planlıyor.

Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, bu yıl 24 milyar lira ciroyu yakalamasını beklediği holding bünyesindeki şirketlerden bir veya ikisini halka arz edebileceklerini belirtti.

Kibar, holdingin enerji biriminin doğalgaz ithalat hacmini artırmak için, Hyundai Motor ile ortak oldukları Hyundai Assan otomobil fabrikasının ise yeni bir modelin üretime alınması için "mutfak çalışması" yürüttüğünü belirtti.

Bu hafta yapılacak aluminyum teknolojileri fuarı öncesinde Reuters'ın sorularını yanıtlayan Kibar, "Aluminyum veya holding bazında bazı yatırım düşüncelerimiz var. Burada Ankara ile mutabık olunduğu takdirde bazı açılımlar dahil düşünebiliriz. Bir-iki şirketin halka arzını deneyebiliriz" dedi.

'Borsanın bulunduğu seviye henüz düşük'

Halka arz zamanlaması konusunda net bilgi vermeyen Kibar, "Borsanın bulunduğu seviyenin henüz düşük olduğunu düşünüyoruz, piyasa şartları iyileşmeye çalışıyor, biraz daha gözlemleyerek aksiyon alma imkanımız var. Zaten tüm bilançolarımız, verilerimiz, (halka arza) uygun şekilde devam ediyor" dedi.

Kibar, sağlanacak gelirin küresel bir satın alma yapacak ölçekte olması halinde halka arzın anlamlı olacağını söyledi.

Ali Kibar, Kibar Holding'in geçen yıl 23 milyar lira olan satış gelirlerinin bu yıl 24 milyar liraya yükselmesinin beklendiğini belirtti. Holding cirosunun yüzde 40'ını demir-çelik ve aluminyum üretim faaliyetleri, yüzde 40'ını ise Hyundai Assan oluşturuyor.

Kibar Holding bu yıl gıda, aluminyum ve ambalaj alanında 140 milyon euro tutarında yatırım yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)