E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKervansaray'ın 2 oteli ihaleyle satılacak---

Kervansaray'ın 2 oteli ihaleyle satılacak

Kervansaray'ın 2 oteli ihaleyle satılacak
31 Ağustos 2016 - 10:22 borsagundem.com

Kervansaray'ın 2 oteli kıymet takdirinin kesinleşmesi sonucu ihale yoluyla satılacak

BORSAGUNDEM.COM/ÖZEL HABER

Kervansaray Yatırım Holding tarafından KAP'a yapılan açıklamada, Aareal Bank AG'nin ipoteği bulunan Bursa Termal ve Antalya Lara otellerine ilişkin mahkemeler nezdinde belirlenen kıymet takdirinin kesinleştiği bildirildi. Söz konusu otellere ilişkin kesinleşen kıymet takdirinin 464.713.561 TL'olduğu ifade edildi. 

Şirketten gelen açıklama şöyle;

Şirketimizin kreditör bankalarından biri olan Aareal Bank AG tarafından; 64.604.686,41 EURO tutarında "İpoteğin Paraya Çevrilmesi Yolu İle Takipte İcra Emri" gönderildiği, bu takibe İcra Hukuk Mahkemesi nezdinde itiraz edildiği ve yargılamasının devam etmekte olduğu, bununla birlikte Aareal Bank AG'nin ipoteği bulunan Bursa Termal ve Antalya Lara otelleri için icra dosyasından verilen kıymet takdiri raporlarına itiraz edildiği ve yargılamasının devam ettiği bildirilmişti.

Söz konusu otellerimize ilişkin mahkemeler nezdinde belirlenen kıymet takdiri kesinleşmiştir.

Sayın, Pay sahiplerimizin bilgisine sunulur. 

KIYMET TAKDİRİ NE ANLAMA GELİYOR 

Şirket tarafından daha önce itiraz edilen Aareal Bank tarafından başlatılan icra takibi nezdindeki kıymet takdirinin kesinleşmiş olması gayrimenkuller için ihale yapılacağı anlamına gelmekte. 

İcra ve İflas Kanunu'nda yer alan 129. Madde uyarınca gerçekleştirilecek satış ihalesinin hangi şartlarda gerçekleşeceği ise şu şekilde belirtilmektedir. 

İhale: Madde 129 – (Değişik: 2/7/2012-6352/31 md.) Birinci ve ikinci ihale icra memuru tarafından, ilanda belirlenen yer, gün ve saatte, elektronik ortamda verilen en yüksek teklif üzerinden başlatılır. Taşınmaz üç defa bağırıldıktan sonra, elektronik ortamda verilen en yüksek teklif de değerlendirilerek, en çok artırana ihale edilir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen bedelinin yüzde ellisini bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan diğer alacaklar o malla temin edilmişse bu suretle rüçhanı olan alacakların mecmuundan fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paraların paylaştırılması masraflarını aşması gerekir. 

Birinci ihalede, alıcı çıkmazsa veya bu maddede yazılı miktara ulaşılmazsa satış icra memuru tarafından geri bırakılır.

İkinci ihalede, alıcı çıkmazsa veya bu maddede yazılı şartlar gerçekleşmezse satış talebi düşer.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 0,00
En Yüksek: 0,00
En Düşük: 0,00
Değişim 0,00 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,00
İşlem Hacmi 4.176.209
Toplam Adet: 1.768.903
Ağırlıklı Ort.: 0,00
ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)