E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKervansaray’a suç duyurusuna takipsizlik kararı---

Kervansaray’a suç duyurusuna takipsizlik kararı

Kervansaray’a suç duyurusuna takipsizlik kararı
02 Ekim 2015 - 15:53 borsagundem.com

Kervansaray yöneticileri hakkında yapılan şikayet için Savcılık, “Kamu adına kovuşturmaya yer olmadığı” kararını verdi.

Hisseleri borsada işlem gören halka açık şirket Kervansaray Yatırım Holding yöneticileri hakkında, bir grup hissedar tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusu reddedildi. Selim Sayılgan,  Adil İlhan Ceyhan, Dursun Ali Alp ve Hasan Güler’e yönelik, 27 yatırımcının ortak şikayet dilekçesinde yer alan “Sermaye Piyasası Kanununa muhalefet” iddiaları için İstanbul Cumhuriyet Savcısı M. Siyami Başok tarafından soruşturma sonunda “Kamu adına kovuşturmaya yer olmadığı” belirtildi.

Savcılığın şikayete yönelik karar metninde, Kervansaray Yönetim Kurulu Başkan Vekili Selim Sayılgan hakkında, “…şikayetçiler tarafından sunulan bağımsız denetleme raporunda yapılan tespitler de dikkate alınarak yapılan incelemeler sonunda Kurul (Sermaye Piyasası Kurulu) tarafından herhangi bir işlem yapılmasına gerek bulunmadığı sonucuna varıldığı anlaşılmış” denildi.

“…Bu başvurunun muhakeme şartı niteliğinde olması, soruşturmaya konu olan olayda ise Kurul tarafından yazılı başvuruda bulunulmayacağının bildirilmesi sebebiyle…” denilerek, muhakeme şartı gerçekleşmediğinden olay ve şüpheliler hakkında ‘kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına’ karar verildiği ifade edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 2,30
En Yüksek: 2,38
En Düşük: 2,32
Değişim -9,45 %
FK: 0,00
PD / DD: -1,21
İşlem Hacmi 4.176.209
Toplam Adet: 1.768.903
Ağırlıklı Ort.: 2,37
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Red Kit02 Ekim 2015 19:12

    Daltonlara operasyon ortaklığını örtmek için piyasada farklı algılar oluşturmak için sunni karşıtlık oyunlarında oynuyorlar! Daltonlar çok sayıda yancıla hisseleri kontrol ediyorlar! Zaten de devlet cezaları be bütün yaptırımları askıya aldı ve çağrıyı bütün hisseleri toplayana kadar gecikyirenişirsiniz anlamında gelir! Brokrasi siyasal kapital üçgeninde tezgahı kurmuşlar yatırımcının şansı hiç yok!

  • muhalif02 Ekim 2015 18:08

    çevikler koruyor araları yukarıyla iyi selimle ortaklar bu işte çağrı ayağına millete lotları çaktılar şimdide batıracaklar otellerin ruhsatları iptal olacak ama başka şirket adı altında devam aynı goldaş gibi para yatıranlar yandı

  • Ercan02 Ekim 2015 17:39

    Halka açık şirketin Hisse defter değerini 1.50 şerden 0.45 e düşüren bir şirket birleşmesi! Bundan daha büyük suç varmı? Ozan'dan sadece egemen siyasetin patronlarına değil bütün patronlara aynı haklar tanınmalı!

  • CEO 02 Ekim 2015 17:35

    Borsa dışındaki şirkete ait iki hotelin üs Hakkı kullanımı iptal edilme olasılığı çok yükseklen değerlendirmeye alınıp borsada halka açık şirketle birleştiriliyor ve bu hotelleri değeri karşılığı kadarda hotel ortaklarıma hisse ihraç ediliyor! Be kurumlar bu birleşmeyi ve bu hisse ihracını onaylıyor! Olacak işmi! Dünyanın neresinde mumkun? Ayrıca hotellerin durumu saklanarak süreç tamamlanmış, işlemler tamamlandıktan çok sonra bildirimi yapılmış! Suçun alası bu! Halka acık şirketten kendii ortaklık oranı yükselterek yatırımcı fena yutulmuş! Bunun tek çıkışı doğru fiyatlardan bir çağrı fiatı belirlenmesi! SPK nin bu hotellere karşılık gelen değer ve borçları bilançolardan be çıkarması ve karşılığında gelen ihraç edilmiş kotları bir an önce iptal etmelidir!

  • Yunus02 Ekim 2015 17:22

    Adamlar büyük mevkiler tarafından korunuyor. Padişahlar vezirler desteği olmasa bu kadar alaberw dalavere işlemi biralarda defalarca yapamazlardı! Finans olarak batak ılan şirketi nasılsa getirip halka acık finans gücü yüksek şirketle birleştirip yatırımcının elindekini ettiler! İş bilenin kılıç kullananın ama borsada siyasi koruma olmadan bu uç işlemler gerçekleşemez!

  • MURAT02 Ekim 2015 16:20

    ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇTİ