E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKerevitaş hissesi yükseldi, Ufuk Yatırım satışa geçti---

Kerevitaş hissesi yükseldi, Ufuk Yatırım satışa geçti

Kerevitaş hissesi yükseldi, Ufuk Yatırım satışa geçti
26 Eylül 2017 - 11:01 borsagundem.com

Kerevitaş hissesindeki aşırı volatilite ve yoğun alım talepleri nedeniyle Ufuk Yatırım, Kerevitaş hisselerini pasif satışa koydu. Ancak hisseyi tavan fiyattan satışa koyması kafaları karıştırdı

Kerevitaş geçtiğimiz günlerde Besler Gıda'yı satın alacağını açıkladı. Bu gelişme ile birlikte Kerevitaş hissesi yükselişe geçti ve yüzde 40'a yakın prim yaptı.

Bugün ise Kerevitaş'ın yüzde 40'ına sahip olan Ufuk Yatırım elinde bulunan payları satarak, alım talebinde bulunan yatırımcıların ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. Bu nedenle Ufuk Yatırım, 300 bin adet payı tavan fiyat olan 76.55 lira fiyattan pasif olarak satışa koydu. Satış işleminin önümüzdeki günlerde de devam edebileceği açıklamaya eklendi.

Sene başından bu yana 45-46 lira seviyelerinde seyreden Kerevitaş hissesi Besler Gıda'yı satın alma haberiyle birlikte yükselişe geçti ve yüzde 40'a yakın prim yaptı. Yükselişin gerçekleşmesi ile birlikte Ufuk Yatırım'ın alım yapmak isteyen yatırımcılar için satış yapacak olması kafaları karıştı. Saat 11:17 itibariyle Kerevitaş hissesi 73.6 lira seviyesinde işlem görüyor. Gün içinde ise Kerevitaş en yüksek 76.25 lirayı gördü.

Ufuk Yatırım'ın yüzde 93.03'ü Yıldız Holding'e ait ve şirket "Yakın İzleme Pazarı"nda işlem görüyor.

Şirketten KAP'a şu açıklama yapıldı:

Finansal iştirakimiz olan Kerevitaş A.Ş.'nin Kap açıklamaları çerçevesinde gerçekleştireceği iş ve işlemler nedeni ile yatırımcılar nezdinde oluşan yüksek beklentiler kaynaklı aşırı artan alım taleplerinin karşılanabilmesi ve Kerevitaş pay senedinin aşırı volatil fiyat ve işlemlere müsaade etmeyecek piyasa derinliğine ulaşabilmesi amacıyla bugünkü tavan fiyatı olan 76,55 TL/pay fiyatından Kerevitaş A.Ş. sermayesinin sadece %4,80'ine tekabül eden 300,000 adet pay senedinin pasif olarak satışa konulmasına,

Günlük olarak satılan miktar düşülerek kalan miktarın ilerleyen günlerde yine aynı fiyattan pasif olarak ilgili miktar bitinceye kadar satışa yazılmaya devam edilmesine,

Tüm yerli ve yabancı yatırımcıların, oluşan yüksek beklentiler nedeni ile artan Kerevitaş A.Ş.'ye ortak olabilme taleplerinin, farklı fiyatlardan satış baskısı oluşturulmayacak şekilde tek fiyattan ve tek kademe olarak karşılanmasına çalışılmasına,

Piyasa şartları ve yatırımcı beklentileri dikkate alınarak bugün yazılanların haricinde yeni payların da satışa konu edilebileceğine karar verilmiştir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 13,56
En Yüksek: 13,66
En Düşük: 12,78
Değişim 8,31 %
FK: 11,23
PD / DD: 2,67
İşlem Hacmi 55.850.456
Toplam Adet: 4.228.813
Ağırlıklı Ort.: 13,01
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • deda26 Eylül 2017 23:47

    İyi tamam da bu havada kim senin hisselerine bulaşsın! Uçmuş gitmiş zaten . Bunlar artık ucuz numaralar.

  • osman26 Eylül 2017 19:41

    hisseyi murat ülkerin kendi ekibi yapıyor borsanın en hızlısı

  • kısmet26 Eylül 2017 19:26

    daha çıkması beklenen kağıtları niye satışa çıkardı? sazanların(KY) atlaması garanti...

  • İhsan Çakmaz26 Eylül 2017 12:06

    Satın almanı şifreleri: Murat Ülker iyileşen maddi yapısı itibariyle şirketin daha iyi koşullarda borçlanabileceğini belirtiyor. 4.5 milyar ciro ve 6.8 milyar TL piyasa değerine ulaşmış olan Ülker Bisküvi‘den sonra halka açık en büyük gıda şirketi olacağı ifade edilen Kerevitaş’ın sermaye artışından sonra kalacağı hesaplanan yüzde 8’e denk gelen halka açık kısmı için çağrı yapılacak. Çağrı fiyatı Borsa İstanbul’da son 30 günde gerçekleşmiş işlemlerin ağırlıklı ortalamalarının basit ortalaması üzerinden; SPK onayı sonrasında gerçekleştirilecekmiş. Murat Ülker, sektörlerinde lider olan iki şirket arasındaki bu satın alma ile dağıtım zincirinde, üretimin mükemmelleştirilmesinde iyileştirmeler yapılarak değer yaratılacağını belirtiyor.