E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKaya petrolünde artış fiyatları aşağı çekiyor---

Kaya petrolünde artış fiyatları aşağı çekiyor

Kaya petrolünde artış fiyatları aşağı çekiyor
24 Ocak 2017 - 00:09 borsagundem.com

ABD'nin kaya petrolü üretiminin artacağına yönelik beklentiler pazartesi günü petrol fiyatlarının gerilemesine neden oldu.

OPEC'in petrol üretimi kısma kararına yönelik güven piyasalarda etkili olsa da ABD'nin kaya petrolü üretiminin artacağına yönelik beklentiler Pazartesi günü petrol fiyatlarının gerilemesine neden oldu.

ABD türü hafif petrolün Mart vadeli sözleşmeleri 47 sent ve yüzde 0.9 oranında düşüşle 52.75 dolardan sabitlenirken, Brent türü petrol 26 sent ve yüzde 0.5 oranında düşüşle 55.23 dolardan günü tamamladı.

Uzun bir süre devam eden üretim kesintileri ve düzinelerce iflasın ardından kaya petrolünün yeniden hayata dönmesi gözleniyor. Petrol fiyatlarının 50 doların üzerine yükselmesi ve bu seviyede tutunması kaya petrolü üreticilerinin yeniden oyuna girmeleirni sağladı.

OPEC ve diğer üreticilerin üretim kesintisine gitmeleri fiyatları yukarı çekti ve ABD petrol arayıcıları açısından işletmeyi yeniden karşı hale getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)