E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKatmerciler sorusu---

Katmerciler sorusu

Katmerciler sorusu
21 Eylül 2018 - 08:44 borsagundem.com

Yatırımcılar sordu, Yatırımcı Masası yanıtladı. İşte o analizler

KÂRDAKİ DÜZENSİZLİK SORUN

SORU - Katmerciler 7,30’larda ve bizim elimizde 12 lira ortalamayla bekliyoruz. Sizce ne yapmalıyız? Bu şirkete güvenmeli ve beklemeli mi yoksa elden çıkartıp başka senede mi bakmalı?

Gürkan Bozdağ

CEVAP - Katmerciler Eylül 2017’de en yüksek 15,16 TL’ye kadar çıktıktan sonra gelen satışlarla birlikte hızla değer yitirdi. Hisse şimdilerde 7,28 TL’den işlem görüyor. Bu seviyelerde alıcıların güçlenmiş olması hissenin destek bölgesinde tutunduğu yönünde izlenim veriyor. Ancak özellikle piyasalarda görülecek dalgalanmanın da etkisiyle hissede satıcıların tekrar güçlenmesine bağlı olarak düşüşün sürmesi söz konusu olabileceğini göz ardı edilmemeli. Şirketin kârlılığını düzenli olarak artıramaması ise sorun olarak görülmeli. Firmanın bir yıl kârı artarken ertesi yıl düşüyor. Son olarak geçtiğimiz yıl kârında yaşanan artışın ardından bu yılın ilk yarısında gözlenen düşüş 2018 yıl sonunda da kârdaki düşüşün süreceği izlenimini veriyor. Hissenin piyasa göstergeleri takip edildiğinde ise fiyatta yaşanan gerilemeye rağmen hâlâ yüksek. Halihazırda fiyat kazanç oranı 15,90 seviyesinde. Sektör ortalaması ise 12,06. Son iki yılda azalmasına rağmen hâlâ sektör ortalamasının üzerinde bulunan f/k oranı aynı zamanda yatırımcının beklentisinin kaybolmadığına işaret olarak algılanabilir. Fiyat kazanç oranının gelinen aşamada sektör ortalamasına yaklaşması alıcıları harekete geçirebilecek bir unsur olabilecektir. Aynı şekilde şirketin kârını artırması hissenin bu seviyelerde tutunması ve yönünü yukarı çevirmesi için uygun zeminin oluşmasına katkı sağlayacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ21 Eylül 2018 09:04

    KRGYO ŞİRKETİ TESİSLERİ MÜŞTERİ KAYNIYOR HER YIL REKOR KAR AÇIKLIYOR YATIRIMCIYA KOKLATMIYOR ÜSTELİKTE KUVEYT TÜRK BANKASININ OLMASINA RAGMEN RESMEN YATIRIMCI OLARAK SOYULDUK ARAŞTIRMA YAPARSANIZ MENMUN OLURUM.