E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKatar'a 'Damat' gidiyor---

Katar'a 'Damat' gidiyor

Katar'a 'Damat' gidiyor
01 Ekim 2014 - 03:08 borsagundem.com

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, ‘atak’ yılı olarak gördükleri 2015’te Katar’da ilk mağazalarını açacaklarını söyledi

Bu yılı yeniden yapılanma ile geçirdiklerini söyleyen Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, “Verimliliğe odaklandık. Ürünü doğru fiyatla satmamız ise çarpan etkisi yaptı ve performansımız en üst düzeye çıktı” dedi.

Eylem Türk'ün Milliyet'teki haberinde 2014 yılı içinde perakende satış fiyatlarını yüzde 15 oranında aşağı yönlü revize ettiklerini kaydeden Orakçıoğlu, “Bu sonbahar-kış sezonu satışlarımız geçen seneye göre üç kat fazla oldu” diye konuştu. Bu yıl yüzde 18-20 civarında büyüme beklediklerini açıklayan Orakçıoğlu, ciro hedeflerinin ise 300 milyon TL olduğunu anlattı.

Orakçıoğlu, “Türkiye ve dünyada eylül ayı itibariyle 225 olan mağaza sayımızı ise yılsonunda 235’e çıkaracağız” diye konuştu.

2015 'ATAK YILI' OLACAK

Önümüzdeki yıl ise yüzde 30 büyüme planladıklarını kaydeden Orakçıoğlu, “Ayrıca 400 milyon TL ciroya ve 270 mağazaya ulaşmayı hedefledik” dedi. Orakçıoğlu, 2015’i, atak’ yılı olarak gördüklerini belirtti.
Sektördeki başarısının sırrını ‘perakende mühendisliği’ yapmalarına borçlu olduğunu söyleyen Orakçıoğlu, “Giresun’daki üretim tesislerimize ek olarak bu yıl 10 milyon TL yatırımla yeni fabrika kurduk. Bu yıl toplamda ise 30 milyon TL yatırım yaptık” dedi.

‘Türkiye’nin ihracat kilogram fiyatını 100’e katladık’

Orka Holding’in, marka kimliğine yaptığı yatırımın meyvelerini topladığını söyleyen Süleyman Orakçıoğlu, şu bilgileri verdi: “Damat/Tween, Türkiye ürünlerinin ortalama ihracat kilogram fiyatını 100’e katladı. Türkiye’nin ihracat ürünleri ortalamasının kilogram fiyatı 1.5 dolar iken, Damat ve Tween’in yaklaşık 40 ülkeye ihraç ettiği ürünlerinin kilogram fiyatı 150 dolara ulaştı. Turquality markalarında bu rakam 3.5 dolar, tekstilde 8-10 dolar, markasız hazır giyimde 20-25 dolar ve markalı ihracatta 45-50 dolar düzeyinde. Damat/Tween markalı ürünlerin kilogram başına fiyatının günümüzde 150 dolara çıkması, Orka Holding olarak Türkiye ekonomisine katma değer yaratma çabamızın en büyük kanıtı niteliği taşıyor.”

Barcelona Havalimanı’na mağaza açacaklar...

Orka Holding Genel Koordinatörü Osman Arar, iki yıl içinde Moskova ve St. Petersburg’da 20 mağaza daha açmayı planladıklarını söyleyerek, şöyle konuştu: “2015 yılında Fransa, İngiltere, Almanya, İsviçre, Avusturya, HongKong, Kazakistan, Güney Kore, Güney Afrika ve özellikle Körfez ülkelerindeki multi brand shop ve department store’larda da yer almayı planlıyoruz. Gelecek yıl için anlaşmasını yaptığımız bir diğer Damat/Tween mağazasını, dünyanın en büyük ikinci alışveriş merkezi olacak Mall of Qatar’da Ekim 2015’te açacağız. Şubat 2015’te de Barcelona havalimanı Aeropuerto de Barcelona’da mağaza açacağız.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)