E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKasaroğlu: Link Bilgisayar’ı satabiliriz---

Kasaroğlu: Link Bilgisayar’ı satabiliriz

Kasaroğlu: Link Bilgisayar’ı satabiliriz
13 Aralık 2017 - 13:34 borsagundem.com

Taylan Bilgiç’in Bloomberg’deki haberine göre halka açık şirketin CEO’su Murat Kasaroğlu, şirketi birkaç ay içinde satabileceklerini söyledi

Bloomberg News Editörü Taylan Bilgiç imzalı haberde, hisseleri Borsa İstanbul’da işlem gören Link Bilgisayar’la satışıyla ilgili flaş gelişme yer aldı.

Bu yıl Borsa İstanbul teknoloji endeksinin en iyi performans gösteren şirketi olan Link Bilgisayar’ın Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Murat Kasaroğlu şirketi birkaç ay içinde satabileceklerini söyledi.
Şirket muhtemel bir hisse satışı için Pragma’ya yetki verdiğini 19 Ekim’de duyurmuştu. 12 Aralık’ta Bloomberg’e konuşan Kasaroğlu yatırımcılardan gelen talep sonrası yetkilendirme yaptıklarını belirtti.
Potansiyel yatırımcılarla görüşmelerin devam ettiğini kaydeden Kasaroğlu, "Değerlemelere bağlı olarak ortaklık yoluna gidebilir ya da şirketi satabiliriz. Görünen o ki şirketin tamamı satılacak" ifadesini kullandı.

Bürokratik işlemleri sanal ortama taşıyan e-devlet sisteminden fayda sağladıklarını bildiren Kasaroğlu, "Gelecek yıl e-devlet uygulamalarının yaygınlaşmasını bekliyoruz, biz de ürünlerimizle bu genişlemeye hazırız" dedi.

AR-GE DOPINGI

Kasaroğlu, kamu tarafından araştırma ve geliştirme merkezi olarak kabul edilmelerinin ardından gelecek yıl satışlarda yüzde 40 artış bekliyor. 2017 satışları beklentisi 9,4 milyon lira olurken yüzde 40’lık yükselişle bu tutar 13,4 milyon liraya ulaşabilir. 2017’de yüzde 69 yükselen Link Bilgisayar’ın piyasa değeri Salı kapanışı itibariyle 34 milyon lira düzeyinde bulunuyor.
Kasaroğlu, son beş yılda yıllık satışlarının yarısını son çeyrekte gerçekleştirdiklerini, bu yıl da son çeyrekte pozitif sonuçlar beklediklerini söyledi. Kasaroğlu şirketin banka borcu bulunmadığını, kasasında çekler ve tahsilat bekleyen faturalarla birlikte 3,5 milyon dolar olduğunun altını çizerek sözlerini noktaladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 391,50
En Yüksek: 415,00
En Düşük: 386,50
Değişim -4,51 %
FK: 77,61
PD / DD: 41,01
İşlem Hacmi 68.570.838
Toplam Adet: 172.798
Ağırlıklı Ort.: 396,76
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)