E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKarsan 180 milyon TL'lik tahvil ihracı yaptı---

Karsan 180 milyon TL'lik tahvil ihracı yaptı

Karsan 180 milyon TL'lik tahvil ihracı yaptı
21 Ekim 2014 - 16:12 borsagundem.com

ÜNLÜ & Co Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Ş.’nin 180 milyon Türk Lirası tutarındaki ikinci tahvil ihracını başarıyla gerçekleştirdi

Mayıs ayındaki 100 milyon TL’lik ilk tahvil ihracını da gerçekleştiren ÜNLÜ & Co, son işlemle birlikte Karsan için toplamda 280 milyon TL tutarındaki tahvil ihracını gerçekleştirmiş oldu. 5 adet yeni tahvil ihracını gündemine alan ÜNLÜ & Co, Türk borç sermaye piyasaları açısından örnek teşkil edecek işlemler gerçekleştirmeyi hedefliyor.

ÜNLÜ & Co, ticari araç segmentinde kendi markası da dahil olmak üzere dünyanın önde gelen otomobil markaları için üretim, pazarlama, satış ve satış sonrası hizmetler sunan Karsan’ın üç yıl vadeli 180 milyon TL tutarındaki ikinci tahvil ihracını başarıyla gerçekleştirdi. ÜNLÜ & Co, Karsan’ın 100 milyon TL tutarındaki ilk tahvil ihracını da Mayıs ayında gerçekleştirmişti. Yatırımcılardan rekor seviyede talep gören bu ilk tahvil ihracı 2014’ün en büyük özel sektör tahvil ihracı işlemleri arasında yer almış ve nitelikli yatırımcılardan gelen kaliteli talep kompozisyonu ile dikkatleri üzerine çekmişti. İlk ihraçta olduğu gibi ikinci ihraç da rekabetçi bir fiyatlama, ihraç tutarının üzerinde gelen talep ve geniş bir yatırımcı kitlesine yayılmış talep kompozisyonu ile başarılı bir şekilde sonuçlandı. ÜNLÜ & Co’nun gündeminde 5 özel sektör tahvil ihracı işlemi daha bulunuyor. 

ÜNLÜ & Co Borç Finansmanı ve Danışmanlık Bölümü Yönetici Direktörü Erdem Selim, Karsan işlemi ile ilgili olarak “Karsan piyasaya 3 yıl vade için 150 milyon TL ile çıktığı ihracı,  gelen talep ile 180 milyon TL seviyesinde kapattı ve özel sektör tahvil piyasasının gelişmeye başladığı son 5 yıl içinde gerçekleşen az sayıda 3 yıl vadeli ihraçlar arasında en yüksek tutarlı 3. ihraç olarak 2014’ün en önemli işlemleri arasına girdi. Ayrıca Karsan tahvil piyasasına giriş yaptığı ilk işleminde 2 yıl vade için sağladığı ek getiriyi bu kez 3 yıl vade için temin ederek kısa bir zaman zarfında hem finansman koşullarını iyileştirmiş hem de kendisine güvenen yatırımcıları kazandırmıştır.  Bu başarıyı Karsan ile ilk günden itibaren yakın bir koordinasyon içinde çalışmamıza ve oluşturduğumuz stratejiyi bir devamlılık içerisinde adım adım hayata geçirme fırsatı bulabilmemize borçluyuz” dedi.

ÜNLÜ & Co Borç Finansmanı ve Danışmanlık Bölümü Yönetici Direktörü Ayşe Akkın, sürece dair ayrıntıları paylaşırken, Karsan’ın 100 milyon TL ve 150 milyon TL ile piyasaya çıktığı toplam 250 milyon TL tutarındaki iki tahvil ihracına yatırımcılar tarafından gelen toplam 630 milyon TL talep ile büyük başarı sağladığını hatırlattı. Ayşe Akkın sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu işlem ile birlikte ÜNLÜ & Co, BIST borçlanma araçları piyasası verilerine dayanarak TL şirket tahvil ihraçlarında hem işlem hacmi hem de işlem adedine göre Türk aracı kurumları arasında lider olarak 2. sıraya oturmuş olup, bu sıralamada ilk 5 aracı kurum arasında yer alan tek bağımsız aracı kurumdur. Gelişmekte olan şirket TL tahvil/bono piyasası, Türkiye’de faaliyet gösteren şirketler için vazgeçilmez fonlama kaynaklarından biri olarak yerini almıştır. Tahvil ihraçları, özellikle gelirleri TL cinsi olan şirketler için finansman portföylerinde olması gereken önemli fonlama kaynaklarından biridir. Küresel ve yerel gelişmelerle şekillenerek 2014’ün son çeyreğinde ve 2015’te de büyümenin hızlanarak ve derinleşerek devam edeceğini öngörüyoruz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)