E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞemdinli'de üs bölgesinde mühimmat patladı---

Şemdinli'de üs bölgesinde mühimmat patladı

Şemdinli'de üs bölgesinde mühimmat patladı
09 Kasım 2018 - 18:44 borsagundem.com

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Şemdinli'de üs bölgesinde arızalı mühimmat infilak etti. Patlamada 26 asker yaralandı, 7 asker ise aranıyor. Bakan Akar ve komutanlar Hakkari'ye geldi

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki bir askeri üs bölgesinde arızalı mühimmatın infilak etmesi sonucu askeri personellerin yaralandığı belirtildi.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, “9 Kasım 2018 günü Şemdinli ilçesi Ortaklar Süngü Tepe Üs Bölgesinde top atışı yapıldığı esnada arızalı mühimmatın infilak etmesi sonucu askeri personellerimiz yaralanmıştır” denildi.

VALİ YARALILARI ZİYARET ETTİ

İkinci açıklamada da Hakkari Valisi İdris Akbıyık'ın yaralanan askerleri Yüksekova ve Hakkari Devlet Hastanelerinde ziyaret ettiği belirtildi.

25 ASKER YARALI, 7 ASKER KAYIP

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ise, atış esnasında ağır silah mühimmatından kaynaklanan kazanın meydana geldiği, 25 askerin tedavi altında olduğu, 7 askerin ise arandığı bildirildi.

BAKAN AKAR VE KOMUTANLAR GELDİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı ile Süngü Tepe Üs Bölgesi'ndeki patlamanın ardından Hakkari'ye geldi.

Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na gelen Bakan Akar ve beraberindeki komutanları, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Temel ve askeri yetkililer karşıladı.

Ortaklar Süngü Tepe Üs Bölgesindeki patlamaya ilişkin bilgi alan Bakan Akar, talimatlarını verdi. 

Hastanedeki yaralı askerleri ziyaret eden Bakan Akar, yaralı sayısının 26 olduğunu açıkladı. 

Akar'dan Hakkari'deki patlamayla ilgili açıklama

 

YAYIN YASAĞI GELDİ

Şemdinli Sulh Ceza Hakimliği, İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Süngü Tepe Üs Bölgesi'ndeki patlamayla ilgili yayın yasağı kararı verdi.

Sulh Ceza Hakimliği, kararında, ilçenin Gelişen bölgesi Süngü Tepe Üs Bölgesi Topçu Bataryası'nda meydana gelen patlama olayıyla ilgili soruşturmanın devam ettiği vurgulandı.

Yazılı ve görsel basın ile internet medyasında ilgili bir takım yanlış bilgiler ve görüntülerin yayımlandığı kaydedilen kararda, şu ifadelere yer verildi: 

"Bu durumun soruşturmanın sağlıklı yürütülmesine engel olmaması, toplumun olumsuz etkilenmemesi, olayın vehameti, kamu düzeni ve güvenliği göz önünde bulundurulduğunda 5187 sayılı yasanın 3/2 maddesi uyarınca soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her tür haber, röportaj, eleştiri, görüntü vb yayınların yapılmasına yayın yasağı getirilmesi talebi, yasaya ve usule uygun olduğundan Şemdinli Cumhuriyet Başsavcılığının talebinin kabulüne karar vermek gerekmiştir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ...09 Kasım 2018 23:00

    Allah rahmet eylesin. Şehitlik mertebesine kavuçtukları şüphesiz durumda..ama üzülüyoruz yinede yalan düyada kalanlar olarak... Zenginler bu mertebeye eremiyor, Erme yecekte zaten... 

  • ?09 Kasım 2018 22:49

    Biri bu işin sorumluluğunu alsın artık...Yeter bu milletin cocukları sizin oyuncağınız değil...,

  • baturayersin09 Kasım 2018 22:35

    yayın yasağı geldi konuşmakta yasak haber almak her yerde şenlik vur patlasın çal oynamak serbet bu ülkede paralı askerlik yapanlara kapak olsun ölenlere allah ramet eylesin yaralılara allah şifa versin

  • KILIÇ09 Kasım 2018 21:25

    YÜREK YAKICI BİR HABER ACILARI YÜREGİMDEN PAYLAŞIYORUM.ALLAH ACİL ŞİFA VERSİN.